KINESKA VAKCINA – HOĆE LI SE PRIMATI I TREĆA DOZA? – Beograduživo.rs

KINESKA VAKCINA TREĆA DOZA – Najveći broj građana u našoj zemlji je primio Sinofarm, kinesku vakcinu, a kako su najavili Ujedinjeni Arapski Emirati, oni će početi da nude treću, dodatnu dozu ove vakcine, koja će se primati šest meseci od druge doze, usled zabrinutosti zbog niskog odgovora antitela nakon dve doze. Što se tiče naše zemlje, za sada nema zvaničnog odgovora hoće li i naši građani primati treću dozu.

U UAE navode da se kod njih trenutno sprovodi jedna od najbržih antikovid vakcinacija po glavi stanovnika, a oni su se kao i mi, u velikoj meri oslonili na vakcine Sinofarma.

U našoj zemlji međutim i dalje važi protokol o primanju dve doze ove vakcine. Ukoliko proizvođač bude dostavio informacije o tome da je treća doza bezbedna, verovatno će naše Koordinaciono telo tu opciju uzeti u razmatranje. Kako su naveli iz Instituta za primenu nuklearne energije, izuzetno je važno da ostatak punoletnog građanstva Srbije primi prve doze bilo koje vakcine, nakon čega će se videti da li je potrebna i treća doza.

Danas je na beogradski aerodrom Nikola Tesla sleteo avion sa još jednim kontigentom Sinofarm vakcina sa ukupno 266 hikljada doza. Podsetimo, u sredu je stiglo 440.000 doza.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

Izvor: Nova.rs

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

KADA MOŽEMO OČEKIVATI OZBILJNIJE POPUŠTANJE MERA? – Beograduživo.rs

Read Next

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE – Beograduživo.rs