• November 29, 2023

Ljubav je uvek IN, a ovog Dana zaljubljenih očekuje te jedinstveni GIVEAWAY za tebe i partnera! – WANNABE MAGAZINE

Možda ste se nekad zapitali šta tačno podrazumeva pojam zavođenja – da li definicija zavođenja pomaže da budemo uspešniji u ljubavnoj igri? Nismo jedini kojima je ponekad potrebna pomoć da naučimo šta sve čini zavođenje, da bismo znali kako da zavedemo ili budemo zavedeni. Psiholozi, naučnici, beauty kompanije – svi se oni uveliko trude da nam pomognu i da zajedno sa nama razumeju tajne uspešnog zavođenja. Stručnjaci su došli do zaključka da izgled osobe nije najbitniji deo kada pričamo o međusobnom dopadanju. Iako se dugo smatralo da je čulo vida odgovorno za “kao da me je udario grom” efekat, glavnu reč zapravo vodi neko drugi – čulo mirisa. 

Mirisi deluju na nivou nesvesnog dok sa druge strane fizička privlačnost funkcioniše isključivo na instiktivnom nivou. Da bi nam se neko dopao bitno je da bude atraktivan, ali su najvažnije emocije i osećaj prijatnosti izazvan mirisom “onog” drugog. Ono što nas privlači kod nekoga su feromoni, mirisi tela koji uzbuđuju i koji nas tako zavodljivo vode dalje, dok ne stignemo do one količine uzbuđenja koju jednom rečju nazivamo strast.

Pored prirodnih mirisa, ono što utiče na privlačnost jeste i izbor parfema ili toaletne vode. Na svakoj osobi se određeni mirisi osećaju drugačije, zato mešavina parfema i feromona stvaraju samo naš, originalni potpis. Dakle, veoma je bitno kakav miris biramo i za sebe i za svog partnera. Dobro odabrani parfem je poput tajanstvene moći. Njime se služimo kada poželimo da ulepšamo partnerski odnos, razbuktamo strasti, a ponekad da jasnije nagovestimo početak neke nove ljubavi a ponajviše nam prija osećaj samopouzdanja koju on daje.

Možda je baš predstojeći Dan zaljubljenih prava prilika da razmislimo kako da razbudimo ponekad uspavane veze i kako da iskoristimo svoje adute u zavođenju. I mada ima onih koji smatraju da je ovaj praznik pomalo krindž, zajedno se podsećamo da je ljubav darivanje najlepšeg dela sebe.

Ovo je tema kojoj vredi pristupiti s pažnjom, a odgovor se gotovo sam nameće. Nakon što smo saslušali stručnjake i definisali čulo mirisa kao važan faktor privlačnosti, znali smo za čim tragamo – postoje li parfemi koji pomažu u zavođenju? Možemo li se namirisati tako da obnovimo strast u vezi, možemo li naparfemisati našeg muškarca tako da nas njegov senzualni miris ponovo zavede? Možemo li privući simpatiju o kojoj dugo sanjamo tako što ćemo se lagano prošetati pored njega i ostaviti ga očaranog? 

Najbolja stvar koja nam se dogodila je da se upravo jedna od najpoznatijih kompanija za beauty proizvode, aktivno i u korak s vremenom, pozabavila temom koja nas interesuje. Avon je kreirao jedinstvene mirisne note kojima stimuliše um, uzburkava emocije i mami sva naša čula. Poznatu Attraction kolekciju, upotpunila su dva nova mirisa, kreirana da aktiviraju senzorne neurone i stimulišu osećaj zadovoljstva* – Avon Hypnotic Akord parfem za nju i njega.

Analizirali smo ih i dajemo vam kratke opise kako biste mogli da naslutite o kakvim neobičnim tonovima mirisa se ovde radi:

Attraction Game toaletna voda za njega sadrži više mirisnih nota. U njemu se oseća upečatljivi začinski miris bibera, zajedno sa kardamonom. Kada alkohol iz parfema krene da isparava, njegov miris se postepeno menja u druge, blaže note, a to su note crne čokolade i hypnotic akorda. Na kraju dominira poslednji ton mirisa koji je neodoljiv – a to je nota drveta

Ženska verzija ovog parfema, Attraction Game EDP za nju je miris kontrasta sa raznim tonovima i podtonovima. Prva aroma koja se odmah primeti je sveži voćni miris. Ali onda kada se ta nota povuče, sledi iznenađenje – aroma bibera pomešana sa senzualnim mirisom crne čokolade i hypnotic akorda. Poslednji podton koji se oseća je miris drveta i ambre. To je onaj ton koji će ostati na koži.

Čini se da ova dva parfema daju vrlo konkretne odgovore na ono što tražimo kako bismo i sebi i svom partneru priuštili nezaboravan Dan zaljubljenih. Zapravo, opšti utisak je da u ovoj mirisnoj priči, svi dobijaju – i oni koji su namirisani i oni koje mi mirišemo, baš kao i u neodoljivoj igri zavođenja.

Sad kad smo se već dobro upoznali, možemo preći i na “ti”.

Pomenute parfeme možeš poručiti na avon.rs ili preko Avon brosure a povodom Dana zaljubljenih u saradnji sa brendom Avon poklanjamo ti poseban paket za tvoj naredni date sa dragom osobom! U njemu te čekaju dva parfema i cela paleta makeup proizvoda za kompletan date look – a sve što treba da učiniš da bi ga osvojila je da se prijaviš na GIVEAWAY putem @wannabemagazine Instagram naloga, budeš iskrena i podeliš sa nama da li i zašto misliš da žena treba da napravi prvi korak i priđe muškarcu ili nam odgovori da li su zene bolje zavodnice I zasto!

Za više informacija o brendu Avon poseti njihov www.avon.rs i zaprati Instagram nalog @avonsrbija i Facebook stranicu Avon Srbija.

*Miris kreiran sa kompanijom Firmenich, baziran na tehnologiji dizajna mirisa testirana na moždanu aktivnost pomoću fMRI metodologije.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Predstavljamo vam savršen poklon za Dan zaljubljenih, kojim ćete garantovano obradovati svoju lepšu polovinu! – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Iskoristite sunčani petak, preokret za vikend