• February 27, 2024

Kvalitet pre svega: Važnost kvalitetnog školskog pribora

probor-skolski

Školska godina je uveliko u toku ali to ne znači da je prestala potreba za školskim priborom. Tokom cele školske godine postoji potreba za raznim potrepštinama uz pomoć kojih će đaci učiti te je neophodno da znate na koje sve stvari treba da obratite pažnju. Roditelji često u moru informacija i usled bogate ponude često ne umeju da se snađu te ili kupe previše školskog pribora, ili kupe onaj koji nije kvalitetan te se brzo istroši i pohaba. Ukoliko želite da pametno uložite novac i omogućite svom detetu sve potrebne uslove za učenje, sledi nekoliko saveta za odabir kvalitetnog školskog pribora.

Školski ranac

Kada pomislimo na školu, većina se seti preteškog ranca i kako smo birali isti. Većini je glavni faktor prilikom odabira aplikacija ili boja na rancu, međutim potrebno je obratiti pažnju na funkciju. Danas su u opticaju dva tipa – torba koja ide na rame i torba koja se gura – te je potrebno da se odlučite koji tip će vašem detetu više odgovarati. Bitno je da obratite pažnju da je ranac ergonomski, da pruža pravilnu podršku leđima ali i da je odgovarajuće veličine, Takođe, potrebno je da je udoban na ramenima kao i na leđima kako bi vaše dete moglo bez problema i potencijalnih tegoba da ga nosi svakog dana.

Pisanje i čuvanje beležaka

Iako se u školama sve više uvodi digitalna pismenost, i dalje su papir i olovka glavna sredstva za rad. Kod starijih generacija postoji mogućnost i za pravljenje beležaka i kreiranje kratkih skripti za važne kontrolne i pismene te će u ovim situacijama štampač i odgovarajući beli papir za štampanje da budu od koristi. Takođe, ovo je korisno i prilikom pripreme seminarskih radova, određenih prezentacija ili tokom pripreme za odgovaranje ili pismenu proveru. Sve ovo se može dodatno sačuvati koričenjem i može da bude koristan materijal za buduće pripreme i proces učenja. Na ovaj način učite vaše dete i o pravljenju korisnog materijala koji može da se koristi i razmenjuje sa ostalim učenicima kako bi stvorili dobru komunikaciju i poverenje.

Sitan potrošni materijal

Kada su u pitanju najmlađi đaci, možete da pronađete potrošni materijal srednjeg kvaliteta jer će većina stalno da se zanima zarezujući bojice, uvežbavanjem tehnike brisanja gumicom kao i cepanjem papira iz sveske kako bi isprobali različite vrste pisaljki. Za one nešto starije, potrebno je odlučiti se za kvalitetan potrošni materijal jer su njihovi zadaci kompleksniji i zahtevniji. Takođe, oni imaju drugačiji odnos od mlađih školaraca te će umeti na pravilan način i sa dosta pažnje da se odnose prema svom školskom materijalu. Zajedno sa svojim detetom prođite kroz neke od najboljih tehnika za učenje i obratite pažnju na materijal koji se koristi. Možda će marker u drečavoj boji, olovka u jarkoj nijansi ili šareni papiri sa ispisanim datumima biti najbolji saveznik vašem detetu.

Materijal za kreativno učenje

Ponekad je potrebno uneti malo vedrine u proces učenja kako bi ceo ovaj proces tekao opuštenije i prirodnije. Upravo ovde do izražaja dolaze dodatni materijali poput papira u boji, table za pisanje kao i brojnih papirića za pisanje podsetnika i beležaka. Iako se mnogim roditeljima ovo u početku ne čini kao najpametnija investicija, ovo je odličan način za sticanje potrebnih veština za samostalno učenje i osamostaljivanje u zadacima vezanim za školu. Na ovaj način učenici uče kako da odaberu najbolje tehnike za učenje i rad, te imaju i potreban materijal za spremanje i pripremu za pisane provere znanja.

Ne oklevajte da na prvo mesto prilikom odabira školskog materijala stavite kvalitet jer će vam to pomoći da odaberete najbolje za vaše dete. Takođe, upravo će kvalitetan školski pribor biti najvažniji saveznik vašem detetu tokom cele školske godine.

 

 

 

Vinkmag ad

Plavo Pero

Read Previous

Нови ваздушни удари САД и Велике Британије на положаје Хута у Јемену

Read Next

Prelepa Ukrajinka osvetila zemljakinju i od kvalifikacija došla do polufinala Australijan opena!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *