Maja Mandžuka u susret filmu „Munje opet“: Kata je danas u Beču, a Maja u Beogradu – WANNABE MAGAZINE

Da, desio se i taj trenutak – nakon više od 20 godina očekuje nas premijera domaćeg filma Munje opet!, koji će publika od 30. marta moći da pogleda u bioskopima širom Srbije, a glumica Maja Mandžuka se, kao neponovljiva Kata, vraća kao jedna od originalnih zvezdi kultnog ostvarenja iz 2001. godine. Maja nam je otkrila šta se, nakon dve decenije, desilo sa našim omiljenim junacima, na koji način se Kata promenila, ali ponešto i o svojoj karijeri i životu u SAD, kao i u kojoj seriji ćemo uskoro moći da je vidimo.

Munje! je bio i ostao kultni film koji se, za ove 22 godine od premijere, najviše reprizira. Munje opet! je novi film koji se u velikoj meri nadovezuje na Munje! iz 2001. godine, odnosno, radnja filma se i dešava dve decenije posle. Gojko Sisa organizuje slavlje povodom godišnjice mature u Beču, i zove celo svoje odeljenje na čelu sa razrednom koju igra Seka Sablić. E sad, ko dolazi pozvan, a ko nepozvan, publika će od 30. marta imati prilike da vidi u bioskopima.

Kata je danas u Beču, a Maja je u Beogradu. (smeh) Ne mogu mnogo da otkrivam, ali mogu reći da je Kata sazrela, ali i dalje je ostala pokretač i inicijator za dobre stvari i ideje.

U novim ulogama ćemo videti iskusnu i legendarnu Seku Sablić, Dragana Marinkovića – Macu, kao i veliki broj mladih talentovanih glumaca koji filmu daju novu energiju.

Ne znam, tj. bar ja ne znam nijedan domaći film koji ima toliko replika koje su 22 godine aktuelne i svako zna bar jednu. Hm, teško mi je da izdvojim, ali nek to bude: Dolce Gabbana, i njega ćemo da hapsimo. Lično mi je najdraža, a na setu ju je improvizovao nezaboravni Nebojša Glogovac. Moram da priznam da me i danas pitaju: Da li Kata još uvek koristi taj parfem?

Prezadovoljna sam svom glumom u tom dramskom filmu, koji bi, zbog teme droge, i danas bio jednako aktuelan kao tad. Ozbiljno sam se pripremala za tu ulogu, a imala sam i veliku pomoć rediteljke Dude Ćeramilac, koja me je veoma lepo vodila. Naravno, ne mogu da ne pomenem sjajnu glumačku ekipu na čelu sa Draganom Nikolićem, Sonjom Savić, Radimilom Živković, Danilom Lazovićem i Nikolom Đuričkom koji je igrao Senkinog dečka.

Da, u Beogradu sam diplomirala produkciju filma, pozorišta, televizije i radija. Naučila sam mnogo, i to kasnije koristila u svom producentskom poslu u filmskom studiju Warner Brothers u SAD. Želela sam da usavršim glumu u Njujorku na institutu Li Strazberg, a potom i na masterklasu u Los Anđelesu, jer sam dobila mnogo odličnih procena onoga što sam uradila.

Naučila sam da se glumac rađa s talentom, i da se usavršavanjem oslobađa i uči tehnike glume, i još mnogo toga. Naravno, moje mesto i školovanje su me dovele do mogućnosti učlanjenja u SAG/AFTRA (udruženje filmskih glumaca).

Igrala sam manje uloge, a pojedine sam i odbila. Imala sam glumačke zadatke u muzičkim spotovima iz komercijalnih razloga. Godinama sam radila u produkcijskom timu studija Warner Bros, a pomalo sam radila i kao stilista. U osnovi – to.

Serija Vrata do vrata je za mene super. Sitkom, tj. situacija komedije, kratke, duhovite priče, dinamično, sve lepo. Upravo me je to privuklo da prihvatim ulogu Sare jer privatno volim da gledam takve formate. Imali smo odlične uslove, briga o glumcima je bila savršena. Zaista jedno od najlepših iskustava.

Mislim da javnost o meni zna dovoljno – po mojoj proceni i u skladu sa mojom ličnošću.

O da, gajim strast prema sportu, ali kao aktivni navijač. Rekreativno volim da igram tenis. Raduje me što je došlo proleće, pa ću ponovo moći da uzmem reket u ruke.

Iako ni ovde ne mogu mnogo da otkrivam, mogu reći da u četvrtoj sezoni serije Urgentni centar igram doktorku, hirurga. Bilo mi je zabavno jer me medicina lično veoma interesuje. Premijera četvrte sezone se očekuje na jesen.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Ultimativna prolećna kapsula garderoba za 2023 – ovo su naši favoriti!

Read Next

Борба се за опстанак у посланичким клупама – Борис Џонсон сведочио о афери “Журкагејт”