• November 28, 2023

Ljubitelji boksa se raduju: Moderni klasik dobija revanš – Sportklub

Meč Japanca Naoje Inue i Filipica Nonita Donera iz 2019. godine smatra se jednom od najboljih borbi u svetu boksa poslednih godina. Tom prilikom „Čudovište“ Inue bio je najbliže porazu u svojoj briljantnoj karijeri, prevazišao je slomljenu kost očne duplje i slavio jednoglsanom (114-113, 117-109 i 116-111), ali neizvesnom sudijskom odlukom posle 12 fantastičnih rundi.

Revanš-meč zakazan je sa sedmi jun u japanskoj Saitami, a dvojica velikih rivala ovog puta boriće se za još veći ulog – ujedinjenje tri titule svetskog šampiona u bantam kategoriji (do 53,5 kg).

Inue (28 godina, 22-0, 19 KO) u ovaj meč donosi pojaseve planetarnog šampiona u verzijama WBA i IBF, dok će 11 godina stariji Doner braniti svoj WBC pojas.

Doner u bogatoj karijeri ima skor od 42 pobede (28 KO) i 6 poraza, a od prvog meča zabeležio je dve impresivne pobede nokautima protiv Nurdina Ubalija i Rejmarta Gabalja. Inue je od velikog testa u provm duelu sa Donerom zabeležio tri nokauta – zaustavio je Džejsona Molinonija, Majkla Dasmarinjasa i Arana Dipena i pokušaće još jednom da demonstrira zašto ga smatraju možda i najuzbudljivijim bokserom današnjice.

[embedded content]

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

NA SENJAKU PRONAĐENO TELO U FAZI RASPADANJA – Beograduživo.rs

Read Next

Najbolje od Evrokupa u poslednjoj nedelji marta (VIDEO) – Sportklub