• December 3, 2023

Lazar Ristovski poslao Zvezdi otvoreno pismo: Izvinite, verujem da niste izgubili smisao za humor

Puno bure izazvala je popularna serija “Drim Tim”, toliko da je protestnim pismom reagovala Crvena zvezda, a u ime produkcije morao da se izvinjava čuveni glumac

Puno polemike izazvala je serija “Drim Tim”, koja se donedavno emitovala na kanalima RTS-a. Humoristička emisija koja je išla svakog radnog dana posle drugog Dnevnika pobrala je pozitivne reakcije mnogih gledalaca, ali je isto tako izazvala oštar protest sa stadiona “Rajko Mitić”.

Razlog je kontroverzna 14. epizoda u kojoj je Crvena zvezda savldala svoju filijalu (Grafičar) rezultatom 7:0, čime je osvojila titulu nacionalnog šampiona Srbije. Pojedini kadrovi su čak i snimani na našem najvećem stadionu, ali se oni nimalo nisu dopali čelnim ljudima našeg aktuelnog prvaka, koji su reagovali protestnim pismom u čiji je posed došao portal Telegraf.rs. Takvim da je pomirljivu poruku morao da pošalje Lazar Ristovski, koji je glavni glumac u seriji. Njegovo pismo, koje je takođe došlo u posed portala Telegraf.rs, vam prenosimo u celosti, bez izmena.

– Poštovani, da mi je neko nekada rekao da ću morati jednom velikom klubu kakav je vaš da objašnjavam šta je komedija na filmu, ne bih verovao. Ipak, sa punim poštovanjem tako velikog kluba, giganta u srpskim okvirima i šire, dužan sam u ime umetnosti i umetničke slobode, kažem da niste u pravu i da niste shvatili poruke naše serije i naših likova, koji su imali za cilj da nasmeju publiku u ovim sumornim vremenima, da sumornu svakidašnjicu u kojoj je narod u karantinu više od godinu dana, učinimo makar malo lakšom, pa bilo to na uštrb i nekih pojedniaca i institucija kakva je velika Zvezda.

Zvezdi neće sigurno pasti kruna sa glave, što smo se malo nasmejali i na njen račun, kao i na račun Partizana, a najviše na svoj račun, praveći od sebe i komične budale, kako bi izlečili dušu gledalaca, koji su, što se može videti po tome što je serija izazvala buru oduševljenja, očigledno prihvatili sve onako kako i treba; sa humorom, koji je Srbiju i srpski narod i u najtežim vremenima lečio i gurao da istraje kada je najteže.

Iskreno nam je žao što ste tako oštro reagovali na našu seriju ovim protesnim pismom.

Osećamo potrebu da vam se iskreno u ime Zillion filma, kao i u ime svih autora, glumaca i filmskih radnika, koji su učestvovali u pravljenju ove serije, iskreno izvinimo, verujući da niste izgubili smisao za humor, i da ćete nam oprostiti, ako smo pogrešili.

Ovo ipak nije dokumentarni film koji se bavi malverzacijama u fudbalu, već bezazlena hunoristička serija.  Malverzacijama će se baviti drugi.

Bez ikakve želje da dalje polemišemo, primite naše iskrene pozdrave i divljenje tako velikom klubu kakav je Crvena zvezda – stoji u saopštenju koje je potpisao Lazar Ristovski u ime produkcije “Zilion Film”.

Serija Drim tim

Foto: Promo RTS

A šta je to nateralo našeg čuvenog glumca da tako odreaguje? Biće da je to upravo protestno pismo Crvene zvezde, koju je potpisao predsednik Svetozar Mijailović u kojem se navodi da je klub razočaran zloupotrebom gostoprimstva na stadionu “Rajko Mitić” za potrebe snimanja serije. Pismo crveno-belih vam takođe prenosimo u celosti, bez izmena.

– Obaveštavamo vas da smo razočarani zloupotrebom gostoprimstva i podrške koju je Fudbalski klub Crvena zvezda velikodušno pružio vašoj produkcijskoj kući za potrebe snimanja serije “Drim Tim”.

Sa najboljom namerom i u nadi da će vaša serija slaviti fudbal i sve vrednosti koje fudbal kao sport propagira, izašli smo vam u susret i za potrebe snimanja serije ustupili na korišćenje sve resurse koje ste tražili: teren, sportsku opremu i rekvizite, i sve to bez nadoknade.

Na sastancima koji su održani između vaše produkcijske kuće i službe marketinga FK Crvena zvezda ni u jednom kontekstu se nije moglo zaključiti da ćete na ovakav način zloupotrebiti naše poverenje, odnosno da će naš klub biti predstavljen u izrazito negativnom kontekstu.

Smatramo da ste narušili moralne, sportske i mnoge druge vrednosti za koje se kao sportski klub i društveno odgovorna organizacija zalažemo i da ste se sa nepoštovanjem poneli prema našem Klubu. Nipodaštavanje i obezvređivanje onog što je vredno, dobro i uspešno u našoj zemlji ne treba da bude cilj i namera bilo koga od nas.

Sa ponosom vas obaveštavamo da FK Crvena zvezda nastavlja da niže uspehe ostvarujući sjajne sportske rezultate na nacionalnom i evropskom nivou i da jača ugled srpskog fudbala. FK Crvena zvezda je klub sa bogatom tradicijom dugom 76 godina koji svoje poslovanje zasniva na visokim etičkim principima i poštovanju integriteta takmičenja – stoji u pismu Svetozara Mijailovića.

Videćemo na koji način će se ovo klupko odmotati. Nadamo se da će sve ostati samo na dva pomenuta pisma, jer ipak je reč “samo” o humorističkoj seriji.

Video: Stanković neće izgovore za to što je cilj ispunjen: Trebalo je da vodimo 4:0 nula na poluvremenu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Velelepna vila Majka Tajsona na prodaju: Uđite u luksuzno zdanje koje košta čak 5.250.000 dolara

Read Next

Uskoro detalji o 3.000 RSD podrške: Na koga se odnosi, koji je rok prijave i može li svaka vakcina? – Biznis Telegraf.rs