Klinsman o šansama da preuzme Totenhem: Sve je moguće – Sportklub

Među kandidatima za menadžera Totenhema neočekivano se pojavilo i ime pomalo zaboravljenog Jirgena Klinsmana.

Čuveni nemački golgeter je devedesetih godina u dva navrata predvodio napad Totenhema. Pogotovo je u prvom mandatu ostao u lepoj uspomeni navijačima Pevaca. Tada je na 41 utakmici u Premijer ligi postigao čak 21 gol.

Po završetku igračke karijere u jednom trenutku imao je izuzetan Si-Vi kao trener. Bio je selektor Nemačke, pa trener Bajerna i onda selektor Sjedinjenih Američkih Država. I sve do 2016. godine.

Nakon toga pao je u zaborav. Ostao je da živi u Americi i samo na trenutak se vratio trenerskom poslu kad je prošle sezone nekoliko meseci sedeo na klupi berlinske Herte.

Sad 56-godišnjeg Nemca mediji pominju kao jednog od kandidata da sledeće sezone sedne na klupu Totenhema. Među potencijalnim kandidatima najveće šanse daju se mladom 33-godišnjem Nemcu Julijanu Nagelsmanu (Hofenhajm, Lajpcig) i iskusnom 62-godišnjem Italijanu Mauriciju Sariju (Napoli, Čelsi, Juventus). Međutim, Klinsman ne gubi nadu:

Kažem vam, u životu je sve moguće. Nikad nisam mislio da ću biti selektor Nemačke na Svetskom prvenstvu. Niti sam mislio da ću čak šest godina trenirati SAD. Kao ni da ću ikad  biti trener Bajerna. Ali sve samo to doživeo. Tako da ćemo videti za nekoliko meseci ko će biti menadžer Spursa!“, kazao je Jirgen Klinsman.

Klub iz Servernog Londona je nedavno uručio otkaz Žozeu Murinju, a privremeno je samo do kraja sezone ekipu nasledio Rajan Mejson. Ekipu Totenhema u nedelju očekuje finale Liga kupa protiv Mančester Sitija kad će imati priliku da osvoji prvi trofej nakon 13 godina.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Mesi ruši rekorde: 25 golova u 12 uzastopnih sezona – Sportklub

Read Next

Mesta na kojima nećete naći sreću – WANNABE MAGAZINE