Connect with us

Lifestyle

Koji ste lik iz filma “Mean Girls” prema horoskopskom znaku?

Published

on

Originalni film Mean Girls premijerno je prikazan 2004. godine, i danas važi za kultno, nezaobilazno ostvarenje pop kulture. Scenario je napisala Tina Fey, a zasniva se na knjizi Rosalind Wiseman, dok legendarnu glumačku postavu čine Lindsay Lohan (Cady), Rachel McAdams (Regina George), Amanda Seyfried (Karen Smith) i Lacey Chabert (Gretchen Wieners).

I dve decenije kasnije, predmeti poput ružičaste Burn Book inspirišu savremene filmske i muzičke projekte (setimo se viralnog spota za numeru thank u, next Ariane Grande), a citati poput on Wednesdays, we wear pink nezaobilazni su deo mimova, kako za milenijalce, tako i za pripadnike generacije Z.

Mjuzikl Mean Girls je premijerno odigran na Brodveju 2018. godine, oživevši teen komediju na sceni, dok je filmska verzija mjuzikla konačno stigla u bioskope u januaru 2024. U čast novim interpretacijama fenomena, uradili smo detaljnu analizu i otkrili koji ste lik iz Mean Girls prema horoskopu.

[embedded content]

[embedded content]

Koji ste lik iz filma Mean Girls prema horoskopu?

Ovan: Regina

Regina George nije samo popularna devojka i takozvana Queen Bee, već je, (kao i Ovna) pokreće nezaustavljiva ambicija da bude najbolja. Nema nikakav problem da odmah kaže šta misli bilo kome ko se usudi da joj se suprotstavi. Ovnovske osobine čine je hrabrom i neustrašivom pred izazovima, bez straha da preuzme rizike kako bi postigla zacrtane ciljeve, čak i ako to znači promenu taktike.

Bik: Gospođica Norbury

Ako postoji lik koji je okarakterisan uobičajenim osobinama Bika, poput udobnosti i stabilnosti, to je gospođica Norbury. Tvrdnja je tačna čak i u stvarnom životu, imajući u vidu da je Tina Fey igrala isti lik u obe verzije Mean Girls. Praktična je i realna, zna kako da podrži svoje učenike i ne preza da pokaže svoju ambicioznu stranu (ali ni da bude stroga kada je potrebno).

Blizanci: Karen

Karen možda deluje kao da ne obraća pažnju na okolinu, ali je istovremeno radoznala i nezavisna, čak i ako to znači da često živi u svojoj glavi. Iako je deo Reginine grupe, nema problem sa tim da radi po svom. Drugovi je verovatno neće odmah smatrati pametnom (još jedna uobičajena osobina Blizanaca), ali ona zapravo može da bude najproračunatija osoba u sobi.

Rak: Gospođica Heron

Gospođa Heron je empatična i ljubazna, uvek želeći najbolje za svoju ćerku. Pokazuje nekoliko osnovnih osobina Raka, zaštitnički je nastrojena i intuitivna. Trudi se da bude dostupna svojoj ćerki, čak i kada u potpunosti ne razume šta se dešava u njenom životu. Gospođica Heron je osoba koju želite uz sebe, jer će uvek znati kada je odgovarajući trenutak da vam pomogne, a kada je vreme da se povuče.

Lav: Damian

Damian je glasni govornik u svojoj školi i ne boji se da kritikuje drugove kada im je to najpotrebnije. Ova samouverena osobina, kombinovana sa neustrašivom vernošću prijateljima, čini Damianovu ličnost vrlo sličnom Lavu. Ne boji se da preuzme vođstvo, kao ni da podrži nekoga ko nije prihvaćen u društvu.

Devica: Cady

Ne tvrdimo da je svaka Devica uspešan matematičar, ali Cadyne veštine na matematičkom takmičenju definitivno podsećaju na logički i organizovan pristup ovog zemljanog znaka. Cady takođe ima romantičnu stranu, simpatišući Aarona čim stigne u novu školu. Kako simpatiji, tako i prijateljstvu sa Damianom i Janis, ali i frenemy odnosu s Reginom – pristupa kroz različite metodičke planove, kao što bi to uradila bilo koja Devica.

Vaga: Gospođa George

Gospođa George je Reginina mama – i definitivno se ističe u društvu. Samouverena poput Vage, nije je strah da bude dominantni lik na svakoj žurci. Iako je najpopularnija u svom krugu prijatelja, ima problema sa povezivanjem sa svojom ćerkom. Ipak, Vage mogu da budu pomalo idealistične, što je važna osobina ako planirate da ubedite Reginu George da ste, zapravo – kul mama.

