Connect with us

Lifestyle

Ljubavni horoskop za januar 2024. – WANNABE MAGAZINE

Published

on

Saznajte ljubavni horoskop za decembar 2024. za svaki od horoskopskih znakova. Evo šta vas očekuje na ljubavnom planu ovog meseca.

Ovan

Tokom januara ćete pretežno biti zainteresovani za svoju karijeru, ali i društveni život vam je prioritet. Možda osećate da nemate dovoljno vremena da se posvetite ozbiljnoj vezi i za sada ste zadovoljni, jer vam život ispunjavaju brojna interesovanja i aktivnosti. Mogu vas zainteresovati osobe koje upoznajete kroz svoju profesiju, a koje imaju moć i status, ali te osobe su zauzete. Krajem meseca će vas više privlačiti neobavezne, platonske i prijateljske veze – svakako ćete upoznati neke nove ljude koje ćete želeti da imate i nadalje u svom životu. 

U partnerskim odnosima možete proći kroz period kada sve shvatate veoma ozbiljno i razmišljate kako da učvrstite to što ste do sada izgradili zajedno. Podizanje veze na viši nivo može značiti sklapanje braka, ili ozvaničavanje veze na neki drugi način. Ako ste već ozvaničeni, ili vas ne brine potvrđivanje posvećenosti, možete uvideti da je vaša veza evoluirala i da ste oboje izrasli iz dosadašnjeg modela i da želite nešto da promenite. Istražite zajedno nove modele odnosa – tražite način da nastavite da se razvijate. Nerealna očekivanja mogu dovesti do razočaranja i slobodne i zauzete Ovnove. 

Bik 

Merkur vlada vašim petim poljem ljubavi od 1. januara i nastavlja ka vašem osmom polju intimnosti, donoseći malo više jasnoće o nekim aspektima vašeg ljubavnog života. Možete jasnije sagledati kakav vam je partner potreban i kako želite da se osećate pored njega, što može rezultirati interesovanjem za pripadnike drugih kultura i rasa, ili vam se može dopasti neko ko izgleda egzotično, ili se bavi nečim neuobičajenim. Možete osećati zadovoljstvo zbog svoje slobode i potrebu da raširite krila i date zamah svim svojim talentima, sposobnostima i interesovanjima, dok istovremeno čeznete da imate nekog ko će vas podržavati, sa kim ćete deliti uzbuđenje i radost uspeha i ko će vas tešiti kad ste umorni i tužni. Shvatićete da se ove potrebe međusobno ne isključuju i da ne morate da birate između svojih poslovnih ambicija i želja svog srca. 

Ukoliko ste u vezi, polovinom januara, kada Mars započne tranzit kroz vaše 7. polje partnerstva, a zatim mu se pridruži i Merkur 13. januara, možete proširiti perspektivu i početi da posmatrate svoje odnose na nov način. Venera ulazi u fokus 23. januara, podstičući vas da istražite nove horizonte i pokušate da se oslobodite nekih sputavajućih uverenja koja vas sprečavaju da imate ispunjenu i zadovoljavajuću vezu. Oslobađanje na duboko ličnom nivou može transformisati vaše odnose i doneti mnogo materijala za obradu i bolje međusobno razumevanje i prilagođavanje. Možete otkriti da neke stvari koje ste smatrali važnim, vama nisu toliko bitne i da su vam važnije neke druge, koje ste do sada zapostavljali. Iskoristite povoljne tranzite u svom znaku, kako biste izašli iz kolotečine, uzburkali strasti i istražili nove izazove zajedno sa partnerom. 

Blizanci 

Ako tražite romansu, januar je veoma obećavajući – povoljan uticaj Merkura (vašeg vladara) odvija se u semoj kući partnerstva, u kojoj Venera boravi do 23. januara, da bi se zatim preselila u osmo polje, kroz koje od 4. januara prolazi Mars. Sve u svemu, vruće vreme za Blizance! Želje i strasti mogu biti snažnije nego inače i mogu vas savladati na način koji niste očekivali. Astrolozi tumače ove aspekte kao mogućnost da se zaljubite u osobu koja vam je prijatelj, ili u nekoga koga ste upoznali na mreži. Upoznavanje nove osobe može delovati kao ostvarenje romantičnih snova o savršenom prvom sastanku sa osobom koja vas očarava na sve načine. Nema smisla boriti se protiv osećanja, čak i ako ne vode u smislenu vezu kakvoj se nadate – iskustva koja steknete, vredeće čak i ako vas čeka razočaranje na kraju. 

