Mahoms igrao sa jednom nogom, Čifsi u finalu AFC – Sportklub

Kanzas Siti Čifsi su pobedili Džeksonvil Džeguarse u polufinalu Američke fudbalske konferencije 27:20. Zvezda večeri je bio kvoterbek Čifsa Patrik Mahoms koji je skoro čitav meč igrao sa povredom skočnog zgloba desne noge.

Još u prvoj četvrtini je Mahoms doživeo povredu kada mu je jedan igrač pao na nogu. Nije čuveni kvoterbek Čifsa hteo da izađe napolje, skakutao je i ipak pokušavao da igra. U jednom trenutku je stigla naredba trenera Endija Rida da on mora napolje, tada ga je menjao Čed Heni, ali Mahoms nije hteo da odustane.

Posle prvog poluvremena u kom je Heni doneo jedan tačdaun svom timu i vođstvo 17:10, u drugoj polovini utakmice Mahoms je želeo da igra svaku akciju.

Čifsi su stigli tek do jednog fild gola u trećoj četvrtini. Mahoms je skakutanjem često dolazio do svojih raning bekova kako bi im uručio loptu tako da je jedino mogao efektno da igra iz šatgan pozicije. Tada je međutim bio ubitačan. Džeksonvil je početkom četvrte četvrtine došao do tačdauna preko Etijena za 20:17.

Krenuo je ključni drajv Čifsa u kom je delovalo da su u velikom problemu. Tada je Mahoms izgledao neupotrebljivo, ali je odjednom bacio jedan pas za Trevisa Kelsija, jedan za Džudžua Smita Šustera, a trčanja Pačeka i Tonija su gurnula „poglavice“ do end zone. Ključan je tada bio pas Mahomsa za Kelsija kojim je Kanzas otišao na plus deset.

Džeksonvil je potom krenuo u drajv za preokret ali kada su Jaguari došli do crvene zone Egnju, koji je inače bio jedan od značajnijih igrača gostoju, je ispustio loptu. Fambl su uzeli Čifsi i tako su zatvorili utakmicu. Iza toga je Džeksonvil imao opet loptu ali je kvoterbek Džeguarsa Trevor Lorens bacio intersepšn koji je uhvatio Džejlen Votson koji je ruki. To je značilo da Čifsi dobijaju utakmicu.

Mahoms je bacio 195 jardi, dva pasa je imao za tačdaun, a tek osam od 30 dodavanja je bilo neuspešno za njega. Što se tiče trčanja Ajzea Pačeko je pretrčao 95 jardi, a najbolji hvatač Čifsa je bio naravno Trevis Kelsi sa 98 uhvaćenih jardi.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Bon furiozan, Pjanić solidan u porazu – Sportklub

Read Next

10 pokazatelja nestabilne veze – i kako da je popravite