Kako redosled rođenja utiče na vaš stil slanja poruka

Da li ste razmišljali o tome kako vaš redosled rođenja, ili to što ste jedino dete, utiče na vaše odnose i komunikaciju, na vaš način da zauzmete svoje mesto u društvu, timu, kolektivu? Na to koliko i kako delite sa drugima, koliko pažnje i vremena im poklanjate? Ovo se može zaključiti po načinu dopsivanja, slanja poruka i odgovaranja na njih. 

Jedino dete 

Nije pravilo, ali oni koji su skloni da ne odgovaraju na poruke, u najvećem broju slučajeva su jedinci. Pročitate poruku, imate u glavi pametan odgovor, ali vam nešto skrene pažnju i zaboravite da odgovorite. Ponekad prođu dani, pre nego što shvatite da se niste ni čuli, ni dopisivali sa prijateljima – a to shvatite kad vas neko od njih pita šta se dešava sa vama i da li ste živi. Navikli ste da budete sami i naučili ste da volite svoju komociju i privatnost, uopšte vam nije potrebno da sa nekim razmenjujete poruke svakih nekoliko sati. Dobro vam je kad ste sami sa sobom – vi volite svoje prijatelje i rođake, ali nemate potrebu da to stalno potvrđujete. Možete provesti mesece bez kontakta sa nekim ko vam je drag, za vas se ništa ne menja – i možete se začuditi kad vas neko pita da li ste ljuti i zašto se ne javljate. 

Najstarije dete

Šaljete poruku ako imate nešto da pitate. U suprotnom, sačekaćete da drugoj osobi ispričate sve što se dogodilo u međuvremenu, kad se sretnete sa njom uživo, ili ćete zadržati informacije za sebe. Ne razumete zašto ljudi pričaju koješta bez razmišljanja o posledicama, odnosno, zašto govore više nego što razmišljaju, jer vi radite upravo suprotno. Vi razmišljate mnogo više nego što govorite i delite sa drugima. Volite da svoja osećanja i misli zadržite u privatnosti svoje glave – prosto imate naviku promišljanja i zadržavanja za sebe, dok posmatrate druge kako se „ispucavaju“, kako brljaju i srljaju. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

(Prekopotreban) vodič za seks u moru – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza – 24. jun