Ako ste već uključeni u romantičnu vezu, planetarni tranziti podržavaju osnaživanje veze, produbljivanje bliskosti i rast ka svre kompleksnijoj i intimnijoj povezanosti, koja intenzivira vaša osećanja. U novijim vezama, zaljubljenost se može povući i napraviti mesta pravoj ljubavi, koja opstaje u realnosti svakodnevice, a u dugim vezama se jedno drugom možete otvoriti na najranjiviji način. Poslednja nedelja januara je dobro vreme za vođenje dubokih razgovora o osetljivim i bolnim temama koje se tiču vašeg partnerstva i omogućavaju vam da razmotrite planove za zajedničku budućnost. Možda ćete nečega morati da se odreknete, ali i partner je spreman da se žrtvuje, tako da ćete uspeti da postignete kompromise, kako biste učvrstili svoju vezu. 

Rak 

Tranzit Marsa se odvija kroz vaše 7. polje 4. januara, a 13. se pridružuje Merkur i 23. Venera, intenzivirajući vaš ljubavni život. Ako ste slobodni, ovaj astrološki kontekst stvara prilike da upoznate nekog privlačnog sa kim možete izgraditi ozbiljnu vezu, sa velikim izgledima na istrajnost i duge staze. Možete konačno shvatiti šta osećate prema nekome, preuzeti inicijativu i odlučiti da se izjasnite. To je ogromna promena za vas, jer ste skloni da radite „iza kulisa“, krećete se postrance, šaljete signale i beskrajno čekate da neko napravi prvi korak, ali biće vam potpuno jasno da nema smisla izvoditi takve manevre i izbegavati suočavanje. 

U partnerskim odnosima planetarni tranziti vas podstiču da razjasnite neke aspekte svoje veze, da shvatite šta je ono što želite da promenite i da donesete nadahnute odluke o načinima da produbite svoj odnos. 20. januara Pluton se vraća u vaše 8. polje i daje vam želju da imate intenzivnu, strastvenu, duboku i transformišuću vezu, podstičući vas da počnete da ulažete u izgradnju odnosa više nego što ste to činili do sada. Dok se vaša osećanja intenziviraju budite na oprezu – ne dozvolite da ljubomora i posesivnost preuzmu i zavladaju. Vaši strahovi i povrede iz prošlosti mogli bi da vas spreče da konsolidujete vezu koja može biti isceljujuća. 

Lav

Tokom januara polje ljubavi i kreativnosti je dobro aspektovano – planetarni uticaji vas podstiču da otvoreno izražavate svoja osećanja. Možete najzad shvatiti da li sa nekim želite prijateljstvo ili romantičnu vezu i biće neophodno da razgovarate o tome sa osobom koja je u pitanju. Ona neće automatski pristati na bilo koji vaš predlog, pa je potrebno da zajedno utvrdite da li i na koji način možete nastaviti da se družite. Obrasci ponašanja iz prošlosti mogu izaći na videlo i sada je vreme da ih razmotrite, shvatite i otpustite, kakve god odluke iz toga usledile. 

U partnerskim odnosima različitim Lavovima dešavaju se različite stvari – neki razmišljaju o budućnosti veze u kojoj se nalaze, neki shvataju da nema budućnosti, a neki aktivno učestvuju u oživljavanju i transformaciji odnosa. Lavovi koji idu na duge staze svakako nešto treba da promene u svojim vezama – možda svoje ideje i shvatanja o vezi, ili neko svoje tipično ponašanje, koje im je i do sada stvarlo probleme. U poslednjoj nedelji januara pod uticajem Plutona možete se povezati sa sobom na dubljem nivou i steći uvide koji će vam pomoći da obnovite i transformišete svoju vezu. 

Devica 

Pod planetarnim uticajima koji preovlađuju u januaru (Merkur u 4. polju, a od 13. januara ponovo u 5. polju ljubavi, Venera od 23. januara i tranzit Marsa kroz kuću ljubavi), mnoge Device tek sada počinju da razjašnjavaju neke događaje iz bivše veze, ili počinju da shvataju svoja osećanja prema nekome ko je bio (ili je još uvek) deo njihovog života. 

