Connect with us

Lifestyle

Kate Middleton ima rak – da li je ovde kraj znatiželji i kad će mediji ostaviti žene iz kraljevske porodice na miru?

Published

on

Kate Middleton ima rak i zbog izuzetnog pritiska koji je trpela od strane medija i svih zainteresovanih da pročitaju i/ili vide gde se ona nalazi, bila je prinuđena da otkrije ovaj duboko ličan razlog koji objašnjava njeno povlačenje iz javnog života. Zadovoljena konačnim rasvetljenjem misterioznog nestanka princeze od Velsa, javnost je prividno utihnula. Makar za sad…Ipak, postavlja se pitanje do kada će zatišje trajati i da li će ljudi konačno ostaviti članove kraljevske porodice na miru, a naročito plemkinje, koje su, čini se, uvek na udaru.

“U januaru sam prošla kroz tešku operaciju abdomena u Londonu. Tada su mislili da je sve u redu, da nije reč o raku. Operacija je bila uspešna. Ali, nažalost, testovi su nakon toga pokazali drugačije”, otkrila je u video snimku objavljenom na društvenim mrežama. “Moj lekarski tim je zato preporučio preventivnu hemoterapiju, kroz koju sada prolazim.”

Takođe je objasnila da je oporavak od operacije i suočavanje s ovom neočekivanom dijagnozom razlog zašto se nije pojavljivala u javnosti od decembra 2023. godine. “Kao što možete zamisliti, trebalo je vremena da se oporavim od tako ozbiljne operacije i da počnem sa lečenjem. Ali, najvažnije, bilo je potrebno vreme da sve objasnim Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je prikladan za njih.”

Kate Middleton ima rak – kad će kraj uplitanju u sve aspekte intime kraljevske porodice?

Nema sumnje da je bila hrabra jer je odlučila da javno progovori o temi koja je za svakog čoveka najintimnija, a to je zdravlje. Ali, verovatno nije imala izbora s obzirom na to da je akcenat bio stavljen na navodnu aferu njenog supruga Williama, a objavljeno je i da su zaposleni u zdravstvenoj ustanovi London Clinic pokušali da pristupe njenom zdravstvenom kartonu ne bi li naplatili informacije medijima. Da nije sama obelodanila ovu vest, postojala je velika šansa da bi to učinio neko drugi umesto nje.

Tema je eskalirala 11. marta, kada je na zvaničnom Instagram profilu princa i princeze od Velsa objavljena fotografija na kojoj su Middleton i njeno troje dece, a povod posta je bila čestitka za Dan majki. Fotografija je prošla kroz više obrada, što je bilo primećeno od strane javnosti. Dan kasnije, novinska agencija AP je naredila uklanjanje fotografije sa svih medijskih platformi, uključujući i The New York Times, što je dodatno podgrejalo pitanje koje je interesovalo ceo svet – gde je Kate?

Da razjasnimo jednu stvar: Kate Middleton radi za Krunu, instituciju koja se finansira iz državnog poreza Velike Britanije. Zato se očekuje određena transparentnost u njenom životu. Ipak, nivo detaljnog praćenja njenog zdravlja postao je jednak nasilnom prelaženju svih granica privatnosti, naravno, pod uslovom da smo granice ikada umeli da percipiramo konkretno u njenom slučaju.

Kada je u pitanju poslednji zdravstveni problem, treba napomenuti da nije tajila činjenicu da je imala operaciju abdomena. Nedostatak detalja oko te operacije doveo je fanove kraljevske porodice do očaja – pa čak i kršenja zakona usled pokušaja medicinskih radnika da plasiraju informacije iz medicinskog kartona princeze.

Sada su sve karte na stolu i jesmo li konačno zadovoljni ili će mediji nastaviti da je proganjaju kao što su to činili sa drugim ženama koje su deo britanske kraljevske porodice?

