• December 9, 2023

Kreiranje savršene žrtve – da li skrećemo pogled s nasilja kada je u pitanju moćna žena? – WANNABE MAGAZINE

Da bi vaša okolina prihvatila da ste žrtva nasilja – morate da igrate po njihovim pravilima. Po mogućstvu da budete fizički sitne žene, tananog glasa, bez stavova koji izazivaju debate ili, daleko bilo, mišljenje, samo tako će okolina sa vama saosećati, tako ćete biti vredni njene empatije. Dama u nevolji, krhka i vredna pomoći. Ako ne ispunjavate ove imaginarne uslove, ne možete očekivati da će vas okolina razmeti, jer ste u tom slučaju neko ko empatiju društva ne zaslužuje.

Kada ste žena koja, makar naizgled, ne odaje utisak da je u nevolji – empatiju vam neće pružiti. Trenutno nas sa svih strana obasipaju informacijama o situaciji koja se odvija između Kim Kardashian i Kanyea Westa. Verujem da nije potrebno da pomenem kako Kim ne ispunjava ova nametnuta pravila marginalizovanih grupa žena kojima je “dozvoljeno” da budu žrtve. Ona je sve suprotno od onoga kako mi zamišljamo idealnu žrtvu.

Kim Kardashian je jedna od najpoznatijih žena na svetu, jedna od najbogatijih i simultano najvoljenija i najomraženija javna ličnost. Ona je milijarderka, moćna žena zbog čega smatramo da je, nekim čudom, imuna na kritike društva.

Njene objave na društvenim mrežama, kao i kompletna situacija oko romantične veze sa komičarom Peteom Davidsonom, kreiraju sliku o tome da je ona prebolela svog, sad već, bivšeg muža, mnogo brže nego što je on preboleo nju. Kako to utvrđujemo iz njenih objava, tako možemo iz njegovih da utvrdimo da je on još uvek ogorčen i da je sklon manipulacijama i uznemiravanju.

Da bismo uopšte pričali o Kanyeu i nemogućnosti da na njega gledamo kao na nasilnika, prosto moramo da spomenemo njegov dosadašnji rad i javni nastup. Višestruki dobitnik Grammy nagrada, reper, producent, dizajner odeće i uzor mnogih ljudi širom sveta – Kanye West je umetnik sa koga automatski skidamo bilo kakvu odgovornost, jer distanciramo njegove trenutne izjave od ličnosti kakvu smo mislili da poznajemo.

Činjenica da je ime zvanično promenio u Ye samo govori u prilog tome da su mnoge njegove izjave i dela, u poslednje vreme, samo impulsivne reakcije. Nikada nisam bila njegov fan. Za mene je on kao i svaka druga javna ličnost, a čak mi je i brak sa Kim, donekle, imao smisla. Ali, sećam se da nisam često čitala njegove izjave ili bilo kakve priče o njemu, on je, jednostavno, živa legenda rep muzike koja iza sebe ima godine rada i masu fanova koji taj rad i potvrđuju. Ipak, nečiji rad i nečija ličnost nisu uvek isto, a Kanyeove dosadašnje kontroverzne izjave nisu uključivale njegovu porodicu.

Isto tako, nisam ni veliki fan Kim Kardashian i njene porodice. Pogotovo ne njene poslednje izjave, u kojoj je akcenat stavila na to da niko danas ne želi da radi i da je najbolji savet get you a** up and work… Uzimajući u obzir da je tu rečenicu izjavila privilegovana žena koja eksploatiše radnike u Bangladešu kako bi šili proizvode za njenu SKIMS liniju i to radili za čitavih 90 dolara mesečno – nemoguće je bilo ne pomisliti: Zaboga, začepi.

Nakon čitanja i gledanja TikTokova na temu “Kim ima da poruči ženama sledeće”, počeli su da mi izlaze objave i videi koji se tiču njenog odnosa sa bivšim mužem. U toku proteklih meseci, West je na mnogo uznemiravajućih načina pokazivao da još uvek nije prežalio razvod i da je ogorčen zato što Kim jeste. Iako Kanye jeste osoba koja je uvek javno govorila o svemu, ovo je situacija u kojoj bi granica privatnosti trebalo da postoji.

Kanye West odbija da prihvati da se razveo od Kim. Njegovo ponašanje je krajnje uznemiravajuće, ali činjenica da je jedan od najpoštovanijih i najcenjenijih svetskih umetnika – glave se okreću od problema koji vrišti sa svih naslovnih strana tabloida i portala. 

Želela bih da se osvrnem, posebno, na jednu situaciju za koju sam skoro saznala i koja me je naterala da nastavim da istražujem šta se to, zapravo, dešava. U jednom od svojih live nastupa u toku promovisanja svog novog albuma, West je promenio tekst svoje pesme i poslao Kim jasnu poruku da želi da mu se vrati.

I need you to run right back, baby, more specifically, Kimberly.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Nadal je zaustavljen: Fric je šampion Indijan Velsa! – Sportklub

Read Next

Našla sam ljubav na Tinderu. Da, moguće je! – WANNABE MAGAZINE