Connect with us

Lifestyle

Koliko je zaista bolji životni standard u velikim mestima?

Published

on

devojka-mapa-grad

Migracije stanovništva u velike gradove globalna su pojava, a preseljenje u urbana i razvijenija mesta posebno su karakteristične za mlade pojedince i parove. Želja za studiranjem, pronalaskom bolje poslovne prilike ili dinamičnijeg socijalnog života samo su neki od razloga zbog kojih se ljudi odlučuju na selidbu u veliki grad. Odluke su u velikoj meri oblikovane individualnim željama i potrebama, ali ono što je zajedničko za sve jeste unapređenje kvaliteta života. U našoj zemlji dominiraju centri poput glavnog grada Beograda, Novog Sada, Niša ili Subotice, koji po svim svojim karakteristika pripadaju razvijenijim sredinama i nude bogat sadržaj mladima.

U nastavku ćemo vam predstaviti šta je ono što najviše privlači ljude da napuštaju ruralna mesta i otpočinju novi život u potpuno drugačijoj sredini.

Poslovne prilike

Svaki pojedinac teži da se profesionalno ostvari i pronađe za sebe najbolju moguću ponudu, a upravo su gradovi mesta koja pružaju priliku za napredovanjem. Zato mladi najšešće migriraju ka razvijenim centrima u potrazi za odgovarajućim poslom. Za razliku od seoskih područja koja nisu dovoljno razvijena, urbani gradovi su u stalnoj potrazi za zaposlenima, a spektar posla je zaista širok i pokriva sve industrije i zanimanja. U prilog tome govori i činjenica da se neprestano otvaraju inostrane kompanije koje imaju potrebu za velikim brojem radnika, a plate su daleko veće od onih u manjim mestima. Ukoliko želite da pokrenete sopstveni biznis, gradovi su pogodni za ostvarivanje kontakata i upoznavanje profesionalaca iz različitih oblasti koji kasnije mogu biti presudni za vaš preduzetnički projekat.

Bolji izbor nekretnina

Prostor u kome boravimo igra veliku ulogu u čovekovom blagostanju i neminovno utiče na kvalitet života. Bez obzira da li želite da iznajmite ili kupite stan, ponuda životnog prostora u većim gradovima je daleko raznovrsnija u odnosu na seoska područja. Kada je u pitanju raznovrsna prodaja stanova, Beograd je i dalje vodeći grad i nudi opcije za svačiji ukus. Razvijeni centri poseduju atraktivne stambene jedinice koje u potpunosti zadovoljavaju potrebe moderne porodice i nude dodatan sadržaj. Dečija igrališta, teretane, dovoljan broj parking mesta i profesionalno održavanje samo su neki od prednosti savremenog stanovanja. Zahvaljujući dobro razvijenoj infrastrukturi, svi relevantni objekti su vam nadohvat ruke.

Socijalni život

Tempo života u gradovima je mnogo dinamičniji u odnosu na sela, jer iurbane sredine imaju bogat sadržaj i veću frekvenciju ljudi. Različiti muzički i drugi kulturni događaji mogu obogatiti vašu svakodnevnicu i proširiti krug poznanstava. Veliki gradovi kao što su Beograd ili Novi Sad gotovo svakodnevno imaju pregršt kvalitetnih dešavanja, a mnogi od njih su dostupni besplatno. Ovakva dinamika je posebno zanimljiva studentima i mladima koji vole da upoznaju nova lica, ali tu su i raznovrsni sadržaji za decu i starije.

Kvalitetnija zdravstvena zaštita

Pristup zdravstvenoj zaštiti je važan segment stanovanja i jedna od bitnijih stavki koje moramo uzeti u obzir kada planiramo preseljenje u određeno mesto. Ovo je pogotovo važno ukoliko neko od članova porodice ima poljuljano zdravstveno stanje ili neki oblik hronične bolesti. Život u gradu sadrži specijalizovane bolnice, domove zdravlje koji pokrivaju sve gradske četvrti, tako da vam najbliža medicinska pomoć neće biti udaljena. Takođe, ordinacije u većim gradovima su opremljene najsavremenijim aparatima za preciznu dijagnostiku i lečenje pacijenata.