Tragična sudbina princeze Diane

Dok razmatramo teror medija nad članovima kraljevske porodice, nemoguće je ne pomisliti na princezu Dianu, koja je bila jedna od omiljenijih članica kraljevske porodice u modernoj istoriji. Ipak, Dianin život bio je obeležen ne samo slavom i divljenjem, već i nečuvenim medijskim pritiskom i invazijom na privatnost.

Od samog početka njenog braka sa princom Charlesom, Diana je bila pod budnim okom javnosti. Njeni potezi, izgled i lični život postali su predmet beskrajne spekulacije i intriga. Bez obzira na to koliko se trudila da održi svoju privatnost, Diana je bila konstantno izložena medijskom linču, što je na kraju dovelo do njene smrti.

Najgori oblik medijske hajke nad Dianom bio je tokom njenog razvoda od princa Charlesa. Njeni intimni odnosi bili su predmet ogromnog interesovanja javnosti, naročito njena veza sa Dodi Al-Fayedom, sinom milijardera Mohameda Al-Fayeda, koja je probudila talas kontroverzi. Njeni pokušaji da vodi privatan život bili su narušeni stalnim praćenjem i senzacionalističkim izveštavanjem medija.

Iako je od Dianinog tragičnog kraja prošlo više od dve decenije, njen primer ostaje upozorenje o opasnostima medijske opsednutosti i nedostatku poštovanja privatnosti javnih ličnosti. Njen život je podsetnik na to koliko je važno da se poštuju granice i integritet pojedinca, čak i ako su oni deo kraljevske porodice.

Princeza Margaret i veto na ljubav

Princeza Margaret, rođena sestra kraljice Elizabethe II, kao i njeni rođaci, suočila se sa strogim pravilima i očekivanjima koja je postavila kraljevska porodica.

Najpoznatiji primer ograničenja koja su imali članovi kraljevske porodice odnosi se na Margaretinu ljubavnu vezu sa kapetanom Peterom Townsendom. Nažalost, njihova ljubav nije mogla da bude ostvarena jer je kraljevska porodica, zajedno sa javnošću, smatrala da bi njihov brak bio neprikladan i loš za imidž monarhije. Ovo je dovelo do velike patnje za Margaret, koja je prisiljena da odustane od ljubavi svog života.

Ova priča o Margaret jasno prikazuje težinu koju su morali da podnesu članovi kraljevske porodice kada su se suočavali sa pritiscima javnosti i medijskim očekivanjima. Dok su se trudili da zadrže dostojanstvo i ugled porodice, oni su često žrtvovali svoju sreću i lične želje.

Večita mržnja prema Camilli Parker Bowles

Camilla, kao druga žena kralja Charlesa, suočila se sa teškim posledicama svog položaja, naročito zbog toga što je smatrana krivcem za krah braka između Charlesa i princeze Diane.

Kamila je bila meta žestokih napada medija i javnosti, koji su je često prikazivali kao prepreku sreći i ljubavi između Charlesa i Diane. Njena prisutnost u životu sadašnjeg kralja često je bila predmet spekulacija i kleveta, pa su je pojedini mediji nazivali “rasturačicom braka” i “uništiteljkom kraljevske porodice”.

Ova večita stigmatizacija Camille jasno pokazuje da javnost ne oprašta kraljevićima i da se sve što je učinjeno, a posebno loše, pamti zauvek.

Linč Meghan Markle i samoubistvo medicinske sestre Saldanhe

Da pitanja privatnosti ne poznaju granice kada su u pitanju članovi kraljevske porodice, govori i podsećanje na slučaj Meghan Markle i princa Harryja, koji su bili pod lupom javnosti od samog početka njihove veze. Kritike, glasine i medijska opsednutost njihovim životima bili su neprestani. Pa čak i u medicinskim situacijama, kao što je to bio slučaj sa trudnoćom Meghan Markle, pritisak i nedostatak poštovanja privatnosti su bili evidentni.

