Kanye je konačno predstavio album “Donda”, a na nastupu povodom albuma Kim Kardashian se pojavila u Balenciaga venčanici

Rep muzičar Kanye West nastavlja da nas šokira (i u pozitivnom i u negativnom smislu) svojim potezima, ali svakako nas ne ostavlja ravnodušnim. On je konačno predstavio javnosti svoj najnoviji i dugo očekivani album, pod imenom “Donda” – međutim, publika na Internetu više je komentarisala saradnike sa albuma, događaje sa poslednjeg listening partyja i pojavu njegove bivše supruge Kim Kardashian na istom, nego sam album. Uz to, nedugo nakon što je album izašao na svim streaming platformama, Kanye je na svojim društvenim mrežama izjavio kako je produkcijska kuća Universal objavila album bez njegovog odobrenja i kako su numeru “Jail 2” takođe bez pitanja sklonili sa albuma. Iako nije bilo neočekivano da će izlazak još jednog Kanyeovog albuma pratiti medijski skandal i vesti od kojih će “goreti internet”, pitamo se gde se nalazi granica između Kanyea kao javne ličnosti, kao umetnika i njegove muzike, da li ona uopšte postoji i da li je to zaista važno.

Nedavno mi je prijatelj poslao članak sa izjavom “Kanye je najuspešniji performans umetnik svih vremena”, i započeli smo debatu da li je to istina ili ne. I mada niko nije rekao da jeste, niko konkretno nije rekao ni da nije. Tako da – debata i dalje stoji. Šta vi mislite? Kao što je sada svima dobro poznato, Kanye je od svog najnovijeg albuma “Donda” kreirao konceptualno, audio-vizuelno iskustvo, koje se ogledalo kroz listening partyje kojima su prisustvovali odabrani gosti. Na ovim događajima album nije samo slušan, već je doživljen na potpuno nesvakidašnji način. Kanye ne samo da je poslednjih dana živeo i radio na albumu u maloj sobi, u Mercedes-Benz stadionu u Atlanti, već je za svaki nastup povodom izlaska albuma imao spreman poseban Balenciaga autfit koji uključuje maske koje mu prekrivaju celo lice, a za svaki nastup osmislio je i kreirao neverovatnu detaljnu scenografiju i spremio performans.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Evo zašto je glumica Lucy Boynton naša nova omiljena beauty i stilska inspiracija

Read Next

Klimatolog Đurđević otkriva da li ćemo i ove godine u Srbiji imati “bonus leto”