Ovaj astrološki kontekst podstiče singl Device da izađu iz krugova u kojima se obično kreću, da se uključe u društvene krugove koji se preklapaju sa dosadašnjim, ili da steknu nova poznanstva i uključe se u druženja sa ljudima potpuno različite kulture i vrednosti od dosadašnjih prijatelja. Mogu vas privući osobe iz dalekih zemalja, ili ljudi sa veoma različitim verovanjima o životu, duhovnosti, ljubavi – koja šire vaše horizonte, ili se poklapaju sa vašim nesvakidašnjim uverenjima. 

U partnerskim odnosima, Device mogu biti u iskušenju u kome se retko kada nalaze – Marsov tranzit utiče na jačanje senzualnosti i stvara predispoziciju da se upustite u strastvenu avanturu bez razmišljanja. Astrološki savet je isti onaj koji bi vaša razumna strana dala vašoj impulsivnoj (koja ne dolazi često do izražaja) – kontrolišite se! Držite se svoje racionalnosti, jer strast vas može uplesti u situaciju koja vam može pokvariti ne samo vezu, nego i život koji gradite. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Kompletan vodič za uklanjanje fleka od crvenog vina

Published

on

By

Dovoljan je jedan nagli pokret da se čaša prospe, ili padne i razbije se, a čak i ako vam samo nekoliko kapi crvenog vina padne na odeću, kauč, tepih, ostaće trag. Međutim, zloglasne fleke od crvenog vina možete ukloniti u potpunosti, sa bilo koje tkanine, materijala i teksture, ako znate kako.

Važno je da odmah reagujete i ne dozvolite da se mrlja od vina osuši, bez obzira koji materijal je u pitanju. Pre nego što uradite bilo šta drugo, obrišite područje čistom belom krpom, kako biste upili višak tečnosti i sprečili da je materijal u potpunosti upije. Tako će biti lakše ukloniti fleke od crvenog vina – odgovarajućom metodom, pre nego što se osuši i stvrdne. Ako je fleka na odeći, pokrivaču, navlaci – proverite etiketu, da biste znali sastav materijala, jer od toga zavisi dalji postupak.

Kako da uklonite fleke od crvenog vina sa različitih tkanina i drugih materijala

Tretiranje fleka na akrilnim tkaninama

Da biste uklonili fleke od crvenog vina sa akrila, isperite tkaninu hladnom vodom, što je moguće pre. Ovo će razblažiti mrlju i sprečiti da se stvrdne. Zatim operite u toploj vodi (proverite temperaturu pranja na etiketi i preporuke proizvođača za održavanje). Ako ovaj postupak nije isprao fleku, operite tkaninu u izbeljivaču koji neće skinuti boju (za tkanine u boji) ili tečnom izbeljivaču sa hlorom (za belu tkaninu). Tkaninu ostavite da se osuši na vazduhu.

Skidanje fleka od crvenog vina sa cigle

Na zidovima i podovima od cigle takođe mogu ostati ružne tamne mrlje od crvenog vina, ako se odmah ne očiste – istrljajte umrljano područje četkom od čvrstih vlakana i vodom i sapunom. Ako mrlja ostane, obrišite je vodonik-peroksidom, ili izbeljivačem razblaženim u vodi. Pustite da odstoji pet minuta, a zatim isperite vodom.

Vađenje fleka iz platna

Ako se radi o tapacirungu od platna, obrišite mrlju vodom u kojoj ste napravili sapunicu, a zatim obrišite suvom krpom. Utapkajte u fleke mešavinu sirćeta i vode (u razmeri pola-pola), obrišite. Ponovo utapkajte sapunicu, isperide vodom, osušite.

Ako su fleke od crvenog vina na platnu koje se može skinuti ili na platnenim odevnim predmetima, potopite na 15 minuta u mešavini jednog litra mlake vode, polovine kašičice prozirne tečnosti za pranje sudova i jedne kašike belog sirćeta. Posle potapanja isperite vodom. Ako je fleka i dalje vidljiva, raširite materijal preko upijajućih belih krpa ili papirnih ubrusa na radnoj površini i sunđerom nanesite alkohol (prvo testirajte na nekom neupadljivom mestu) i brišite od spoljnih ivica ka centru mrlje.