Škorpija: Direktor Duvall

Uvek posvećen i izuzetno frustriran školski direktor Duval verovatno ceni svoju samoću više od bilo čega, što nas navodi da pretpostavimo da je Škorpija. U standardnom stilu Škorpije, odlučan je da održi red u školi i pridržava se dugogodišnjih pravila. Kada pravila zakazuju, takođe može da bude tvrdoglav, supotstavljajući se promenama.

Strelac: Aaron

Iako Aaron ima potencijala da uđe u klasičnu ulogu najpopularnijeg momka u školi, na kraju pokazuje svoju “duboku” stranu. Avanture i putovanja Cady vidi kao nešto čemu treba težiti, baš kao i svaki slobodoumni Strelac. Čak i kada je u problemu, uspeva da zadrži prijateljski i optimističan stav. Ipak, kada dođe vreme – ne boji se da pokaže Strelčevu osobinu govorenja istine, čak i ako to znači suočavanje sa prijateljima ili drugim bliskim ljudima.

Jarac: Madam Park

Ako ste pogledali trejler za Mean Girls, primetićete francusku nastavnicu koju igra Ashley Park, čije ime lika piše na tabli kao madam Park. Podsetimo se, Ashley je bila originalna Gretchen na Brodveju i dobila je nominaciju za Tony za tu ulogu. U samo nekoliko rečenica primećujemo njen karakteristični vibe. Fokusirana je na podučavanje srednjoškolaca bez obzira na sve, ne trpi ništa osim savršenstva i zrači samopouzdanjem poput pravog Jarca.

Vodolija: Janis

Janis je pametna, kreativna i ne boji se da bude svoja. Kao i mnoge Vodolije, sama kroj svoj individualni put u srednjoj školi, postavljajući inspirativan primer za sve koji se osećaju kao da ne pripadaju. Sprijateljuje se sa Cady i pomaže joj da se nosi sa tim što je nova u okruženju, nikada ne odstupajući od svojih principa.

Ribe: Gretchen

Iako Gretchen stalno brine o tome šta Regina misli o njoj, duboko u sebi ona je sanjar – i mašta o tome da bude svoja (baš kao i sve osećajne i brižne Ribe). Iako ima status zle devojke, empatična je i razume svoje prijatelje. Uvek je korak ispred ostalih, ali nije nužno prisutna u sadašnjem trenutku (takođe, Ribe se često sukobljavaju sa tvrdoglavim Ovnovima, što ima smisla jer je Regina tipični Ovan).

Pročitajte i ovo: Koji ste lik iz serije “Gilmore Girls” prema horoskopskom znaku?

Naslovna fotografija: instagram.com/meangirls

Milica Nešić

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Kako da ostanete produktivni tokom leta – kad je posao poslednje mesto na kom želite da budete

Published

on

By

Produktivnost tokom leta može biti veliki izazov – kako da ostanete fokusirani, motivisani i uključeni, kad vas leto poziva na zabavu, opuštanje, odmor, lenstvovanje? Jedino što želite je da što pre završite posao, kad već morate da budete tu gde jeste, a to je upravo ono što vam najteže ide, jer ne možete da se skoncentrišete i stvari se otežu, produžavaju i zamaraju vas.

Zakazali ste odmor na koji jedva čekate da odete, i dalje imate vikende da se odmorite i opustite, ali ipak, tokom leta svaki radni dan može delovati kao izdržavanje zatvorske kazne. Motivisanost i produktivnost tokom leta su na najnižem nivou i potrebno je da uložite malo mentalnog napora da odagnate letargiju na poslu i da održite standarde u kvalitetu rada.

Kako da održite produktivnost tokom leta

Osvežite svoje ciljeve

Važno je da imate ciljeve i da se krećete ka njihovom ostvarenju, ali važno je i da ih povremeno preispitate i obavite potrebna prilagođavanja. Kako biste podstakli svoju produktivnost tokom leta, postavite sebi neka važna pitanja – kako se to što radite slaže sa vašim vrednostima, koja su vaša uverenja, vaše najdublje želje, kako želite da živite svoj život, da li treba nešto da promenite, koji su to svakodnevni mali ciljevi čije ispunjenje vas održava na putu ka ostvarenju svojih snova?