Meghan Markle je obeležena kao “neposlušna” od strane nekih tabloida, a princ Harry, koji je decenijama bio pod budnim okom javnosti, takođe je doživeo neviđen pritisak tokom svoje veze i braka sa Meghan. Njihova odluka da se distanciraju od kraljevske porodice i da započnu novi život u Sjedinjenim Američkim Državama nije dočekana s odobravanjem od strane naroda, naročito u Velikoj Britaniji. Mediji su oštro kritikovali svaki korak para, često pokušavajući da ospore njihovu ljubav.

I nije samo njihova privatnost bila ugrožena, već i životi “običnih ljudi” koji su se pukim slučajem našli u okruženju britanskih kraljevića. U decembru 2012. godine, Middleton je bila primljena u londonsku bolnicu King Edward VII zbog akutnog stanja poznatog kao Hyperemesis gravidarum. Jedne noći, dvojica australijskih radio voditelja su telefonom pozvali bolnicu, pretvarajući se da su kraljica Elizabetha i princ Charles lično. Noćna medicinska sestra, Jacintha Saldanha, odgovorila je na poziv. Zbunjena, slučajno je otkrila detalje o stanju princeze. Nakon što je shvatila da je prevarena, preplavio ju je osećaj sramote i odlučila je da okonča svoj život.

Na kraju krajeva, ovo nije priča isključivo o kraljevskoj porodici jer je njena poruka mnogo veća i važnija. Ona nas podseća na to koliko daleko može otići nezdrava opsesija i koliko malo poštovanja može biti ukazano jednoj podrazumevanoj i konvencionalno dogovorenoj temi kao što su ljudska prava, čak i kada su u pitanju javne ličnosti. Nema sumnje da je Kate Middleton hrabra što je odlučila da javno podeli svoju borbu sa rakom, ali takođe je važno da se postavi pitanje: dokle treba ići u traženju informacija i šta je cena toga? Privatnost nije luksuz, već osnovno ljudsko pravo koje treba poštovati, bez obzira na to ko smo i koliko smo poznati.

Pročitajte i: Kako je Kate Middleton zauvek promenila kraljevsku porodicu

Fotografija: Instagram.com

Milana Petković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Motorni razvoj deteta – enigma do današnjih dana

Published

on

By

Koliko smo samo puta čuli rečenice:

Kako smo mi čuvali decu?

Pomozi mu, stavi ga da sedne, vodi ga za ruke.

Stavi ga malo na noge da ih oseti.

Nemoj ga na pod, prehladiće se.

Morate svakoga dana praktikovati „tummy time“ ili u prevodu ,,morate stavljati dete na stomak“.

Ja sam svoje dete stavljala u dubak, pa šta mu fali?

Moje dete nije puzalo, pa ne mora svako dete da puzi.

Morate baš ovako držati dete da bi jačalo kontrolu glave.

Stopala su kriva, golicajte ih ovako i razgibavajte onako.

Samo je ovo pravilna šema za podizanje…

U potrazi za odgovorom gde je istina i kako odbraniti sebe kao roditelja i svoje dete koje je jedinstveno u onom najlepšem smislu, pomaže nam dr Danijela Vukićević, dečiji fizijatar.

Mnogo puta je pisano o motornom razvoju. Rasprave na temu šta bi trebalo i kada, na koji način, nepresušan je izvor dilema i briga. Vreme u kome živimo, zaista nudi naučno objašnjenje razvoja deteta u svim oblastima razvoja: socio-emocionalni, kognitivni odnosno saznajni, procenu funkcije šake, ili finu motoriku, grubu motoriku. Dr Vukićević navodi da je kretanje deteta zaista nešto što prvo uočavamo i predstavlja izraz kako je organizovan njegov centralni nervni sistem. Međutim, rasprava ne bi smela da se vodi u okvirima šta mora i kada mora dete da uradi, kao i šta je „pravilno“ a šta „nepravilno“ u kretanju deteta.

