Kreće obračun sa svima koji dele neproverene informacije: Facebookova “seča” lažnih vesti!

Kompanija planira da smanji distribuciju svih objava na “njuz fid” stranici naloga korisnika, ukoliko on često deli sadržaje za koje se ispostavi da su lažni

Facebook će ubuduće preduzimati mnogo snažnije akcije protiv korisnika koji stalno i iznova dele neistinite informacije na toj platformi.

Ta kompanija planira da smanji distribuciju svih objava na “njuz fid” stranici naloga korisnika, ukoliko on često deli sadržaje za koje se ispostavi da su lažni, a koji je proverila neka od partnerskih kompanija za proveru činjenica.

Facebook je, takođe, pokrenuo nove načine informisanja korisnika o tome da li koriste sadržaj koji je procenjen proverom činjenica, budući da je broj netačnih tvrdnji i teorija zavera, tokom pandemije kovida-19, porastao na platformama svih društvenih medija, uključujući tu Facebook i Twitter, prenosu Jutarnji list.

– Bez obzira da li se radi o netačnom ili obmanjujućem sadržaju o kovidu-19 i vakcinama, klimatskim promenama, izborima ili drugim temama, stalno radimo na tome da manje ljudi vidi lažne informacije u našim aplikacijama – navodi se u sopštenju kompanije.

Početkom ove godine Facebook je saopštio da je ukinuo 1,3 milijardi lažnih naloga u periodu od oktobra do decembra prošle godine, uoči inspekcije američkog Odbora za energiju i trgovinu, sa ciljem da se definiše kako se tehnološke platforme bore sa netačnim informacijama i lažnim vestima.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Kako izgleda vođenje trudnoće

Read Next

Sa srpskom vozačkom dozvolom sada možete da vozite i u Kini