Ko je šmeker koji glumi Elvisa Presleyja u biografskom filmu o životu kralja rokenrola? – WANNABE MAGAZINE

Do sada smo svi već verovatno videli, pojedini i više puta, trejler za biografski film o Elvisu Presleyju. Nameću se dva pitanja – prvo, kako do sada nije snimljen visokobudžetni biografski film o Elvisu, a drugo – ko je glumac koji je počastvovan ulogom kralja rokenrola? Na prvo pitanje lično nemam odgovor, ali pošto je Baz Luhrmann (Moulin Rouge!) režiser filma Elvis, možda je i bolje što smo ovoliko čekali. Na drugo pitanje, međutim, imam odgovor! U pitanju je Austin Butler, mladi glumac koji će posle ovog filma sigurno postati velika zvezda (možda baš kao Elvis). I, da, složićemo se sve – pravi je šmeker!

[embedded content]

[embedded content]

U klipu od samo nekoliko minuta možemo videti da će film ispratiti najkrucijalnije momente iz života jednog od najpoznatijih muzičara svih vremena, koji je u potpunosti promenio američku muzičku scenu već u trenutku kad se pojavio. U trejleru možemo videti i Toma Hanksa koji glumi Elvisovog menadžera.

Baz Luhrmann je još 2019. izjavio da će Butler biti Elvis, ali nismo imali prilike da vidimo ništa više od fotografija sa seta, kojima svakako nismo uspeli da utolimo želju da saznamo više o celom projektu. Kada je Butler počeo da se priprema za ulogu kralja rokenrola, krenuo je sa lekcijama pevanja kako bi što verodostojnije imitirao pevača. Međutim, ovako velika i bitna uloga svakako je u mladom glumcu izazvala određenu dozu straha i nesigurnosti, jer nije lak zadatak glumiti nekog ko je ostavo tako veliki kulturološki trag.

Sve pesme su ponovo snimljene, međutim, Baz Luhrmann je objasnio da ćemo čuti Butlerov glas na samom početku filma – dok je Elvis mlad, a potom ćemo čuti glumčev glas u kombinaciji sa glasom legendarnog Elvisa.

Od momenta kad je pristupio projektu, Butler je analizirao Elvisove pokrete i učio kako da se kreće poput njega, fokusirajući se najviše na njegov stil plesanja i facijalne ekspresije. Kad sve uzmemo u obzir, jasno je što se ovaj film snimao čitave dve godine.

Butler je, naravno, muzički dobro potkovan. Kao dečak je svirao violinu, dok su mu srednjoškolski dani prolazili uz zvuke gitare i pevušenja pesama koje će, potencijano, očarale njegovu simpatiju. Moguće je da se na nekom od repertoara našla i pokoja Elvisova pesma. Odmah pri početku snimanja filma, Baz Luhrmann je bio oduševljen Butlerovom sposobnošću da potpuno izbriše svoje karakterne crte kad kroči na set i – graciozno, i telom i duhom, postane Elvis Presley.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Upamtite i prihvatite – ljubav nije dovoljna – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Sunčano i malo toplije, za vikend zahlađenje