Deca su različita u mnogim aspektima razvoja. Počev od telesne mase i dužine, gde mnogo studija kada su deca merena na dnevnom nivou pokazuje da nekada za 24h mogu u dužini dobiti 2 cm a onda uslede periodi stagnacije ili postepenog rasta. Taj trend se nastavlja i za stariju decu. Telesna masa je takođe važna komponenta kada je savladavanje motoričkih veština u pitanju: krupnija deca će sporije usvajati motoričke veštine samo zbog telesne mase i velikog uticaja gravitacije na naše kretanje.

Karakter deteta, eventualno refluks koji neka deca imaju (ili češće bljuckanje kada ih stave na stomak), garderoba, pelene (da li roditelji stavljaju u tetra pelene odnosno široki povoj ili koriste jednokratne pelene koje kada su pune i nekomforne, usporavaju kretanje deteta), mogu uticati na razvoj motoričkih veština, kaže dr Vukićević. Takođe se često čuje da roditelji ostavljaju decu u ljuljaškama, nosiljkama, ogradicama na duži period u toku dana uz uključene sadržaje sa ekrana, što dodatno pasivizira decu.

Šta je ono što kaže nauka?

Dete moramo posmatrati kao celinu.

Sve oblasti razvoja se prepliću.

Motorički razvoj podstiče istraživanje, funkciju šake, saznajne sposobnosti, razvoj govora.

Dete kroz kretanje upoznaje prostor, motivisano je da pronađe formu kretanja koja ga dovodi do željene tačke koju želi da ispita.

Pampers Pants 1 Motorni razvoj deteta enigma do današnjih dana

Dr Vukićević navodi da uredan psihomotorni razvoj podrazumeva ogroman broj različitih načina na koji deca dolaze do onoga što žele. Najlepše i najlakše im je kada su ili komotno obučeni sa adekvatnom jednokratkom pelenom, poput Pampers Pants pelene koja ih ne usporava ili kada su bez odeće, jer onda upijaju senzacije iz okruženja svim čulima.

Kada govorimo o tome kada je vreme da dete nešto uradi, dr Vukićević kaže da je važno zapamtiti da za sve oblasti razvoja postoje periodi kada je očekivano da se to desi. Najveći broj dece urednog razvoja će se samostalno okrenuti sa leđa na stomak od 4. do 6. meseca, a sa leđa na stomak, što je kompleksnija aktivnost između 4. i 9. meseca. Ono što najveći broj roditelja očekuje, kada su kukovi u redu, u redu je sedenje. Sedenje ne treba povezivati sa razvojem kukova. Ako postoji medicinski razlog za loše oblikovane kukove, ortopedi preporučuju način lečenja. Fiziološki nalaz na kukovima ne podrazumeva postavljanje deteta u sedeći položaj da bi naučilo da sedi. Mnoga deca će dugo bauljati, puzati, sedeti bočno, a neće se postaviti u sedeći položaj, jer žele da se kreću i istražuju. Najveći broj zdrave dece samostalno pređe u sedeći položaj u vremenskom periodu između 7. i 13. meseca, kada se dešava i propuzavanje a najveći broz dece urednog razvoja prohodava u periodu između 10. i 20. meseca.

Između ovih motoričkih veština, postoji veliki broj varijacija na temu kretanja. Neka deca će koristiti strategije okretanja po podu sa jedne na drugu stranu uz promenu pravca. Neki će bauljati, oslanjajući se na stomak i povlačeći se unapred rukama. Neki će bauljati povlačenjem jednom rukom i odgurivanjem jednom nogom. Drugi pronađu sistem kretanja na leđima tako što prave luk i odbacuju se unazad proveravajući pravac kretanja i promenu pravca da bi došli do cilja. Jedan broj dece će se postaviti u sedeći položaj i koristiće različite forme kretanja iz sedećeg položaja odgurivanjem, skakutanjem, premeštanjem sa jedne na drugu stranu. Uspravljanje i prohodavanje predstavlja veliki izazov. Kada se podignu i stanu na noge, sledi duži period uvežbavanja: ustajanja, padanja, bočnog hoda, stajanja bez pridržavanja, par koraka i potom sve stabilnije prelazak kraćih pa dužih distanci.

