KATASTROFA NA ČUKARIČKOM RUKAVCU – KREĆE KONTROLA FABRIKA? – Beograduživo.rs

KATASTROFA NA ČUKARIČKOM RUKAVCU – Iako je Čukarički rukavac relativno skoro očišćen kada je odneto i oko 40.000 kubika mulja, situacija je u ovom delu grada i dalje katastrofalna. Ponovo je tu nesnosni smrad, voda je gotovo crne boje, a redovna pojava koja se može videti na obali je i veći broj uginule ribe.

Gradske vlasti sada navode da će biti organizovan vanredni inspekcijski nadzor svih industrijskih postrojenja koja se tamo nalaze, kao i da će ukoliko se pronađe krivac, biti podnete i krivične prijave. Dodaje se da je Kovnica novca jedina u blizini koja ima sve prečistače u skladu sa evropskim standardima, dok ostale to nemaju, kao i da je primećeno da se ispust opasnih materija obično dešava vikendom.

Ono što je urađeno jeste da je Direkcija za građevinsko zemljište završila kišni kolektor u Paštrovićevoj ulici, koji bi trebao da prikuplja kišnu kanalizaciju i usmeravati je ka crpnoj stanici kod Godspodarske mehane, te ista više neće ići u rukavac.

Da li će zaista neko odgovarati i kada, ostaje da vidimo, a svakako se nadamo da će ovaj višedecenijski problem u najkraćem mogućem roku biti rešen.

Pročitajte i:

ZAŠTO NIKO NIJE UHAPŠEN ZBOG EKOLOŠKE KATASTROFE KOD ADE CIGANLIJE?

POGLEDAJ JOŠ: INFO

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

U BEOGRADU DATA MILIONITA DOZA VAKCINE PROTIV KORONA VIRUSA – Beograduživo.rs

Read Next

HNL: Bez pobednika u derbiju začelja u Varaždinu – Sportklub