LN: Italija sa Egonu prejaka, Srbiji set protiv Azurina – Sportklub

Srbija je doživela drugi poraz u Ligi nacija, a prvi na turniru u Braziliji od reprezentacije Italije, rezultatom 3:1 (21:25, 25:14, 25:15, 25:20).

Iako su pulenke Danijelea Santarelija uspele da dobiju prvi set protiv gotovo kompletnih evropskih šampionki, u nastavku meča na terenu je postojala samo jedna ekipa.

Posle svega, razlog za zadovoljstvo, novi selektor Srbije može da pronađe samo u segmentima igre iz uvodnog perioda. Srbija je agresivno servirala, imala čvrst blok, a serija od 7:0 (od 6:9 do 13:9), nagovestila je pozitivan epilog. Na kraju su poeni Katarine Lazović sprečili šampionke Evrope da „otmu“ (od 23:16 do 23:20), već dobijeni set našim devojkama.

Međutim, od početka drugog perioda, snažno je zaigrala Paola Egonu, koja je dobila žestoku podršku u ostalim članicama startne sedmorke. Isticale su se Aliće Degradi i Kristina Kirikela. Srbija u drugom setu nije imala nijedan blok, servis je potpuno stao, a ionako slabije u napadu, svetske šampionke nisu mogle da pariraju ni u tom elementu.

Ni treći period nije doneo ništa novo, a ni bolje za reprezentaciju Srbije. Ranu prednost (6:1, 11:3…), Azurine su sačuvale do kraja. Razigrale su se i Malinov i Danezi. Degradi i Egonu nastavile su u uobičajenom ritmu, a pravi dirigent odbrane bila je Monika De Đenaro, inače supruga selektora Srbije. Sa druge strane Santareli je pokušavao izmenama dizača da popravi kvalitet napada, a i Buša je upisala prve minute (i poene).

Tek u četvrtom setu, viđen je nešto jači otpor Srbije, ali ponovo nedovoljno da se dođe do još jednog seta ili bar boda. Opet su Italijanke u završnici, kad je Srbija prišla na tri poena zaostatka (18:21 i 19:22), znale da odgovore i sigurnom igrom završe meč u svoju korist.

U pobedničkom timu Paola Egonu je osvojila 23 poena, Aliće Degradi je dodala 16, a Katarina Boseti 12. Kod Srbije, koja će naredni meč u Braziliji odigrati u četvrtak od 20 časova protiv Južne Koreje, kapiten Bjelica je upisala 19 poena, Katarina Lazović 13, a Maja Aleksić sedam.

Inače, u prvom meču u Braziliji odigranom u utorak, Nemačka je savladala Holandiju sa 3:1, po setovima 25:20, 25:19, 12:25, 25:22.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

LN: Pobede odbojkašica Japana i Tajlanda – Sportklub

Read Next

Šta kaže nauka – da li se suprotnosti zaista privlače? – WANNABE MAGAZINE