• November 28, 2023

Ljuta supa, balet i haos u sobi posle ispadanja: Olga Danilović o počecima u karijeri

Srpska teniserka Olga Danilović pričala je o svojim počecima, čuvenom turniru u Moskvi na kojem je došla do prve WTA titule, ali i o još mnogo zanimljivih stvari iz karijere.

Mlada teniserka je najpre otkrila da je u mladosti probala da se bavi baletom i da je takmičar u duši.

– Ja sam odvedena da se bavim sportom da bih mogla da zaspim uveče. Probala sam i balet. Baka mi je bila balerina. Sa bratom sam se takmičila ko će brze da pojede ručak, volim da se takmičim – rekla je Olga Danilović u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”.

Potom se osvrnula na to koliko je težak prelazak iz omladinskog u profesionalni tenis.

– Taj prelaz iz juniorskog u seniorski tenis je težak. Ne znaš kako je dok ne kreneš. Sećam se odemo sa reprezentacijom, igramo žmurke ceo dan, pravili smo haos. Prozivaju mog druga da izađe na meč, a on upao u šahtu, ne možemo da ga izvučemo. Nismo znali koliko je to lepo, dok nismo krenuli da se takmičimo u seniorskom tenisu.

– Meni je teško bilo da prelazimo u spartanski život. Sada sam navikla i više mi nije frka. Polako napreduješ i igraš na jačim turnirima.

Najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri je svakako titula u Moskvi. Olga je postala prva devojka rođena u ovom milenijumu koja je osvojila trofej na WTA turniru.

– Izgubila sam kvalifikacije i mama i ja krenemo da šetamo Moskvom, a mene mrzi, samo sam želela da se spakujem i krenem kući i zove me trener, generalno voli da se šali i kaže mi:” igraš sutra”. Ja mu kažem “ajde nemoj, nisam raspoložena izgubila sam”. Kaže mi “ozbiljan sam”, tražila sam mu da slika žreb, posle je krenuo haos u sobi, a mama je kupila kartu za odlazak kući, pa je pomerala, sutra, sutra, skrivajući od mene – priča Olga Danilović.

Adria tour, Olga Danilović

Foto: Marko Jovanović

– Kada sam pobedila prvi meč u glavnom žrebu moja mama i trener su jeli neku japansku ljutu supu. To su morali da jedu sve do finala, terala sam ih. Inače, mama mi je ubedljivo najveća podrška od samog početka karijere. Ta podrška, kada mi je teško, kada vidiš njenu veru u mene, ta želja, završila sam meč na Bili Džin King kupu, ona me je intervjuisala, bilo je jezivo kada me je pitala o porazu – zaključila je Olga.

Video: Olga Danilović vežba u karantinu za Australijen open

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Repriza polufinala Australijan opena u Beogradu

Read Next

Oglasio se Dragovićev menadžer: “Ništa nije gotovo, nastavljamo pregovore sledeće nedelje”