Ko to pokušava da stavi tačku na Džošuinu karijeru? – Sportklub

Za prvi april zakazan je povratak britanskog boksera Entonija Džošue u profesionalni ring. Protivnik nekadašnjem prvaku sveta biće američki teškaš Džermejn Frenklin, a priredba koju će Frenklin i Džošua predvoditi zakazana je za londonsku „O2 arenu“.

Momak iz Mičigena donedavno je bio velika nepoznanica za svet boksa, iako je u prethodni duel ušao sa skorom od 21 pobede u isto toliko mečeva.

Prethodni rival 29-godišnjem Frenklinu bio je Britanac Dilijan Vajt, nekadašnji izazivač za titulu svetskog prvaka. Vajt je uspeo da savlada Frenklina većinskom odlukom sudija posle 12 rundi u kojima je viđen „rat“ u ringu i veliki broj pogođenih gromovitih udaraca.

Sada se očekuje da će Frenklin biti veliki izazov za Džošuu, koji je u prethodna dva meča doživeo poraze od Ukrajinca Aleksandra Usija. Bokser sa Krima mu je prvo oduzeo tri pojasa, a zatim ih i odbranio u revanšu i u 24 runde bio je dominantan u duelima sa olimpijskim prvakom iz 2012. godine.

Evidentno je da je superzvezdi kakva je Džošua neophodan povratak na pobednički put, a nema sumnje da će protiv Frenklina biti veliki favorit. Ipak, Amerikanac je uveren da može da napravi iznenađenje.

[embedded content]

„Spreman sam da pokažem svetu da je došlo vreme da se probijem u vrh teške kategorije profesionalnog boksa. Džošuino vreme se završilo. Sada je red na mene da šokiram svet. Ova borba neće doći do sudijske odluke. Doći ću do svoje 22. pobede i to neće biti provaprilska šala. Americi je potrebno novo lice u teškoj diviziji, a to lice se rodilo i odraslo u Mičigenu“, kazao je Džermejn Frenklin (21-1, 14 KO).

Džošua je u profesionalnim mečevima zabeležio 24 pobede (22 KO) i 3 poraza, a pored Usika pobedu nad njim je zabeležio i Endi Ruiz junior. Mnogi su dovodili u pitanje Džošuinu motivaciju da nastavi sa karijerom posle bolnih poraza od Usika, a ostaje da se vidi da li će još jedan poraz dodatno „ubiti“ entuzijazam kod izuzetno popularnog Britanca.

[embedded content]

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Alegri: Vlahović se bolje kreće, to se vidi – Sportklub

Read Next

Pamela, a love story – intimni uvid u kontroverzni život seks simbola devedesetih – WANNABE MAGAZINE