jonathan borba CgWTqYxHEkg unsplash 1 Motorni razvoj deteta enigma do današnjih dana

Neverovatno je je da deca koja su prohodala, za otprilike 6 sati aktivnog kretanja u toku dana, naprave 14000 koraka (46 terena za američki fudbal) i padnu 100 puta za to vreme. Deca iz srednje klase čuju 2150 reči za jedan sat i 30 miliona reči za jednu godinu. U uzrastu od 2 meseca, dete napravi oko 2,5 miliona pokreta očima, sa 3,5 meseci 3-6 miliona. Zato, dragi roditelji, razmišljajte, beležite, stimulišite decu. Pričajte im, obezbedite slobodan prostor za igru koji je za njih bezbeda, nudite igračke, posvetite im svoje vreme. Brzina kojom uče posmatrajući nas, učestvujući sa nama, učiniće i vaše i njihove živote bogatijim, a pelene poput Pampers Pants pelena koje pružaju trostruku zaštitu od curenja, omogućavaju vašoj bebi da osvoji korake koji su pred njom. Trostruka zaštita od curenja podrazumeva postojanje stop&protect džepa koji sprečava izlivanje sadržaja po leđima bebe, 360 stepeni fit podrazumeva postojanje fleksibilnih ivica pelene oko nogu i struka prateći prirodnu konturu bebinog tela čime se izbegava curenje i super upijajuće jezgro štiti kožu vaše bebe.

O kompaniji Procter & Gamble

P&G opslužuje potrošače širom sveta uz snažan portfolio sa pouzdanim, kvalitetnim, vodećim brendovima kao što su Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, Head&Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers® , Pantene®, Tide® i dr. P&G zajednica u svoju poslovnu operativnost uključuje približno 70 zemalja širom sveta.

Posetite http://www.pg.com za najnovije vesti i informacije o P&G-u i njegovim brendovima.

Naslovna fotografija: unsplash.com/ Jonathan Borba

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Novi život vaše stare bele košulje – zašto treba da posetite izložbu ReKreacija: Shirts up! na Perwoll Fashion Week

Published

on

By

Ana nam je otkrila da je u održivu modu, i kao dizajnerka i kao konzumentkinja, ušla iz potpune krajnosti. 

“Od dizajnerke i producentkinje uniformi za hostese i jedne potpuno nezasite kupoholičarke koja sam bila do pre 7-8 godina, okrenula sam se aktivizmu i umerenoj kupovini već posedovane odeće. Ta promena svesti i navika je bila postepena i u fazama, do toga da sam pokrenula Biro365c, prvu koncept radnju održive mode na Balkanu (koja ovih dana slavi peti rođendan), a od ove godine sam i koordinatorka programa održive mode u Perwoll Fashion Weeku”, kaže dizajnerka.

Pod te dve “kape” stalo je mnogo redizajn kolekcija, stotine kilograma tekstilnog otpada pretvorenog u modne komade, nebrojeno predavanja, panela, kružoka, gostovanja i intervjua – mnogo projekata, navodi Ana.

“Takođe, pozvana sam da učestvujem u kreiranju predloga za regulisanje tekstilnog otpada Beograda, a u najavi su i značajne regulatorne promene čiji ću biti deo. Volim da verujem da sam napravila promenu i u široj zajednici i to je moj način da se borim protiv brze mode. Smatram da uloga svakog od nas treba da bude okrenuta ka pitanju – šta mogu da učinim da ovaj svet bude bolje mesto i da ova planeta potraje mnogo duže od mračnih predviđanja. Ovo je moj način jer ne mogu da budem ignorantna prema tome šta industrija kojoj pripadam čini od naše planete”, kaže Ana.

