Kuper Kap i Donald doneli Remsima Superboul! – Sportklub

U 56. Superboulu Los Anđeles Remsi savladali su Sinsinati Bengalse 23:20 i tako došli do drugog Lombardijevog trofeja.

Bolje su krenuli Remsi. Posebno efektan bio je napad pasom. Prosto je Met Steford izrešetao sekonderi Sinsinatija, a Odel Bekam i Kuper Kap su osvajali jarde. Na kraju krajeva, obojica su uhvatili po tačdaun za vođstvo Remsa 13:3.

Ipak, Bengalsi su imali spreman odgovor. I to potpuno neočekivan za Remse. Loptu je primio raning bek Džo Mikson i umesto da trči, bacio je pas u end zonu Tiju Higinsu za tačdaun. Ekipa iz Ohaja je smanjila na 13:10.

U narednom napadu povredio se Odel Bekam i to se značajno osetilo u napadu Remsa. Potpuno je stao, a Steford je bacio i intersepšn u finišu prvog poluvremena. Ipak, ekipa iz Los Anđelesa otišla je na odmor sa tri poena prednosti, ali bilo je jasno da je utakmica potpuno otvorena.

To se videlo već posle 12 sekundi treće četvrtine. Sjajan pas Džoa Buroa od 75 jardi ka Higinsu, koji dobija duela sa Džejlenom Remzijem i postiže tačdaun za preokret 17:13. Potom Steford ponovo baca intersepšn, koji Bengalsi samo delimično koriste i pogađaju fild gol za 20:13. Do kraja četvrtine Remsi konačno uspevaju da dođu do poena, prvih još od početka druge četvrtine (dok je Odel Bekam još bio zdrav), ali samo do fild gola koji je pogodio Met Gej.

Čitavu četvrtu četvrtinu napadi nisu dolazili do prilika za poene. Ali šest minuta pre kraja Remsi uzimaju loptu, vode drajv koji je 1:25 do kraja krunisan tačdaunom Kupera Kapa za novi preokret i vođstvo ekipe iz Los Anđelesa – 23:20.

Krenuli su Bengalsi u poslednji napad. Došli su do četvrtog pokušaja za jard, ali Džoa Buroa zaustavlja Eron Donald i Remsi osvajaju superboul!

Tok meča:

Prva četvrtina

Prva dva drajva završena su maltene u samom začetku. Sa jednom razlikom. Sinsinati Bengalsi, koji su imali drugi drajv, išli su na četvrti pokušaj za jard oko polovine terena. Pas Buroua nije bio precizan i prepuštena je lopta Remsima da krenu sa veoma dobre pozicije.

Kazna je usledila veoma brzo. Prvo je Kuper Kap uhvatio pas od 24 jarda i doveo Remse u crvenu zonu. A onda je Steford u end zoni našao Odela Bekama za tačdaun. Remsi vode 7:0.

Odbrane nastavljaju dobro da igraju, tako da su obe ekipe morale po jednom da pantuju. Ipak, nije se dugo čekalo da proradi veza Burou-Čejs. Sjajan pas Buroa, Čejs je dobio duel protiv Remzija i uhvatio loptu u crvenoj zoni. Našli su se Bengalsi na 11 jardi od end zone, ali nisu u tri pokušaja uspeli da postignu tačdaun. U trećem su bili blizu, Higins je čak hvatao na domak od end zone, ali sjajno je intervenisao Džejlen Remzi i Sinsinati je morao da se zadovolji fild golom Mekfirsona. Smanjio je Sinsi na 7:3, što je konačan rezultat prve četvrtine.

Druga četvrtina

Najbolji mogući početak druge deonice za Remse. Po jedno sjajno hvatanje Odela Bekama i Kupera Kapa za novi ulazak u crvenu zonu. A onda nedopustiva greška odbrane Bengalsa, koji su praktično pustili Kupera Kapa da se bez otpora ušeta u end zonu i to je bio poklon za Steforda koji je najboljem hvataču lige bacio tačdaun, svoj drugi na Superboulu. Ekstra poen nije iskorišćen tako da Remsi vode 13:3.

Ali kakav odgovor Sinsinatija?! Odličan drajv, došli su do prvih pokušaja za gol, koje je omogućio Džamar Čejs hvatanjem jednom rukom. I onda Burou baca tos Miksonu, ali umesto trčanja usledio je pas raning beka u end zonu. Kako to niko nije očekivao, Ti Higins je bio neometen i uhvatio tačdaun. Spektakularan povratak – 13:10 za Remse.

Momentum se obrnuo. Odel Bekam je povredio koleno i morao je da izađe iz igre. A onda je Met Steford rizikovao na trećem pokušaju za 14 jardi, bacao pas u end zonu od oko 50 jardi. Ali na pravom mestu bio je defanzivni bek Sinsinatija Džesi Bejts i uhvatio intersepšn.

Ipak, niti su Bengalsi iskoristili napad, ali nisu ni Remsi svoj drajv, tako da se na poluvreme otišlo sa praktično minimalnom prednošću za Remse – 13:10.

Treća četvrtina

Kakav početak treće deonice za Bengalse! Prvo Burou izvodi potez utakmice i baca pas od čak 75 jardi ka Higinsu. Visoki risiver dobija duel protiv Remzija (doduše uz veoma sumnjiv kontakt na granici pas interfirens) i postiže drugi tačdaun za preokret – 17:13 za Sinsi.

A onda Steford baca drugi intersepšn, koji hvata Čidobi Avuzi i pruža Sinsinatiju veliku priliku da pobegne na dva poseda. Ipak, dobro se brane Remsi, pa je Sinsinati uspeo samo da dođe do fild gola preko Mekfirsona i povede 20:13.

Malo su se pribrali Remsi. Odradili su konačno dobar drajv, prvi još od povrede Odela Bekama. Čak su pokušali i trik akciju, u kojoj je Kuper Kap dodavao Stafordu. Umalo da prođe, praktično je risiver bio neometen, ali je bacio jako loš pas ka kvoterbeku. Tako da je ta akcija propala i ostalo im je da gađaju fild gol, što je pogodio Met Gej.

Ponovo su pojačane odbrane. Posebno Remsa, koji su počeli da vrše sve jači pritisak na Buroua. Sekovali su ga već šest puta. Remsi su dobili loptu oko polovine terena i započeli drajv, koji će nastaviti u četvrtoj četvrtini.

Četvrta četvrtina

Odbrane na nivou. Sve do samog finiša ni jedna, ni druga ekipa nisu uspele da dođu do pozicije za poene. A onda su Remsi preuzeli loptu šest minuta pre kraja i krenuli u, verovatno poslednji drajv. Rizikovali su na svojoj polovini, igrali četvrti pokušaj koji je konvertovao Kuper Kap. Zatim je sjajni hvatač doveo ekipu blizu crvene zone, u koju su Remsi i ušli i imaju u poslednja dva minuta pokušaje za gol.

Posle nekoliko neuspešnih pokušaja i brojnih žutih zastavica, konačno su Remsi kada su došli na jard od end zone, realizovali napad. Steford je bacio tačdaun ka Kuperu Kapu za novi preokret i vođstvo ekipe iz Los Anđelesa – 23:20 na 1:25 do kraja.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Ekskluzivno: Super Bowl Halftime Show (VIDEO) – Sportklub

Read Next

Niko nije voleo strastveno kao antički Grci – ovo su najlepši mitovi o ljubavi – WANNABE MAGAZINE