• February 27, 2024

Last minute božićne dekoracije: 5 ideja da svoj dom pretvorite u prazničnu bajku

Najveći i najradosniji hrišćanski praznik je pred nama, a ako još uvek niste stigli da ukrasite dom za Božić, ne brinite, jer vam WANNABE MAGAZINE donosi 5 fenomenalnih ideja za dekoraciju u poslednjem trenutku.

Božić je jedan od najiščekivanijih praznika koji nas asocira na najlepše trenutke – okupljanje sa porodicom i prijateljima, ali i svečane praznične dekoracije. I dok mnogi postavljaju ukrase već u decembru, pre početka Nove godine, drugi se odlučuju za ukrašavanje tik pred Božić. Ako i vi spadate u ovu grupu, i želeli biste da na jednostavan način ulepšate svoj dom u duhu praznika, imamo rešenje. Izdvojili smo vrlo efektne tehnike za dekoraciju koji će uveličati božićni dan i pretvoriti vaš dom u pravu bajku. Najbolje od svega je što ove ukrase možete napraviti sami, bez previše truda i vremena.

Ukrasite dom za Božić: 5 ideja za dekoraciju

Dekorišite dom lišćem i šišarkama

Za božićne vence i girlande, kao i nešto jednostavnije cvetne aranžmane u vazama i korpama, možete iskoristiti biljke i grane iz svog dvorišta i bašte. Da bi dekoracija izgledala raskošnije, dodajte šišarke kao i lišće badnjaka.

Prvo pronađite granu srednje veličine koja će vam poslužiti kao podloga na kojoj ćete postaviti dekor. Potom, oko nje možete da obavijete zimzeleno lišće, a zatim pričvrstite delove biljke pomoću plastificirane žice za cveće. Na kraju, aranžman možete vezati ukrasnom trakom i dodati LED bele lampice.

Ručno pravljeni božićni ukrasi

Tokom sezone praznika, mnogi od nas konačno imaju priliku da budu kreativni i da naprave jedinstvene božićne ukrase. Cilj je pronaći nove načine za upotrebu predmeta koje već imate u svom domu. Tako možete iskoristiti stare ukrasne papire za pravljenje pahuljica i mašni, koje će obogatiti vaš prostor, učiniti ga jedinstvenim i dati mu novu dimenziju i karakter.

Takođe, dekoracije od borovih šišarki izgledaju posebno privlačno, stvaraju toplu atmosferu i pretvaraju dom u malu zelenu oazu. Mogućnosti ukrašavanja su beskrajne, pa tako možete šišarke ukrasiti sprejom, lepkom, šljokicama i materijalima za izradu, kao što su minijaturne pom-pom lopte. Takođe, božićni venac možete nadograditi šišarkama.

Osvetljenje doma

Unutrašnja i spoljašnja rasveta može u potpunosti da promeni izgled vašeg doma. Bilo koji vid osvetljenja, čak i naobičnije lampice koje krase Badnjak ili božićni venac, pružiće osećaj svečanosti, jer svaki detalj ima ulogu u stvaranju nezaboravnog doživljaja.

I dok možete obogatiti već postojeće dekoracije, dobra ideja je da za ukrašavanje upotrebite sveće i fenjere. Postavite ih na sto, i potrudite se da dodate ukrasni aranžman od šišarki, božićne pšenice i cveća.

Jednostavne dekoracije

Ako volite minimalizam u uređenju životnog prostora, i vodite se pravilom da je „manje uvek više“, onda ove praznične sezone isprobajte jednostavan način dekorisanja. Potrudite se da izaberete sveće, lampe i fenjere koji će stvoriti prijatno, meko osvetljenje, a za dodatno ukrašavanje možete koristiti i zelene grančice i venac.

Takođe, adekvatan izbor predstavljaju papirni ukrasi – origami i pahulje. Dakle, fokus je na stvaranju elegantnog doma, te se potrudite da se držite nekoliko osnovnih boja, i dodajte samo nekoliko svečanih akcenata u prostoru.

Okačite praznične čestitke

Lak način da ulepšate svoj dom u duhu Božića je da izložite svoje praznične čestitke. Možete ih postaviti na police, ormare ili zid. Posebno su atraktivni moderni sistemi za kačenje slika pomoću sajli i kukica, te čestitke i fotografije možete okačiti na bilo kojem mestu u domu. Naravno, za dodatni svečani efekat dodajte svetlucave lampice.

Pročitajte i ovo: Najaktuelniji trendovi u dizajnu enterijera u 2024: Stil koji vam odgovara prema znaku zodijaka

Naslovna fotografija: instagram.com/our.cozy.little.home

Kristina Page

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Zimske autfit formule koje krademo od najbolje obučenih Skandinavki

Read Next

Обичаји за Божић – како умесити чесницу и дочекати положајника; зашто ваља почети посао, а не дремати