Odgovarajući sebi na ova pitanja pošteno, možete da vidite da li treba negde nešto da uradite i promenite, ali i da imate u vidu kako vaš svakodnevni život utiče na vašu budućnost. Preispitivanje vas podseća zašto ste počeli da radite to što radite i daje vam osećaj svrhe, dok se krećete napred.

Pročitajte i ovo: Tvoja karijera ne treba da definiše tvoj identitet

Pravite pripreme nedelju dana unapred

Kad ste resetovali i prilagodili svoje ciljeve, ili osvežili svoj pogled na svoje želje i snove, vreme je da osigurate da ono što radite u svakodnevnom životu vodi ka njihovom ostvarenju. Planiranje nedelju dana unapred, može biti pun pogodak – to možete raditi petkom, kada završavate radnu nedelju, ili nedeljom uveče, kada ionako već razmišljate o njenom početku. Zapišite stvari koje morate da uradite, stvari koje znate da bi trebalo da uradite i stvari koje želite da radite. Isplanirajte svoje vreme na poslu i u ličnom životu (ostavite malo vremena za spontanost i neaktivnost). Sa spiskom svega što vas čeka tokom nedelje imate jasnu predstavu o svemu što radite na poslu, kao i onome što radite za sebe i možete videti da je to u balansu. A ako nije, možete osmisliti kako da taj balans postignete, možda tako što ćete sebe nagraditi nečim posebnim u slobodno vreme, za ispunjenje zadataka u radno vreme.

Takođe, osmislite pauze, kako biste i na poslu imali osećaj nagrađenosti i održali produktivnost tokom leta – odredite sat ili dva posvećivanja pune pažnje onome što radite (naročito ako je to dosadan deo posla!) sa namerom da zatim napravite pauzu tokom koje ćete otići do obližnjeg kafea po svoju omiljenu kafu za poneti. Taj (ili sličan) mali ritual može vam svakog dana značajno podići energiju i motivaciju.

Provodite više vremena napolju

Dan traje dugo i čak i ako završavate posao tek u 18 ili 19 sati, još uvek možete uhvatiti malo sunca koje ne peče i koje vas prijatno greje, a ako odete na neki vidikovac sa koga možete posmatrati zalazak, imaćete najbolji mogući završetak dana. Ako više volite jutarnje šetnje, možda ne morate ustajati dva sata ranije da biste stigli da obavite i šetnju i sve jutarnje pripreme za posao. Možete isplanirati svoju maršrutu do posla tako da je pređete biciklom ili pešice, ili samo delimično prepešačite, ako je suviše daleko. Tako dobijate pola sata šetnje i počinjete radni dan na najenergičniji način.

Za veću produktivnost tokom leta planirajte osveženje prostora

Osveženje prostora – i poslovnog i u svom domu – uvek je dobra ideja na početku svake sezone, a i inače, kada vam je potrebno da malo podignete energiju i motivaciju. To što činite da oplemenite svoj prostor, bilo da se radi samo o pomeranju kancelarisjkog stola i promeni ugla pod kojim dopire dnevno osvetljenje ili promeni rasporeda nameštaja, unošenju novih zavesa i jastučića ili sobne biljke ili vaze sa cvećem, kačenju reprodukcija omiljenih umetničkih dela, izbacivanju tepiha, ili nabavci udobnije kanelarijske stolice – to je nešto što vi činite i rezultati vaših napora su očigledni i ispunjavaju vas zadovoljstvom. Tako podsećate sebe na svoju moć, oživljavate svoju motivaciju i pokrećete energiju koju možete iskorititi da održite produktivnost tokom leta.

Pročitajte i ovo: Mentalno zdravlje i karijera: Kako prioritizovati emotivno blagostanje kad vas čekaju računi?

Naslovna fotografija: instagram.com/velvetdynasty

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Jednostavan letnji manikir — subtle statement koji ćete obožavati

Published

on

By

Jednostavan letnji manikir je najbolja ideja za toplije mesece kada nam fali suptilnosti jer su nam autfiti već šareni i razigrani. Nokti su mnogima najlepši upravo kada su svedeni, pa će naš izbor takvima biti pravi izvor inspiracije, dok onima koji vole upadljivo mogu da predstavljaju izazov da probaju nešto novo.

Od glazed donut noktiju, preko nude varijanti, pa čak i neonskih francuskih manikira, mnogo je načina da budete suptilni, a ipak upečatljivi. Statement beauty momenti ne znače nužno da ono što imate na sebi mora da bude ekscentrično jer su vrlo često najzapaženije žene one koje znaju kako da plasiraju jednostavnost na elegantan i luksuzan način. U nastavku pogledajte na šta zapravo mislimo kada kažemo subtle nail statement.