Kako ukloniti mrlje od crvenog vina sa tepiha

Da biste uklonili fleke od crvenog vina sa tepiha i prostirki od prirodnih materijala, utapkajte mrlju toplom sapunicom (napravite penu), a zatim osušite. Zatim utapkajte rastvorom od jednog dela čistog amonijaka sa osam delova vode i osušite. Nakon toga natopite rastvorom vode i sirćeta (pola-pola) i osušite, pa ponovo potopite sapunicom, isperite vodom i osušite. Ako je potrebno, ponovite ceo postupak.

Ako je u pitanju sintetički materijal, utapkajte mrlju toplom sapunicom, sačekajte 15 minuta i osušite. Utapkajte rastvor od jednog dela sirćeta i dva dela vode, sačekajte još 15 minuta, obrišite vlažnom krpom, isperite mlakom vodom i osušite. Ponovite korake, dok mrlja ne nestane.

Pročitajte i ovo: Kako ukloniti fleke sa odeće – korak po korak

Čišćenje fleka od vina sa keramičkih pločica

Fleke od crvenog vina će se na keramici vrlo brzo osušiti i stvrdnuti, ako niste odmah primetili da su pločice isprskane. Ako primetite odmah, brisanje pločica sapunicom će ih ukloniti. Ako su se stvrdnule, prebrišite sapunicom, zatim upijte ubrusom, pa poprskajte mešavinom od jednog dela vodonik peroksida i dva dela vode. Pustite da odstoji pola sata, a zatim obrišite krpom natopljenom toplom vodom.

Kako tretirati fleke od crvenog vina na betonu

Očistite mrlju vodom sa sapunicom i oštrom četkom, zatim isperite betonsku površinu vodom. Ako fleka ostane, obrišite vodonik peroksidom ili izbeljivačem razblaženim vodom, pustite da odstoji pet minuta i isperite.

Uklanjanje fleka od vina sa somota

Ako je u pitanju somotski tapacirung, utapkajte mrlju sapunicom, a zatim obrišite suvom krpom. Potopite rastvorom sirćeta i vode (pola-pola), osušite. Ponovo utapkajte sapunicom i osušite, zatim isperite vodom i osušite. Ponovite postupak ako je potrebno.

Ukoliko se somot može prati, pomešajte jedan litar mlake vode sa pola kašičice tečnosti za pranje sudova i jednom kašikom sirćeta i potopite materijal na 15 minuta. Zatim isperite. Ako ostane fleka, lagano istrljajte alkoholom od ivice ka centru, isperite i osušite na vazduhu.

Čišćenje plute od crvenog vina

Odmah obrišite prosuto vino krpom, zatim obrišite površinu plute mokrom krpom, pa opet suvom. Ako se fleka već upila, očsitite toplom sapunicom i odmah isperite i osušite.

Uklanjanje fleka od vina sa pamučnih materijala

Da biste očistili fleke sa pamučnih presvlaka, obrišite mrlju toplom sapunicom, a zatim suvom krpom. Zatim utapkajte ujednačen rastvor sirćeta i vode, obrišite, pa ponovo natopite sapunicom. Isperite vodom, osušite.

Ako je u pitanju pamučna odeća, ili tkanina koja se može skinuti sa nameštaja, potopite je u hladnoj vodi sa sodom bikarbonom, ili tretirajte enzimskim sredstvom za uklanjanje fleka. Zatim operite prema uputstvima na etiketi.

Kako ukloniti fleke od crvenog vina sa laminata

Odmah obrišite prosuto vino krpom od mikrofibera, a ako je potrebno, zatim obrišite vlažnom krpom (ne natopljenom) i odmah osušite. Ako fleka ostane, očistite sredstvom za čišćenje laminata, prateći uputstva proizvođača.

Tretiranje fleka na koži i antilopu

Sipajte mlaku vodu u teglu (do polovine) i dodajte mlaz sredstva za pranje sudova, protresite da stvorite puno pene. Sunđerom nanesite samo penu, nežno tapkajući umrljano područje. Obrišite čistom, mekom krpom. Nanesite sredstvo za čišćenje i negu kože, odnosno, antilopa, prema uputstvu.

Skidanje fleka sa linoleuma i drugih prirodnih elastičnih podova

Obrišite fleke od crvenog vina alkoholom, a zatim vlažnom krpom i osušite ih suvom krpom. Ako ostanu mrlje, napravite pastu od sode bikarbone i vode i njome nežno trljajte mrlju, dok ne nestane. Isperite vodom i osušite.

