Kišni dani do kraja maja, sledeće nedelje ipak manje padavina

Snažan pljusak, koji se sručio na Beograd oko 16 časova, doneo je velike količine vode koje su zaustavile tramvaje i trolejbuse.

Meteorolog RHMZS Nedeljko Todorović kaže za RTS da je gledajući od početka aprila, proteklih nekoliko dana palo je najviše kiše ovog proleća.

Kako ističe Todorović, u prvoj polovini maja palo je 35 litara kiše po kvadratnom metru, a toliko je palo i danas.

Konstatuje da je u Beogradu praktično već ispunjena prosečna mesečna kvota padavina. Podseća da je maja 2019. godine palo čak 140 litara kiše po kvadaratnom metru.

Na pitanje da li se večaras moguć i grad, Todorović kaže da je glavni udar već prošao, dodajući da nas čeka razvedravanje u toku noći, pa će utorak proći bez padavina. 

Govoreći o narednom periodu, Todorović kaže da neće biti većih vrućina ali da i dalje možemo računati na popodnevne pljuskove.

“Maksimalna temperatura neće preći dvadesetsedmi podeljak, ali od 21. maja pa do kraja meseca biće manje kišnih dana”, naveo je Todorović.

Gledajući druge delove Srbije, Todorović ukazuje da je palo mnogo manje kiše nego u Beogradu, pa se može reći da je u proseku u zemlji pala prosečna količina padavina za ovo doba godine.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/691/vreme.html

Admin

Read Previous

Snažan pljusak u Beogradu, velike količine vode zaustavile tramvaje i trolejbuse

Read Next

Prvi trejler filma “Nečista krv – greh predaka”: Šta je prethodilo priči o čuvenoj Sofki