Jednostavan letnji manikir — inspo ideje

Potpuno prirodna pink nijansa

Manikir koji izgleda savršeno uredno i najprirodnije moguće — gotovo kao da ga i nema nam je jedan od omiljenih. Šta god da nosite i kakav god autfit da tek planirate da obučete, nokti neće igrati nikakvu ulogu jer su potpuno sporedni i lako uklopivi, a opet dovoljno vidljivi da vas učine lepom i negovanom.

Pastelno šarenilo

Jedino šarenilo koje može da prođe kao suptilno je pastelno, a čak i da na nokte stavite sve boje u spektru delovaće jednostavno jer je upravo to čar pastelnih nijansi. Ovakav manikir je savršen za sve one koji vole šarenilo i ne mogu da ga se odreknu, čak ni za potrebe elegantne jednostavnosti jer je pastelno šarenilo the best of both worlds.

Dugini hrom uglovi

Još jedno rešenje za ljubitelje šarenila, mada ipak nešto suptilnije nego prošlo. Uglovi noktiju koji su u duginim bojama u svojoj hrom varijanti čine da zasijate i budete upečatljivi uprkos tome što ste se odlučili za jednostavan manikir.

Glazed donut u različitim varijantama

Glazed donut manikir trend može da se interpretira na različite načine što je idealno prikazano u postu ispod gde je nekoliko varijacija na istu temu. Bilo da se odlučite na klasičan glazed donut, na suptilnu ljubičastu ili zelenu varijantu, sve će dobro da izgledaju jer je ovo trend koji ne prestaje da bude relevantan, a toliko je jednostavan.

Lime nokti

Kada se odlučite na nokte u hrabrijoj i upadljivijoj boji, suptilnost se ogleda u tome da je koristite za francuski manikir, crtanje po nokatnoj ploči i tome slično, kako ne bi čitava površina nokta bila u boji i upadala u oči. Na ovaj način, vaš manikir će biti daleko interesantniji nego da su nokti klasično nalakirani.

Kratki hrom nokti

Nokti kao biseri, idealni za svečane prilike. Kratki, neupadljivi i blago sjajni zbog efekta hroma. Ovakav manikir je zaista najbolja ideja ako tokom leta imate mnogo venčanja u najavi jer su stvoreni za dešavanja koja zahtevaju jednostavnost i eleganciju.

Suptilno tufnasti jednostavan letnji manikir

Ovakav manikir dopušta vašim prirodnim noktima da zasijaju i samo im dodaje suptilan statement tufnicama koje mogu da budu šarene, a mogu i da budu kao sa fotografije — zlatne koje će se na letnjem suncu prelepo presijavati.

Candy like jednostavan letnji manikir

Inspirisani bombonicama u različitim bojama, ovakvi nokti su nešto šareniji od pastelnih, a opet suptilni jer su boje uklopljene tako da ne bodu oči. Candy manikir je savršen za leto kada u svemu želimo da vidimo šarenilo i radost, a opet zadržimo dozu suptilnosti.

Cvetno leto

Manikir koji je onakav kakvo nam je raspoloženje — razdragan, nežan, neopterećen. Postoji stvarno mnogo načina da se uradi cvetni manikir, ali da li ste ikada probali ovako suptilan i jednostavan? Tanke linije i malo boje čine pravo umetničko delo ispod kog je vaš prirodan nokat.

Sunčani vrhovi

Francuski manikir u svom letnjem ruhu. Narandžasti vrhovi nokta koji podsećaju na zrake sunca, baš onako kako želimo za letnji period. Neka nam sve bude sunčano, ležerno i jednostavno — baš kao ovaj manikir koji je savršen za ljubitelje frencha koji bi nešto ipak malo da promene i prilagode sezoni.

Sjaj cirkona na kratkim noktima

Kratki nokti su in ove sezone, ali ne moraju nužno da budu potpuno neupadljivi. Pokušajte da “začinite” ovakav manikir jednim suptilnim, ali efektnim detaljem. Cirkon na noktu će sasvim sigurno privući pažnju, bez obzira na to što je manikir jednostavan, a verujemo da ovakve manikire ne viđate toliko često, pa će izgledati i unikatno.