Obrazovanje i usavršavanje

Manjak obrazovnih institucija jeste jedan od najčešćih razloga migracija mladih u urbanije sredine. Seoska područja uglavnom imaju osnovno ili srednje obrazovanje, dok studijske programe možete pohađati samo u većim gradovima. Ovo je bitan segment za sve koji žele da prošire svoje znanje i nauče nove veštine koje su im potrebne za napredovanje u karijeri. Ovde ne mislimo samo na formalno obrazovanje poput fakulteta i stručnih škola, već i na različite specijalizovane edukacije i kurseve koje organizuju profesionalci u želji da podele svoje znanje. Zato su veliki gradovi nezaobilazna mesta ukoliko želite da se usavršavate u svojoj oblasti i profesionalno napredujete.

Napuštanje seoskih sredina u potrazi za boljim životnim standardom je pojava koja je aktuelna decenijama unazad, a čini se da je ovaj trend još prisutniji naglim razvojem urbanih centara. Otvaranje velikih kompanija, mogućnost obrazovanja, sadržajan socio-kulturni život jesu neki od glavnih faktora koji utiču na odluku o preseljenju u veliki grad. Ukoliko ste i dalje nesigurni povodom promene vašeg načina života, proverite šta vam urbana sredina sve može ponuditi i na koji način može unaprediti vašu svakodnenicu.

Continue Reading

Lifestyle

Čulna avantura na EXIT-u 2024: Nezaboravno putovanje kroz muziku, ukuse i događaje

Published

on

By

Ovogodišnje izdanje EXIT festivala donelo je Novom Sadu i posetiocima nezapamćenu dozu uzbuđenja, kreativnosti i inovacija. Festival nije bio samo muzička manifestacija, već svojevrsno putovanje kroz čula koje je ostavilo neizbrisiv trag na sve prisutne. Od gradskih kafića do Petrovaradinske tvrđave, svaki kutak je bio ispunjen jedinstvenim doživljajima koji su pomerali granice festivalskog iskustva.

VAŽNA INFORMACIJA: IQOS nije proizvod bez rizika i on oslobađa nikotin, koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne pušače.

Fotografije: Teodora Jovanović

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Ariana Grande je novo lice brenda Swarovski

Published

on

By

Ariana Grande, pop zvezda i glumica, postala je novo zaštitno lice brenda nakita Swarovski. Ova saradnja označava značajan korak u karijeri mlade umetnice, spajajući njen blistavi imidž sa svetlucavim svetom kristala. Ariana će svoj debi kao Swarovski ambasador ostvariti u prazničnoj kampanji za 2024. godinu, kad će doneti svoju jedinstvenu energiju i stil u svet luksuznog nakita.

Ariana Grande Swarovski ambasador: Šta sve znamo

U duhu Arianinog hita 7 Rings, čini se da pevačica menja dijamante za kristale, unoseći novi sjaj u svoju karijeru. Saradnja dolazi u jeku njene Eternal Sunshine ere, dodajući novu dimenziju njenom blistavom imidžu. Na elegantnim crno-belim fotografijama objavljenim na Instagramu, Grande blista noseći tri niza kristala i par upečatljivih minđuša, savršeno personifikujući duh brenda.

Uz novu, deluxe verziju albuma Eternal Sunshine na horizontu i ulogu ambasadora Swarovskog, čini se da Ariana Grande ulazi u novu fazu svoje karijere, gde se muzika i moda stapaju u blistavu simfoniju stila.

Izbor Ariane Grande za ambasadora brenda nije iznenađenje za one koji prate njen rad. Njena harizma, kreativnost i pozitivna energija se uklapaju u filozofiju širenja radosti i inspiracije koju promoviše Swarovski. Saradnja predstavlja spoj dve kreativne sile, obećavajući inovativne i uzbudljive projekte u budućnosti.

Grande je izrazila oduševljenje novom ulogom, ističući čast da predstavlja kuću koja deli njenu strast prema kreativnosti i promoviše vrednosti beskompromisnog ispoljavanja posebnosti svakog od nas. Angažman dolazi u trenutku kad pevačica najavljuje pauzu u promociji svoje muzike, fokusirajući se na predstojeći film Wicked, u kojem tumači ulogu vile Glinde.

Swarovski u Grande vidi partnera koji može da inspiriše mlade žene da svoju individualnost izraze kroz nakit. Arianina sposobnost da blista na sceni, crvenom tepihu i u svakodnevnom životu čini je idealnim izborom za promociju brenda koji slavi sjaj i eleganciju.

Dok čekamo prvu kampanju, jedno je sigurno – spoj Arianinog talenta i Swarovski majstorstva obećava da će saradnja biti spektakularana, baš kao i kristali koje brend decenijama proizvodi.

