Majdovu bronza u Rusiji – Sportklub

Nemanja Majdov osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 90 kilograma na Gren slem turniru u ruskom Kazanju.

Srpski džudista je blistao do polufinala. Prvo je savladao Alžirca Benamadija, u drugom kolu je bio uspešniji od Rusa Halmurzajeva, da bi mesto među četvoricom najboljih overio pobedom na ipon protiv Uzbekistanca Jandreva.

povezane vesti

Ipak u polufinalu je bolji od aktuelnog evropskog vicešampiona bio Nemac Eduard Tripel, koji je dobio srpskog borca na ipon. Nemanja se brzo oporavio i uspeo u meču za bronzu da savlada Izraelca Lija Kohmana.

Solidno učešće u Tatarstanu imao je i Aleksandar Kukolj, koji je osvojio peto mesto u kategoriji do 100 kilograma. U prve dve runde pobedio je prvo Brazilca Buzakarinija, pa onda i Rusa Bakanova. Za mesto u polufinalu izgubio je meč od Gruzijca Saneblidzea, koji ga je povukao u repesaž.

Uspeo je Kukolj da u prvom meču slomi otpor Izraelca Petera Paltčika, ali je u duelu za bronzu morao da pruži ruku Korejcu Čou. U istoj kategoriji Bojan Došen je u prvom meču savladao Bugarina Dičeva. To je bilo sve od njega jer ga je u drugom kolu savladao Rus Adamijan.

U konkurenciji dama preko 78 kilograma Milica Žabić je u prvom meču poražena od Mojice iz Portorika.

Srbija je učešće u Kazanju završila sa dva odličja. Pored Majdova, tokom prvog dana na najnižu stepenicu postolja popela se i Marica Perišić u kategoriji do 57 kilograma.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Eredivizija: Probuđena Sparta ubedljiva protiv Vitesea – Sportklub

Read Next

HNL: Lokomotivin beg sa dna – Sportklub