Ledene kocke od kafe su novi trend koji morate isprobati ovog leta – WANNABE MAGAZINE

Kada ste poslednji put dan započeli bez kafe? Sigurni smo da se ovog događaja ni ne sećate, ali sa dolaskom leta – potrebno je da budete kreativni. U hladnim danima najlepše je ugrejati se šoljom tople kafe, međutim, kada temperatura polako prelazi dvadeseti stepen, sve što želimo je nešto što će nas rashladiti. Tada se, kao pravi ljubitelji kofeina, umesto hladne vode ili limunade okrećemo ledenim kafama – ali njih nije uvek lako samostalno napraviti u kućnim uslovima. Kada ubacimo led kafa nam se razvodni i izgubi ukus, kada dodamo samo hladno mleko postane ni topla ni hladna, a kada je ostavimo da se ohladi sama od sebe, praktično dobijamo ustajalu kafu.

Ipak, za ovaj letnji problem rešenje je daleko lakše nego što ste mislili, a tajna se krije u ledenim kockama od kafe! Ledene kocke od kafe nije nimalo teško napraviti, a u nastavku teksta vam predstavljamo na koje sve načine to možete učiniti, i uz kakve sve napitke od kafe ih možete korisiti.

Prvi korak

Pažljivo očistite svoju posudu za led, a najbolje bi bilo da se odlučite za onu silikonsku, a ne plastičnu. Silikonska posuda je savitljivija i praktičnija, i iz nje ćete lakše izvaditi kocke od kafe bez problema. Takođe, poželjno je da posuda bude malo dublja, kako bi kocke bile veće i kako bi u njih lakše dodali i druge sastojke po želji.

Drugi korak

Napravite svežu espresso kafu, oko 450 ml bi trebalo da bude dovoljno za jednu posudu za led, a zatim je ostavite da se prvo ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon toga, pažljivo je sipajte u silikonski kalup i ostavite da se ohladi u zamrzivaču. Dva do tri sata verovatno je već dovoljno da se u potpunosti zamrznu, ali naravno, možete ih držati i duže na hladnom. Po sopstvenoj želji, u ove ledene kocke možete dodati cela zrna kafe, listiće nane, različite začine poput cimeta i vanile, ili čak ukrasne jestive cvetove – sve po vašoj želji i preferencijama.

Treći korak

Gotove ledene kocke od kafe možete koristiti do dve nedelje otkako ih prvi put izvadite iz zamrzivača, a nije poželjno da ih držite duže od toga. Ledene kocke mogu da budu savršen dodatak vašoj jutarnjoj kafi, a možete ih koristiti i za koktel kafe ili druge poslastice. Takođe, ledenim kockama od kafe ujutru možete masirati lice, kako bi bilo jedrije i kako biste smanjili nadutost – jer led pospešuje cirkulaciju, a kafa umanjuje crvenilo i nadutost. Dakle, ledene kocke od kafe su dobre u svakom smislu!

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Italijani su izmislili reč za osećaj uživanja kada ne radimo ništa – da li znate koju?

Read Next

Lifecoach Ana Rodić: Sve dok žena ne shvati da je vredna ljubavi nezavisno od muškarca, njena sreća će biti u tuđim rukama