Čišćenje najlonskih materijala

Da biste očistili fleke od vina sa najlona, isperite isflekano područje hladnom vodom, što pre, da biste razblažili vino i sprečili stvrdnjavanje. Perite u onoliko toploj vodi, koliko je naznačeno na etiketi najlnoskog materijala, a ako fleka ostane, operite izbeljivačem (šareno) ili tečnim hlorom (belo), osušite na vazduhu, pregledajte i ponovite postupak ako je potrebno.

Kako očistiti fleke od crvenog vina sa okrečenih zidova

Utapkajte isprskane delove zida mokrim sunđerom ili mekom krpom i osušite. Ako mrlja ostane, nanesite nekoliko kapi sredstva za pranje sudova na sunđer ili krpu i obrišite mrlju. Zatim temeljno obrišite mokrom krpom i osušite suvom.

Skidanje fleka od vina sa poliestera

Što pre isperite isflekano područje hladnom vodom, da razblažite mrlju i sprečite stvrdnjavanje. Prateći uputstva na etiketi za održavanje odeće, perite na najtoplijoj preporučenoj temperaturi. Ako fleka ostane, operite u izbeljivaču za šaren veš, ili izbeljivaču sa hlorom za beli. Osušite na vazduhu.

Mrlje od vina na svili

Obrišite odmah, da biste upili višak tečnosti – brišite belom krpom i hladnom vodom, sve dok vidite da na krpi više ne ostaju rumeni tragovi vina. Zatim lagano utapkajte umrljano mesto mešavinom blagog sredstva za pranje sudova sa nekoliko kapi belog sirćeta (testirajte na neupadljivom mestu). Obrišite mokrom krpom, osušite. Nastavite, dok fleka ne nestane.

Čišćenje fleka od vina na spandeksu (likri)

Isperite zahvaćeno područje hladnom vodom što je moguće pre, zatim operite u onoliko toploj vodi koliko je preporučljivo, a ako mrlja ostane, upotrebite izbeljivač za šaren veš ili izbeljivač sa hlorom za beli. Osušite na vazduhu.

Pročitajte i ovo: Četke, fen, pegla: Temeljno očistite sve uređaje i alate za kosu uz ove savete

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Slučaj Jennifer Lopez i Ben Affleck: Kada uplitanje javnosti prelazi granicu pristojnosti?

Published

on

By

Jennifer Lopez i Ben Affleck su se ponovo našli na meti javnosti, ali ovaj put ne zbog srećnih vesti (kao što je to bio slučaj kada su otkrili da su ponovo u ljubavi), već zbog mogućeg razvoda. Ova informacija je praktično konstrukcija fanova koji se bave svakim detaljem ljubavne veze poznatog para i nije potvrđena od strane Jennifer i Bena, ali je ipak dovoljna da ponovo stavi pod lupu odnos koji se, pri svom prvom pokušaju davne 2003. godine, uništio upravo zbog preteranog mešanja medija i obožavalaca.

U svetu gde su društvene mreže postale dominantan izvor informacija i gde se svaka fotografija i video analiziraju do tančina, slavne ličnosti su neprestano suočene sa izazovom balansiranja između svoje javne i privatne životne sfere. Jennifer Lopez i Ben Affleck, jedan od najpoznatijih parova današnjice, nisu izuzetak od ovog pravila i verovatno i ne očekuju da to budu. Međutim, tračevi o njihovom mogućem razvodu nakon nepune dve godine braka, ponovo su pokrenuli pitanje ― gde se povlači granica između preteranog uplitanja javnosti i privatnog života slavnih?

Jennifer Lopez i Ben Affleck kao samo jedni u nizu okrutno komentarisanih

Par pred hipotetičkim razvodom je samo jedan od žrtava šire javnosti i, nažalost, ovaj ružan trend ne prestaje da biva popularan. Setimo se okrutnih komentara na račun Hailey Bieber i Justina Biebera od kojih su fanovi neumorno tražili dokaz pravih emocija jer nisu želeli da veruju da je moguće da pevač nekoga zavoli više od svoje bivše devojke Selene Gomez.

Čak i sama Selena Gomez trenutno prolazi kroz isto jer je za dečka odabrala Benny Blanca kog njeni obožavaoci ne smatraju dovoljno privlačnim da bi bio u vezi sa pevačicom koju obožavaju. Koliko je ovo neprijatno za par, govori činjenica da Selena neretko brani svoj izbor na društvenim mrežama pokušavajući da objasni ljudima da je Benny zaista najbolja osoba sa kojom je ikada bila.

