Lekcije koje naučite kad se povučete u samoću – WANNABE MAGAZINE

Razlozi zbog kojih odlučujete da se osamite, brojni su. Svi smo iskusili onaj zajednički, uslovljen pandemijom. Ali, ako se povlačite iz ličnih razloga, tu ima ogorčenosti i razočaranja, a vreme samoće i kontemplacije ispunjeno je uvidima. Uglavnom uopšte nisu prijatni.

Vaša samoća je zona udobnosti. Bezbedni ste, ali ste prazni. Povlačenje od sveta, druženja, interakcija, flertovanja, povezivanja sa drugima, može biti neophodan deo isceljenja. Ali, to je ipak samo bekstvo.

Niko vam neće doći na vrata, a priželjkivaćete da se to desi. Jedva ćete čekati poruke, iniciraćete dopisivanje. Ali, ništa se neće promeniti dok ne izađete i posegnete za onim što vam je potrebno.

Samoća je mir, ali svakodnevna rutina je dosadna. Ako ne rizikujete da izgubite mir, svakako ćete se silno dosađivati. Potrebno je da se izložite.

Prijatelji nisu obavezni da se druže sa vama kroz sve vaše promene raspoloženja. Osim toga, oni verovatno poštuju vaše povlačenje i ne možete ih kriviti što se ne pojavljuju, kad ste učnili sve da ih odgurnete.

Postoji razlika između prisustva u svom životu i preživljavanja. U strasti, u uzbuđenju, u uključenosti.

Distrakcija filmovima i društvenim mrežama pomaže izvesno vreme, ali ipak se morate vratiti svojim osećanjima i samoanalizi.

U samoći vas čeka – usamljenost. I to je grozno. Često je gore od nevoljnog družanja i interakcija.

Vaše mentalno zdravlje je prioritet. I tako bi trebalo i da ga tretirate.

Čak i najdobronamerniji i najpristojniji ljudi mogu da vas povrede, nenamerno. Ali, to ne sme da vas spreči da uspostavljate i održavate duboke veze. Nećete pobeći od povređivanja, ako prosto pobegnete od ljudi.

Glasić u vašoj glavi je veći nasilnik od bilo kog drugog. Ako možete da se nosite sa stvarima koje vaša nesigurnost govori o vama, možete i sa bilo čime što vas očekuje u društvu drugih.

Kada se rutina ne menja, svaki dan je isti. Sati se vuku, čini se kao da vreme ide napred, a da ništa ne postižete. A to nije način na koji želite da živite.

Niko drugi vas ne može spasiti. Ni zabrinuti prijatelj ili član porodice, ni partner. Morate da želite da vam bude bolje, da budete bolji. Morate uložiti energiju u stvaranje boljeg života za sebe.

Potrebni su vam drugi ljudi. Ne samo zbog usamljenosti, već zbog ličnog rasta i razvoja. Morate razmenjivati misli, emocije i energiju sa ljudima.

Iako vam anksioznost govori da vas niko neće voleti i da niste zanimljivi, ni poželjni, vi vredite i važni ste. Vaš glas treba da se čuje, zaslužujete pažnju svojih prijatelja, zaslužujete da budete voljeni.

Distanciranje neće rešiti vaše probleme. Možda vam je potrebna profesionalna pomoć da iznesete svoja osećanja, da ih shvatite i isprocesuirate. Morate da se potrudite.

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Žene u biznisu: Miroslava Jeremić – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza 12. april