Pročitajte i: Slip haljine: Elegantan modni komad za svečane prilike, večere i šetnje gradom

Fotografije: Instagram.com/nailsbyzola

Milana Petković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Paris Hilton i festivali: Saveti za najbolji provod od najpoznatije klaberke na svetu

Published

on

By

Paris Hilton i festivali se prirodno povezuju i obično kad pomislite na bogatu naslednicu, prva naredna misao vam je dobra žurka. Kako jednu povlači drugo, definitivno ne postoji adekvatnija osoba kojoj se treba obratiti ako hoćete savet za vrhunski provod.

Kako je i ona sama toga svesna, Paris Hilton rado govori o tome koji su must have and do momenti na festivalima koje morate da ispoštujete da bi žurka bila najluđa moguća i da biste sutradan imali šta da prepričate. Njen vodič za festivale je možda najvažnija stvar koja vam treba da biste upamtili ovo leto i proveli se najbolje do sad, pa budite slobodni da sačuvate link ka ovom tekstu ili izvučete beleške — biće vam potrebne.

Paris Hilton i festivali — saveti za najbolji provod

Stvari koje bi svako trebalo da ponese na festival

Paris Hilton tvrdi da bi svako trebalo da nosi pet stvari sa sobom na festival jer joj je iskustvo pokazalo da se bez njih ne može.

“Naočare za sunce su obavezne, mini ventilator jer bude pretoplo napolju, džemper ili duks za pred jutro kad je najhladnije, labelo za usne i nigde bez punjača za telefon“, rekla je Paris Hilton.

Pre nego što osudite “mini ventilator” preporuku, moramo da vam kažemo da postoje fantastični džepni uređaji koji mogu da vas rashlade bolje od lepeze, a doslovno staju u džep pantalona, tako da Paris zapravo zna šta radi.

Saveti za one koji prvi put idu na festival

Paris Hilton kaže da je najvažnije da se nikako ne odvajate od prijatelja.

“Najvažnije je da znate lokaciju jedni drugima, nađite način da je šerujete kako se slučajno niko ni u jednom momentu ne bi izgubio”, naglasila je ona.

Isto tako, što se tehnologije tiče, klaberka preporučuje da skinete repertoar festivala ili još bolje aplikaciju festivala ukoliko postoji i obeležite sve nastupe koje želite da ispratite kako biste se dobro organizovali.

“Odaberite omiljene artiste kako biste znali tačne satnice nastupa i nemojte da vam se desi da dođete na festival izgubljeni i u fazonu ‘Bože, gde ću sad’ kad imate sasvim dovoljno vremena da osmislite veče tako da ništa što vam je bitno ne propustite. Organizacija je najvažnija”, ističe klaberka.

Paris Hilton i festivali: Šta obući?

“Ako festival traje tri dana, spremite tri autfita i to do detalja. Neka vaša obuća, odeća i aksesoari budu svi na jednom mestu tako da u svakom momentu znate tačno šta oblačite da ne biste pred polazak celoj ekipi kvarili raspoloženje tražeći stvari u poslednjem momentu. Nema smisla da idete na žurku pod stresom”, ističe Paris Hilton.

Kako je Paris Hilton, osim kao klaberka poznata i kao ikona stila, koja je baš zbog slatkih autfita popularizovala izraz “ovo je tako hot”, ona je stvarno prava adresa za stilske savete.

“Kad biram autfit za festival, inspirišu me artisti koji to veče imaju nastupe. Volim festivalsku sezonu i oblačenje za festivale, to mi je baš zabavno. Moji omiljeni autfiti ove godine bili su na Coachelli. Konkretno, Lana Del Rey je nastupala tokom večeri, pa sam bila inspirisana njom i obukla prelepu lepršavu haljinu sa karnerima i stavila beli cvetni venac na glavu jer mi je to tako Lana”, prisetila se Paris.

Ipak, nekad je inspirišu čak i ljudi koji ne nastupaju jer su tokom te sezone pokrenuli neki novi trend koji je željna da isproba.

“Sledećeg dana, bila sam inspirisana Beyoncé, iako ona nije nastupala. Nosila sam fenomenalni crni kaubojski autfit sa crnim šeširom koji je imao rese na obodu i suknju uz stvarno neverovatne kaubojske čizme. Bilo je baš hot”, kaže Paris i insistira na autentičnosti jer je za klaberku najvažnije da ode na žurku osećajući se potpuno slobodno da radi sve što poželi kako bi provod zapravo imao svrhu, pa za kraj zaključuje da je najvažnije da slušate sebe da biste se dobro proveli. Na kraju krajeva — odlazite na žurku isključivo zbog vas.

Pročitajte i: Najbolji položaji za seks koje možete isprobati ovog leta

Fotografija: Instagram.com/parishilton

Milana Petković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.