Pročitajte i ovo: Pop-up radnje koje osvajaju Instagram ove sezone

Naslovna fotografija: instagram.com/swarovski

Nikola Gudelj

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Susret letnje idile i luksuza: Klubovi na plaži koje bismo voleli da posetimo

Published

on

By

Najlepši klubovi na plaži predstavljaju oličenje letnje idile – i uvek treba da budu deo vaše travel wishlisti. Uz sitni peskak i bezgraničnu panoramu, ove žarišne tačke nesumnjivo će inspirisati želju da ih uvrstite za buduća putovanja.

Klubovi sa naše liste su smešteni u najlepšim letovalištima na planeti. Pažljivo su uređeni, svaki detalj je promišljen, tako da kreiraju luksuzne oaze. Udobne ležaljke, šareni suncobrani i hladni kokteli kao da čekaju samo vas da se pojavite u glamuroznom beach autfitu i provedete nezaboravne trenutke.

Najlepši klubovi na plaži – širom sveta

Palazzo Avino, Ravelo, Italija

Romantičan hotel Palazzo Avino je jedini u gradu Ravelo na vrhu litice koji polaže pravo na sopstveni klub na plaži, Clubhouse By The Sea. Klub, odnosno, privatna vila ograđena zidovima, načičkan je belim suncobranima pored bazena oivičenog cvećem. Na drugoj terasi nalazi se restoran sa spektakularnim pogledom na Amalfi obalu. Ovo je minimalističko utočište na plaži: bez di-džejeva, specijalnih efekata i motorizovanih vozila – postoje samo merdevine s kojih možete da skočite u tamnoplavo Tirensko more.

Nikki Beach, Koh Samui, Tajland

Svetski poznati lanac Nikki može se pohvaliti živahnim i elegantnim klubovima širom sveta, od Dubaija do Crne Gore. Na tajlandskoj plaži Koh Samui, međunarodna slava brenda susreće se sa rajskim palmama na ostrvskoj plaži Lipa Noi. Obiman jelovnik pleni svežim namirnicama i inovativnim nizom koktela.

Scorpios, Mikonos, Grčka

Nije lako izdvojiti se usred kosmopolitske scene klubova najpopularnijeg grčkog ostrva. Dizajniran kao „mesto okupljanja namenjeno podsticanju umetničkog, duhovnog i političkog života zajednice“, klub Scorpios koristi prirodu Egejskog mora na najlepši način. Estetika se može pohvaliti šarmantnom jednostavnošću, usredsređena na plažu i belu kamenu kuću. Klub ima redovni program događaja i rituala, kao i meni koji slavi mediteransku ishranu.

Maçakizi, Bodrum, Turka

Klub leži u brdima koja gledaju na zaliv Turkbuku na turskoj obali, na spokojnoj severnoj strani poluostrva Bodrum. Kao elegantna i ultraprivatna oaza, gde se opuštena estetika neprimetno uklapa u očaravajuću prirodu, Maçakizi se ističe kao glamurozna destinacija koju vole istinski poznavaoci luksuza.

La Réserve à la Plage, Sen Trope, Francuska

Glamur i elegancija bez premca – Francuska rivijera uživa u obilju i jednog i drugog, što dokazuje klub La Réserve à la Plage. Dizajnirao ga je arhitekta Philipp Starck, pa sa njegovim chic stolovima i ležaljkama, klub adekvatno odražava šarm Sen Tropea.Six Senses Ibiza
, Španija

Najpoznatije ostrvo za žurke, Ibica je jednako slavna zbog svojih opuštenih hotela, kao i zbog dinamične društvene scene – a u Six Senses Ibiza, koji se nalazi na zavidnoj poziciji na severnom delu ostrva, sa pogledom na spektakularni zaliv Cala Xarraca, gosti mogu da iskuse najbolje od oba. Klub u ponudi ima živu muziku, wellness, umetnost, restorane i piće, sa opsežnim kulturnim kalendarom koji podržava lokalne talente.The Peligoni Club
, Zakintos, Grčka

Iako se porodično okruženje ne smatra uvek karakterističnim za mnoge klubove na plaži, The Peligoni Club je izuzetak. Klub je opušten i prefinjen, a nalazi se na osamljenoj severnoj strani Zakintosa. Lavirint prostora za razonodu – od stolova do ležaljki i ušuškanog bara – spušta se ka Jonskom moru. Zaista ima ponešto za svakoga: od wellness radionica, sportova na vodi i živih muzičkih događaja do brojnih aktivnosti koje će oduševiti mlađe goste.

Pročitajte i ovo: Otkrijte lepote Ibice: Vodič za najbolja mesta za odmor, hranu i žurke

Naslovna fotografija: instagram.com/lareserve_plage

Božica Luković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.