Lopta se ipak kotrlja: Devetka Viole, Kadis bolji od MUTD – Sportklub

Slobodan dan na Svetskom prvenstvu iskoristili su mnogi klubovi da odigraju prijateljske utakmice. Tako su na teren, između ostalih izašli Mančester Junajted, Inter, Napoli, Fiorentina, Sevilja, Monako.

Naravno, ekipe su igrale bez reprezentativaca koji su ili još u Kataru, ili se tek vratili sa Svetskog prvenstva. Ipak, izašli su respektabilni sastavi. Primera radi Mančester Junajted je u Španiji na megdan Kadisu izveo tim sa Marsijalom, Elangom, Mektominijem, Van de Bekom.

Ali nije to mnogo pomoglo ekipi Ten Haga. Kadis je na kraju slavio 4:2. Vodio je 2:0 golovima Garsije i Lozana. Crveni đavoli su izjednačili na 2:2, posle penala Marsijala i gola 17-godišnjeg tinejdžera Kodija Maina. Ipak, pobedu Kadisu doneli su Sobrino i Alarkon.

Još jedan španski klub bio je u akciji. Sevilja je igrala sa Monakom, a rezultat je bio 1:1. Strelci su bili Martins za vođstvo Monaka i Ortis za Sevilju. Italijani su bili mnogo raspoloženiji. Lider Napoli slavio je u Turskoj protiv Antalije 3:2. Napoli je vodio 2:0 golovima Raspadorija i Politana. Na 2:1 smanjio je Mehmedi, ali je prelomio Raspadori za 3:1. Konačan rezultat postavio je Ozmert.

Fiorentina i Inter su bili mnogo ubedljiviji. Viola je slavila protiv Olvejs Redi iz Bolivije 9:0. Ikone je postigao het-trik, a po jednom su bili strelci Bjanko, Saponara, Biragi, Mandragora, Kuame i Benasi. Inter je pobedio Salcburg 4:0 golovima Mhitarjana, Aćerbija, Karbonija, dok je autogol postigao Bernardo. Poslednjih 10 minuta umesto Mhitarjana odigrao je Aleksandar Stanković sin trenera Sampdorije Dejana.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

“Ne podnosim fudbal, to je sport za najnetalentovanije” – Sportklub

Read Next

Wednesday – mračan, ali zabavan osvrt na voljenu porodicu Addams – WANNABE MAGAZINE