Ukoliko i sami želite da se okrenete “sporoj modi”, Ana Trošić Trajković ima nekoliko saveta odakle da počnete.

“Za početak uradite prolećno čišćenje svog ormara jer verujem da ne znate šta sve imate. Izbacite iz njega sve što niste obukli dve godine, jer ni nećete. Te stvari selektujte na one koje su za donaciju, prepravku i redizajn. Onda kontaktirajte nekog od naših redizajnera sa Cirkularnog dana: Emiliju Zdravković, Melaniju Vasić, Tijanu Račić, Divnu Lazić, Stefana Đorđevića, Milutina Lađevića i Aleksandru Stamenić, pa napravite haljinu od košulja, tašnu od teksas jakne ili suknju od starog mantila. Bićete u trendu više nego ikada, jer su svesnost i etika uvek u trendu”, zaključuje Ana.

Ana nam je otkrila da je u održivu modu, i kao dizajnerka i kao konzumentkinja, ušla iz potpune krajnosti. 

“Od dizajnerke i producentkinje uniformi za hostese i jedne potpuno nezasite kupoholičarke koja sam bila do pre 7-8 godina, okrenula sam se aktivizmu i umerenoj kupovini već posedovane odeće. Ta promena svesti i navika je bila postepena i u fazama, do toga da sam pokrenula Biro365c, prvu koncept radnju održive mode na Balkanu (koja ovih dana slavi peti rođendan), a od ove godine sam i koordinatorka programa održive mode u Perwoll Fashion Weeku”, kaže dizajnerka.

Pod te dve “kape” stalo je mnogo redizajn kolekcija, stotine kilograma tekstilnog otpada pretvorenog u modne komade, nebrojeno predavanja, panela, kružoka, gostovanja i intervjua – mnogo projekata, navodi Ana.

“Takođe, pozvana sam da učestvujem u kreiranju predloga za regulisanje tekstilnog otpada Beograda, a u najavi su i značajne regulatorne promene čiji ću biti deo. Volim da verujem da sam napravila promenu i u široj zajednici i to je moj način da se borim protiv brze mode. Smatram da uloga svakog od nas treba da bude okrenuta ka pitanju – šta mogu da učinim da ovaj svet bude bolje mesto i da ova planeta potraje mnogo duže od mračnih predviđanja. Ovo je moj način jer ne mogu da budem ignorantna prema tome šta industrija kojoj pripadam čini od naše planete”, kaže Ana.

Ukoliko i sami želite da se okrenete “sporoj modi”, Ana Trošić Trajković ima nekoliko saveta odakle da počnete.

“Za početak uradite prolećno čišćenje svog ormara jer verujem da ne znate šta sve imate. Izbacite iz njega sve što niste obukli dve godine, jer ni nećete. Te stvari selektujte na one koje su za donaciju, prepravku i redizajn. Onda kontaktirajte nekog od naših redizajnera sa Cirkularnog dana: Emiliju Zdravković, Melaniju Vasić, Tijanu Račić, Divnu Lazić, Stefana Đorđevića, Milutina Lađevića i Aleksandru Stamenić, pa napravite haljinu od košulja, tašnu od teksas jakne ili suknju od starog mantila. Bićete u trendu više nego ikada, jer su svesnost i etika uvek u trendu”, zaključuje Ana.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Coachella 2024: Ovo su najupečatljiviji autfiti sa festivala

Published

on

By

Ovog vikenda održana je prva nedelja 23. Festivala muzike i umetnosti Coachella u Empire Polo Clubu u gradu Indio, Kalifornija. Coachella je trodnevni godišnji festival muzike koji predstavlja popularne umetnike, kao i nove muzičare i ponovo ujedinjene grupe. Ove godine glavne zvezde festivala bili su Lana Del Rey, Tyler, the Creator, No Doubt i Doja Cat.

