Kraj ere – Carlos više nije direktor G2 Esportsa – Sportklub

Carlos “Ocelote” Rodriguez je večeras saopštio da se povlači sa pozicije direktora jedne od najvećih esport organizacija na planeti – G2 Esportsa.

Ocelote je osnovao G2, tada još uvek Gamers2, davne 2014. godine. U narednih osam godina G2 je izrastao u jednu od najpopularnijih i najtrofejnijih esport organizacija na planeti. Rekorderi po broju EU LCS/LEC titula sa devet trofeja, G2 je pod upravom Carlosa postao brend voljen širom cele planete, a posebnu popularnost dobijaju na ovim prostorima prvo preko LoL-a i Luke „Perkz“ Perkovića koji je predvodio G2 u pohodu na prve titule, a potom i dovođenjem legendarne braće Kovač u CS:GO tim.

Nevolje sa Carlosom počinju prošle nedelje, kada je okačio snimak sa proslave na kojoj je bio u društvu ozloglašenog internet selebritija i bivšeg kik boksera Andrew Tatea, koji je banovan na više društvenih mreža zbog svojih ekstremnih mizonegih stavova i istorije nasilnog ponašanja prema ženama.

Carlos je u prvi mah probao da se odbrani izjavom kako niko ne može da mu ograničava sa kim će se družiti, ali je taj komentar izazvao još burnije napade i osuđivanje od strane velikog broja javnih ličnosti iz sveta gejminga i esporta. Ubrzo nakon toga G2 Esports je objavio da će Carlos uzeti odsustvo na osam nedelja i činilo se kao da će ovde biti stavljena tačka na celu dramu koja je nastala.

Ali ispostavilo se da je to samo početak problema. Prema glasinama iz više različitih izvora Riot je odlučio da G2 ne dobije slot koji im je prvenstveno bio namenjen u novoj franšiznoj Valorant ligi zbog skandala sa Carlosom, što je G2 koštalo ogromnu količinu novca.

Veliki broj esport organizacija već dugo vremena pokušava da se izbori za dragoceni slot u franšiznoj ligi jedne od trenutno najpopularnijih esport igara, i po svemu sudeći upravni odbor G2 Esportsa nije olako prihvatio vesti koje utiču na poslovni poduhvat kojim bi organizacija mogla profitirati nekoliko desetina miliona dolara.

Skandali su i ranije pratili Carlosa tokom njegove karijere, ali se ovoga puta izgleda upleo u nešto iz čega nema nazad. Jasno je da bi G2 u predstojećem periodu verovatno ostao i bez dela sponzora, zbog čega je najverovatnije napravljen pritisak na Carlosa da sam istupi sa pozicije direktora organizacije koju je osnovao.

Ovo su naravno za sada sve samo spekulacije i nagađanja, a u zvaničnom organizacije se navodi da su večeras dobili i prihvatili odluku koju je Carlos doneo, i da će u budućnosti učiniti sve što je u njihovoj moći da nastave da grade okruženje koje je podjednako otvoreno prema svima.

Povodom odlaska Carlosa se oglasio i Perkz lično, koji iako je u prošlosti imao problema sa Carlosom prilikom odlaska iz G2, smatra da nije fer ono što se dogodilo.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV 18 OSOBA ZBOG PRODAJE DROGE NA BEOGRADSKIM SPLAVOVIMA – Beograduživo.rs

Read Next

Poraz na oproštaju Federera, tim sveta izjednačio na 2:2 – Sportklub