Legendarna sprinterka završava karijeru – Sportklub

Sedmostruka olimpijska šampionka Alison Feliks odlazi u penziju na kraju tekuće sezone.

Tridesetšestogodišnja Amerikanka na Instagramu je potvrdila da je odlučila da završi neverovatnu profesionalnu karijeru.

„Kao dete ni u najluđim snovima nisam zamišljao da ću imati ovakvu karijeru. Toliko sam zahvalna ovom sportu koji mi je promenio život. Dala sam sve što imam trčanju i prvi put nisam sigurna imam li šta još da dam. Želim da se oprostim i zahvalim sportu i ljudima koji su mi pomogliu da se odlikujem na jedini način na koji znam – poslednjom vožnjom. Ove sezone trčim za žene. Trčim za bolju budućnost svoje ćerke. Trčim za sebe,“ poručila je Alison Feliks.

Amerikanka je učestvovala na pet OI i najtrofejnija je sportiskinja u istoriji Igara i Svetskih prvenstava. Osvojila je sedam zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, dok sa planetarnih šampionata ima 13 najsjajnijih odličja, tri srebrna i dva bronzana.

Feliks je na Igrama u Tokiju osvojila bronzanu medalju na 400 metara i zlato na 4×400 metara i sa ukupno 11 odličja oborila je rekord Karla Luisa po broju osvojenih medalja.

Ona je prošle gdoine rekla da neće učestvovati na Olimpijskim igrama 2024, ali da će razmisliti o trkama 2022. jer se Svetsko prvenstvo na otvorenom održava u Oregonu. Da bi se kvalifikovala za pomenuti šampionat Feliks mora da se takmiči na prvenstvu SAD u junu, a njeni predstavnici su prošlog meseca rekli da još nije dovršen plan za oproštajnu sezonu.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Simeone: Inteligentni vas sa prezirom hvale, ali nismo glupi – Sportklub

Read Next

POSAO: Tražimo SOCIAL MEDIA MANAGERA povodom pokretanja novog web magazina – priključi se WANNABE MEDIA timu! – WANNABE MAGAZINE