Koja ste rasa pasa prema svom horoskopskom znaku?

Da li ste se nekad zapitali koja biste životinja bili kad biste uzeli životinjski oblik, ili na koju životinju ličite? Ako volite pse, verovatno imate svoje omiljene rase pasa, a i poznato vam je da se svi psi razlikuju (imaju svoje „ličnosti“), kao i da se rase pasa odlikuju pojedinim zajedničkim osobinama – baš kao i horoskopski znaci i pojedinci koji im pripadaju.

Astrologija nam može reći toliko toga zanimljivog o našim životima, uključujući i rase pasa koje nose osobine našeg horoskopskog znaka!

Ovan – nemački ovčar 

Kao vatrenom znaku, koji je uvek u pokretu, vašoj ličnosti odgovara nemački ovčar, poznat kao pas koji laje, ali ne ujeda – slično vašoj iskrenoj prirodi. Kao i nemački ovčar, u početku ste žestoki, ali u suštini ste slatki, neverovatno lojalni i zaštitnički nastrojeni prema najmilijima. Osim toga, nemački ovčari su jedan od najboljih izbora za rase pasa obučene da rade sa čuvarima reda i zakona, policijom i vojskom, što savršeno odgovara vašoj vladajućoj planeti, Marsu.

Bik – baset

Sladak, ali tvrdoglav – ovo opisuje Bikove i neke rase pasa, kao što je baset. Ova simpatična rasa, karakteristična po svojim „tužnim“ očima, dugim ušima, naborima na njušci i kratkim nogama, neobično je umiljata i slatka, ali isto tako lenja, opuštena i tvrdoglava. Kao i vi, baset je ležeran i voli da leškari i odmara više nego bilo kakvu akciju i može biti vrlo težak za dresuru. Odan je prijatelj i najboje društvo, sve dok može da radi šta hoće i dok ne insistirate na poslušnosti – a i zašto biste, to je dobar pas i ostaje dobar, sve dok ga ostavljate na miru. Poznato?

Blizanci – sibirski haski 

Sibirski haski voli da komunicira i izuzetno je „pričljiv“, a sa Blizancima deli i društvene sklonosti i oštru inteligenciju. Slično haskiju, napredujete i cvetate u pravom okruženju, volite svoj čopor i zajednica vam je veoma važna. Ali imate jaku volju i visok nivo radoznalosti, tako da vam je potrebno mnogo promene i kretanja, da ne biste postali uznemireni i zlovoljni. Kao i vi, sibirski haski može biti nestašan, ako je prepušten sam sebi i spada u rase pasa kojima se morate posvetiti – on vas obožava, ali nije mu dovoljno samo vaše društvo, mora da šeta, trči, sreće druge pse i troši energiju.

Pročitajte i ovo: Kako da izaberete idealan parfem prema svom horoskopskom znaku?

Rak – dalmatinac 

Ako je 101 dalmatinac vaš omiljeni crtać, to bi mogao biti znak da dalmatinci savršeno prikazuju vašu astrološku ličnost. Ovi simpatični pegavi psi spadaju u porodične rase pasa; biće strpljivi sa decom i osećaće se kao član porodice. Kao i Rakovi, dalmatinci imaju razigranu, ali osetljivu prirodu; reaguju na raspoloženje svojih ukućana, saosećaju sa njima, ne odvajaju se od onog kome nije dobro i ludi su od sreće kad su svi oko njih razigrani i srećni. To je pas koji ispunjava svoju ulogu najboljeg prijatelja i zaštitnika porodice u svim segmentima!

Lav – kavalirski španijel kralja Čarlsa 

Možda ste očekivali velikog i čupavog psa, ali lavovsko srce patuljastog španijela sa ponosom nosi kraljevsko ime i ne gubi ništa od svoje dostojanstvene prirode samo zato što se smatra psom za držanje u krlu. Kao i ostale sobne rase pasa, zahtevan je za održavanje (i tu ste slični), ali ima ujednačen i trpeljiv temperament, uvek je dobro raspoložen i spreman za igru. I obožava da bude obožavan – najnormalnije je centar pažnje i brige svog vlasnika, koji je ludo zaljubljen u svoje slatko kraljevsko psetance. Lavovi su možda kraljevi džungle u prirodi, ali u horoskopu, dovoljno im je da budu na prestolu nečijeg srca.

Devica – pudlica 

Sve vrste pudlica – od onih malih i slatkih kao plišane igračke, do visokih i ekstravagantno podšišanih salonskih manekena, odlikuju se izuzetnom inteligencijom. Kao i Device, poznate po svojoj mentalnoj agilnosti, brzo uče, vole trening i disciplinu, brze su, budne i lako se prilagođavaju svim promenama. Pripadnici ovog znaka zodijaka – i rase pasa – željni su da ugode i umire sve oko sebe, jer se najbolje osećaju kada su svi zadovoljni i srećni.