Potom, Kylie Jenner i Timothée Chalamet koji su još jedan od parova pod konstantnom torturom fanova jer Chalamet navodno nije “tipičan dečko sa kojim bi Kylie bila u vezi”. Ipak, deluje da njih dvoje najbolje podnose pritisak javnosti jer ni jedno ni drugo ne reaguju na komentare koje im ljudi upućuju, već prosto uživaju u svojoj ljubavi.

Zašto ljudima uopšte treba dokaz tuđih emocija?

“Privlače nas određeni odnosi među slavnim ličnostima zbog percepcije da su te slavne ličnosti slične nama – možemo se osećati kao da su nam bliski prijatelji“, kaže ljubavni psihoterapeut Tina Wilson.

“Kada oni koji se smatraju ‘idealnim slavnim parom’ prekinu vezu, na primer, to može stvoriti osećaj očaja i šoka među fanovima, jer im to oduzima nadu za sopstvenu romantičnu budućnost. Zato fanovi navijaju da se parovi slavnih pomire čak i nakon što prođu godine razdvojenosti, kao što su to učinili JLo i Ben Affleck. Upravo taj faktor poistovećivanja sa slavnima stavlja ove odnose pod lupu, čineći nas više zainteresovanim za privatne živote onih koji su deo javnosti.”

Ovaj osećaj, “kao da je slavna ličnost naš blizak prijatelj”, poznat je kao parasocijalni odnos. Stručnjaci parasoijalni odnos opisuju kao jednostranu vezu između pojedinca i slavne ličnosti – fenomen koji su dodatno pogoršale društvene mreže i slavne ličnosti koje objavljuju sve ličnije fotografije i video snimke sebe.

Kako postaviti granice između javnog i privatnog?

Društvene mreže su zaista postale ključni faktor u načinu na koji doživljavamo odnose slavnih. Svaka objava, svaka fotografija i svaki komentar se pažljivo analiziraju, stvarajući lažnu sliku o savršenstvu koju je teško održati u stvarnom životu. Kada Jennifer Lopez objavi romantičnu fotografiju sa Benom Affleckom, fanovi je doživljavaju kao potvrdu njihove sreće i stabilnosti, a kada te objave izostanu, odmah se javljaju spekulacije o problemima u vezi.

Postavljanje granica između javnog i privatnog života je ključ za održavanje mentalnog zdravlja i stabilnosti u vezama slavnih. Parovi kao što su Ryan Gosling i Eva Mendes uspešno su postavili ove granice, odlučivši da drže svoju vezu daleko od očiju javnosti. Eva je čak odgovorila fanu na Instagramu objašnjavajući zašto ne prisustvuju događajima zajedno: “Ove fotografije koje objavljujem mi je komforno da okačim jer su već javne. Nekomfornim smatram izlaganje našeg privatnog života van crvenog tepiha koji vrlo cenimo.“

Ovo je primer kako parovi mogu zaštititi svoju privatnost i održati zdrav odnos uprkos pritisku javnosti. Međutim, ovo zahteva čvrstu odluku i doslednost u poštovanju tih granica, što nije lako kada su u pitanju slavne ličnosti koje su stalno u centru pažnje.

Na kraju, pitanje koje ostaje je kako možemo kao društvo bolje da poštujemo privatnost onih koje volimo da pratimo? Možda je vreme da preispitamo svoju ulogu u narušavanju njihove privatnosti i da naučimo da granice poštujemo, čak i kada su u pitanju naši omiljeni parovi slavnih.

Pročitajte i: Zašto odjednom svi pišu da se Jennifer Lopez i Ben Affleck razvode?

Fotografija: Instagram.com/couturevision

Milana Petković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Kako da pronađete tu famoznu G-tačku?

Published

on

By

Misteriozna i osporavana G-tačka dobila je legitimnost objašnjenjem stručnjaka da nije u pitanju tačka, nego zona, koja obuhvata klitoris, uretru i prednji zid vagine. I dok neke žene i dalje tvrde da ne postoje klitoralni i vaginalni orgazam, neke jasno prepoznaju razliku i opisuju vaginalni orgazam kao složeniji, ali možda manje intenzivan doživljaj od klitoralnog.

