Kako vas pogrešni izbori uče pravim lekcijama

Pravili ste pogrešne izbore. Možda se upravo jedete, jer ste usred suočavanja sa posledicama svog poslednjeg pogrešnog izbora. Samo što verovatno nije poslednji. Ponovo ćete pogrešiti. Tako to ide. Grešite kad ne slušate sebe. Ali, grešite i kad slušate sebe. Pa se preispitujete – koji ste to deo sebe čuli i poslušali? Da li ste to zaista vi? Znači li to da je baš trebalo da napravite pogrešan izbor? Ili to uopšte nije bila greška? 

Vidite? Pogrešni izbori vas teraju da uključite mozak, da otvorite um, da konsultujete srce, da rastavite sebe i osmotrite svaki deo, da se sastavite tako da vaši delovi bolje sarađuju i komuniciraju međusobno. Sve pogrešno nečemu služi. 


Promašili ste karijeru. Zaljubili ste se u osobu koja vas je povredila. Poverili ste se pogrešnoj osobi (verovali ste da vam je prijatelj i da će čuvati vašu tajnu). Napravili ste jedan pogrešan korak, koji je vodio sledećem i toliko ste uprskali, da morate da obustavite projekat (vezu, odnos) i da počnete ispočetka. I usput možda morate mnogo da opraštate. I sebi i drugima. Ili da se mnogo izvinjavate i tražite oproštaj. 

Možda je u vama ostalo nešto (mnogo) gorčine, možda krivite sebe što ste toliko energije ulagali u pogrešne projekte i odnose, možda se osećate kao da vas je život izdao, da ste promašili i život i planetu, a ne samo posao ili neki bitan odnos. Čini vam se da ste proćerdali najbolje godine života, jer niste ništa znali, ni da razmišljate, ni da analizirate, ni da povezujete i shvatate. Ali, ako to sada znate – mnogo ste naučili. A kako biste naučili da niste grešili? 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Jerusalim nova stanica za Boaćija – Sportklub

Read Next

Narukvice za nogu – modni trend koji je IN svakog leta