Luis posle 15 preticanja: Diskvalifikacija me nije slomila – Sportklub

Šampion Formule 1 Luis Hamilton nastavlja svoju borbu za novi naslov prvaka ovog šampionata – u kvalifikacionoj sprint-trci na stazi „Interlagos“ u Sao Paolu Britanac je startovao sa začelja zbog toga što je diskvalifikovan iz kvalifikacija za sprint. Međutim, sedmostruki prvak je impesivnom vožnjom, posle 15 preticanja zauzeo peto mesto.

U nedelju će na trci prvi startovati Finac Valteri Botas, kojem je ovo bio drugi trijumf u srpint-trci u karijeri.

U nedelju će na trci startovati sa desete pozicije jer je zbog promene na pogonskoj jedinici kažnjen sa još pet mesta.

Iskreno, nisam imao pojma šta će biti moguće. Nisam postavio granicu, pa da znam koji mi je maksimum. Kada je počela trka, a ja sam bio na kraju grida, pomislio sam da bi bilo dobro ako bih mogao da vidim desetoplasiranog. To sam postavio kao početni cilj, ali generalno sam samo razmišljao o tome da doguram što dalje mogu“, izjavio je Luis Hamilton posle sprinta.

Odjednom sam prolazio mnogo brže i nisam odustajao, morao sam da guram što je moguće više. Bilo je teško kada sam saznao da sam diskvalifikovan. Baš sam se rastužio kada sam čuo te vesti, ali nisam dozvolio da me to slomi, brzo sam se resetovoa i koncentrisao“, rekao je vozač Mercedesa.

Šampionat Formule 1 ekskluzivno je dostupan za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Mbape: Idemo u Katar da odbranimo titulu – Sportklub

Read Next

Razlozi zbog kojih vaš partner može imati problema sa erekcijom, od kojih nijedan niste vi