Kako vam samo jedan drugačije okrečen zid može upotpuniti životni prostor – WANNABE MAGAZINE

Da li osećate da vam je potrebna promena u enterijeru, ali niste sigurni odakle da počnete, a i budžet vam je pomalo ograničen? Ako je odgovor da, imamo predlog za vas. Potrebno vam je samo malo farbe, i dobra ideja. U suštini, ako su vam svi zidovi u kući, odnosno stanu, beli – vreme je da u njega unesete malo boje! I pri tome ne mislimo da prekrečite ceo stan, date puno novca i izgubite barem tri dana da biste posle kukali kako vam se kajsija ipak ne dopada kao boja. Ne, naš predlog je da obojite samo jedan zid, ili pak deo jednog zida, a u nastavku vam predlažemo na koje sve to načine možete učiniti! Mali trud, a velika promena – verujte nam.

Zid iza kreveta u spavaćoj sobi

Spavaća soba je dobro mesto za zid u boji, a u ovom slučaju odlučite se za neku od umirujućih, pastelnih i prijatnih boja. Na vašem spektru mogu se naći maslinastozelena, zagasitotirkizna ili pak puderastoroze, a predlažemo vam da zid koji ćete obojiti bude upravo onaj koji se nalazi iza vašeg kreveta. Svakako, ne bi trebalo da obojite onaj zid koji će biti direktno naspram svetla, već neki koji ne dobija direktan izvor sunčevih zraka. Ovaj zid naknadno možete ukrasiti detaljima po želji.

Pravougaonik u boji za galerijski zid

Još jedna kreativna ideja je da zapravo ne obojite ceo zid u drugu boju, već samo određeni segment zida. Na ovaj način tačno ćete vizuelno izdvojiti taj segment koji bude obojen, i dobićete dinamičnost u prostoru. Predlažemo vam da u dnevnom boravku iscrtate pravougaonik preko dva zida koja se dodiruju, i ofarbate ga u boju po želji – a zatim taj deo zida možete iskoristiti za kreiranje galerijskog zida. Na ovaj način dodatno ćete naglasiti umetnička dela koja vam već krase prostor, i daćete im na važnosti.

Obojen pa izguljen – retro zid

Ako uživate u industrijskim, starim prostorima i nije vam važno da sve izgleda tip-top, već volite retro duh, ovo je najbolja ideja za vas. Vi u suštini možete kreirati lažno stari i poderani zid, time što ćete ga okrećiti, a zatim uništiti. Iako zvuči smešno, ovo će možda biti i katarzično iskustvo – a na kraju ćete ostati sa zidom koji će vas podsećati na zapuštene vile iz prošlosti. Ovo nije nešto u čemu svi uživaju i što je svima lepo, ali ako vama jeste – šta vas briga!

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Ponovo u trendu – tufne, pruge, geometrija! – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza – 22. april