Vaga – kordžavi bišon

Mali, beli, kovrdžavi bišon spada u najomiljenije rase pasa širom sveta, jer se smatra da među svim psima, ovi imaju najrazvijeniju ličnost i individualnost. S obzirom na ovu zadivljujuću reputaciju i izuzetnu popularnost, kovrdžavi bišon je otelotvorenje društvenog položaja, šarma, inteligencije i izgleda jedne Vage. Lako ga je voleti, jer je pametan i prilagodljiv, odličan je drug i ne zahteva mnogo više od iskrene naklonosti i redovnog držanja na krilu. Bezuslovna ljubav je najmanje što možete da mu pružite – a tako smatra i svaka prava Vaga, svesna svoje vrednosti.

Škorpija – doberman 

Prelep, ali pomalo zastrašujući, doberman odslikava ličnost i prirodu Škorpije. Svojim gipkim telom i oštrom njuškom, savršeno predstavlja vašu očaravajuću auru, vaš intenzitet i zahtevnost. Pod ispravnim tretmanom, dobarman je (kao i Škorpije) „mala maca“ koja, nesvesna svoje veličine, pokušava da vam se sklupča u krilu i koristi svaku priliku da se mazi i češka. Tajna mekoća srca i duše odlika je dobermana i Škorpija, koji su odani vrlo malom broju odabranih, kojima se otvaraju i pokazuju svoju ljupku i nežnu stranu.

Strelac – border koli (škotski ovčar)

Border koli spada u rase pasa razvijene da budu radni psi i pastiri i često ga nazivaju „Ajnštajnom među psima“. To je lep, snažan i hrabar pas, pun života i spremnosti za avanturu. Koli je odličan čuvar, izuzetno pametan i lak za obuku, prlagodljiv na sve uslove. Strelci i koliji su jednako aktivni i puni energije, jer postoji sličnost u mentalnoj i fizičkoj agilnosti – ovaj razigrani primerak crno-belog lepotana, ozbiljnog izgleda i pametnog pogleda, spremnog da vas prati u stopu, u vatru i u vodu, vaš je kosmički pandan.

Jarac – bulmastif 

Kad ga pogledate, jasno vam je da sa njim nema šale – ili odgovarate standardima, ili ne možete da priđete onome što on čuva. Bulmastif odražava Jarčeve visoke vrednosti, zaštitnički stav, energiju i najozbiljniju posvećenost dužnosti. Mnoge rase pasa su divni, verni i radni psi, ali bulmastif, koji se odlikuje hrabrošću, samopouzdanjem i spremnošću da se uhvati u koštac sa bilo kojim zadatkom, najbolje odgovara vašoj astrološkoj ličnosti. Pošto delite i izbirljivost, to implicira da ste sposobni da budete odlični zaštitnici, vođe i saputnici.

Vodolija – ruski hrt (barzoj) 

Vodolije su statistički jedan od najređih horoskopskih znakova, koje odlikuje individualnost, genijalnost, jedinstvenost, a takav je i ruski hrt, barzoj, koji svojim uzvišenim osobinama odgovara vašoj kosmičkoj energiji. To je retka rasa, jer je mali broj preživeo revoluciju. Spremni su na sve, izuzetni lovci, brzi, precizni, tihi i mirni. Sa ruskim hrtovima, Vodolije dele tendenciju da se osećaju prijatno u svojoj zajednici i da pokazuju izuzetnu tvrdoglavost kad jednom odluče da dostignu cilj.

Ribe – italijanski hrt 

Italijanski hrt je lako prepoznatljiv po svojoj vitkoj eleganciji – odličan je maneken i strpljivo podnosi presvlačenje i poziranje. On je savršeno sladak i ima najumiljatiji pogled na svetu, ali je vrlo osetljiv i senzitivan – italijanski hrt je vaša astrološka srodna duša. Ako želite da čuvate ovu rasu psa, računajte na duge zagrljaje i spavanje u istom krevetu, on neće želeti da se odvoji od vas. Ako vam je to ipak previše, nabavite dva iz istog legla – odgovaraće dvostrukoj prirodi Riba i imaće jedan drugog, pa će vam ponekad i obe ruke biti slobodne, da radite nešto drugo, osim da mazite svoje ljubimce.

Pročitajte i ovo: Koja je vaša duhovna životinja, prema vašem horoskopskom znaku

Naslovna fotografija: pinterest.com/forcin

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

 Endometrioza iz ličnog ugla – bolest koja često dugo ostaje nedijagnostikovana

Read Next

Ким Џонг Ун: Треба да будемо спремни за нуклеарне нападе у сваком тренутку