Dakle, shvatanje da je G-tačka magično dugme koje samo treba pritisnuti na pravi način, prevaziđeno je, ali potraga za famoznim skrivenim izvorom zadovoljstva ne posustaje.

Žene koje lako doživljavaju orgazam i penetracija im je dovoljna za stimulisanje te osetljive zone, masovno se zavidi ili ne veruje, jer većina žena teško dolazi do orgazma i potrebno im je mnogo više pripreme, dok mnoge uopšte i ne doživljavaju orgazam, osim direktnom stimulacijom klitorisa.

G-tačka prema objašnjenju stručnjaka

Stručnjaci smatraju da nije u pitanju misteriozna, povlašćena anatomska struktura i da sve žene imaju osetljivu zonu unutar vagine, koja se može smatrati produžetkom klitorisa.

Zabuna nastaje jer mnogi ne poznaju (uključujući i vlasnice vagine) anatomsku strukturu klitorisa – i mada to zvuči krajnje neobično, klitoris je zapostavljena oblast anatomije, koja nije detaljno opisana sve do 2005. godine, kad je mapirana anatomija klitorisa.

Lekari danas zastupaju tvrdnju da je samo mali deo klitorisa vidljiv, dok se veći proteže u unutrašnjost prednjeg zida vagine. Tkivo kltorisa je, zapravo, G-tačka, odnosno, zona, koja se smatra unutrašnjom osovinom klitoralnog kompleksa.

Još jedna teorija sugeriše da G-tačku treba smatrati delom klitorovaginalnog kompleksa, koji čine klotoris, uretra i prednji zid vagine, koji, kada se stimuliše izaziva ili pojačava orgazam kod nekih žena.

Pročitajte i ovo: Jesi li iskusila različite vrste orgazma?

Kako da stimulišete ovu oblast

Tačka ili zona, ova osetljiva oblast se i dalje nalazi na prednjoj strani zida vagine i pod prstom se oseća kao naborana struktura osetljivija na nadražaj. Ovo područje se često opisuje i kao sunđerasto – za razliku od ostalog dela koji je gladak. Kada pronađete tu teksturiranu oblast, možete je stimulisati pokretom prsta koji se opisuje kao „dođi ovamo“. To možete uraditi sami, ili uputiti partnera da to isproba, ili koristiti vibrator. U solo poduhvatu može biti malo nezgodno izvesti taj pokret prstom, pa bi neka igračka za stimulaciju G-tačke bila korisna. Ako istražujete svoj G-kompleks sa partnerom, uputite ga kako to da učini i dajte mu povratne informacije tokom celog iskustva.

Određeni seksualni položaji takođe povećavaju verovatnoću da penis u erekciji ili seksualna igračka stimulište to područje. Najpreporučljivij položaj je „kaubojka“ – kad ste na vrhu, možete sami dozirati dubinu penetracije i vrstu pokreta. Kad ne idete gore-dole, već se trljate o partnerovu pubičnu kost, senzacije stimulacije klitorisa se prenose na unutrašnje tkivo (verovatno takođe klitoralno, kako savremeni stručnjaci veruju) i možete lakše doživeti intenzivne orgazme.

I ako niste usredsređeni na identifikaciju G-tačke, verovatno ste primetili da su vam u položaju kaubojke senzacije jače.

Vaginalni orgazam se smatra rezultatom povezane stimulacije celog kompleksa – klitorisa, uretre i prednjeg vaginalnog zida. Žene ovaj osećaj opisuju kao dublji, sa tendencijom da prožima unutrašnjost tela, a namo područje klitorisa.

Imajte na umu da ne postoji „bolji“ i „ispravniji“ orgazam i usredsredite se na ono što vam više prija. Neke žene ne vole direktnu stimulaciju klitorisa jer im je taj osećaj na granici bola, a neke ne vole stimulaciju G-područja, zato se pre svega uverite da komunicirate i delite sa partnerom svoje preferencije i senzitivnost.

Ako ste radoznali, istražujte svoju G-tačku ili zonu, ili kompleks – i uživajte u tome. Stručnjaci svakako preporučuju da se ne opterećujete – najvažnije je da se opustite, užiate u senzacijama, budete na istoj talasnoj dužini sa partnerom i radite ono što vam prija.

Pročitajte i ovo: Kako da postignete višestruki orgazam (da, moguće je!)

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovepresets

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.