Nastup Lane Del Rey obogatili su gosti Jon Batiste, Billie Eilish i Jack Antonoff, dok je grupa No Doubt imala gostovanje Olivie Rodrigo. Coachella je uvek događaj pun zvezda – od A-liste muzičara koji nastupaju na glavnoj bini festivala, do VIP gostiju koji ih gledaju iz publike. Donosimo vam najbolje odevne kombinacije poznatih na Coachelli – bilo da se pojavljuju na glavnoj bini ili na mnogobrojnim okolnim zabavama. Svake godine festival je modna parada u pustinji i često je mesto nastanka novih trendova. Evo ko se pojavio na Coachella 2024. festivalu tokom prve nedelje.

Autfiti sa Coachella 2024. festivala

Taylor Swift i Travis Kelce

Iako su ranije usklađivali svoje odevne kombinacije za izlaske, Taylor Swift i Travis Kelce su na Coachelli 2024. pokazali vrlo različite estetike. Taylor je izabrala sve u crnom, uključujući kožnu jaknu, šorts i patike, a jedini dodatak boje bio je zelena bejzbol kapa. Travis je nosio kariranu košulju otvorenu preko bele majice, uparenu sa plavim prugastim pantalonama i belim Converse patikama. Dodao je i višebojnu maramu oko vrata.

Lana Del Rey

Lana Del Rey je oduševila publiku noseći sjajnu haljinu bledoljubičaste boje sa izrezom na sredini i naborima na suknji.

Emma Roberts

Glumica je viđena u haljini podeljenoj na vertikalne polovine – jedna u nijansi mente, a druga u beloj. Uz to je nosila smeđe kaubojske čizme i naočare za sunce sa belim okvirom.

Halle Bailey

S obzirom na to da je njena sestra bila na spisku izvođača, nije bilo iznenađenje što se pojavila na Coachelli. Viđena je u sjajnom vodenozelenom topu, džins šortsu i kaubojskim čizmama.

James Charles

YouTuber i šminker postao je redovan gost na Coachella festivalu. Pojavio se u crnom dvodelnom autfitu.

Barry Keoghan

Zvezda filma Saltburn, Barry je viđen u beloj potkošulji s delom logotipa Versace, uparenoj s kariranim šortsem i odgovarajućom maramom oko vrata.

Alessandra Ambrosio

Bivši anđeo Victoria’s Secret nosio je lepršavu belu haljinu bez rukava koja se otvarala od grudi nadole, otkrivajući crne kožne donje delove. Uz to je imala uparene čizme koje su išle gotovo do kolena i crnu kožnu jaknu s dugim resama.

Shakira

Shakira je izašla na binu izgledajući kao zalazak sunca u haljini sačinjenoj od labavo spojenih delova u bojama koje prelaze od žute, preko crvene i narandžaste, do braon. Uz to je nosila cipele s prelazom od crvene do braon boje.

Chloe Bailey

Sestra Hailey Balle nastupila je u kompletno ljubičastoj odevnoj kombinaciji. Nosila je top s halterom i odvojenim dugim rukavima, kao i helanke sa detaljem poderotina koje su išle do pete.

Paris Hilton

Hilton je tokom prvog vikenda Coachelle nosila razne odevne kombinacije. U subotu uveče (13. april) bila je obučena u crno, uključujući kaubojske čizme i šešir, sa masivnim srebrnim nakitom.

Billie Eilish

Billie Eilish je predstavila svoj prepoznatljivi stil atletske odeće u dresu LA košarkaškog tima, širokom šortsu, čarapama do pola lista i patikama, s bejzbol kapom na glavi.

Pročitajte i ovo: Breakthrough Prize ceremonija vraća glamur: Evo šta su nosili poznati
Naslovna fotografija: instagram.com/delreysaidNikola Gudelj

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.