Kako pronaći posao u modnoj industriji?

Kada bi vas neko pitao kako to izgleda posao iz snova, na koji način biste ga opisali? Ukoliko je u pitanju modna industrija prepuna sjaja i raskoši – niste jedini. Pristup najnovijim trendovima, modnim komadima i putovanjima ovu industriju čini neodoljivo privlačnom.

Kako pronaći posao u modnoj industriji2 Kako pronaći posao u modnoj industriji?

Prva pomisao na karijeru u ovoj branši nas zapravo vraća na blokbastere s početka dvehiljaditih godina. Među njima i na kultno filmsko ostvarenje „Đavo nosi Pradu” koje nas stavlja u cipele poznate poslovne žene Mirande Pristli i aktera poput Emili, Najdžela, kasnije i Endi koji se pronalaze u famoznom načinu života.

Međutim, da li ste znali da postoje i mnogi drugi karijerni putevi u pomenutoj industriji koji nude veliki stepen kreativnosti i dinamike? Danas je moguće graditi svoju karijeru, od prvih koraka do različitih regionalnih, pa do menadžerskih i trening pozicija.

Srbija, po svemu sudeći, ne zaostaje za takvim poslovima, a sve to se može videti po sve većoj prisutnosti različitih modnih brendova i kompanija na tržištu. Među njima je i brzorastuća internacionalna kompanija LPP koja nam je poznata po brendovima Reserved, Mohito, Cropp, House i Sinsay.

Ova kompanija u prvi plan stavlja kreativce, ljubitelje mode i modnog sveta. Pored bazičnih pozicija u maloprodaji, tu su i neke kreativnije poput aranžera koji se stara o izgledu izloga i unutrašnjosti objekta, kao i menadžerskih gde je moguće u praksi pokazati veštine koordinacije i upravljanja timovima koji u pojedinim slučajevima broje i do nekoliko desetina ljudi.

Pored pomenutih, tu su i različite atraktivne pozicije poput opening koordinatora, menadžera za onborading koje liderske veštine povezuju sa modom.

„LPP je kompanija koja se brzo širi na našim prostorima. Ekspanzija na domaćem tržištu je uslovila i otvaranje velikog broja radnih mesta, kako u sferi maloprodaje, tako i u drugim oblastima. Ono što našu kompaniju izdvaja na domaćem tržištu je mogućnost kreiranja sopstvene karijerne putanje na internacionalnom nivou. Neki od naših zaposlenih započeli su svoju karijeru na bazičnim pozicijama u maloprodajnim objektima, a zatim su, kroz zalaganje i posvećenost, danas odgovorni za različite aspekte poslovanja na regionalnom nivou,” rekla nam je Jelena Aleksić, HR Business Partner LPP-a.

LPP kompanija u svom sastavu ima 64 prodavnice, u manjim i većim gradovima u Srbiji i zapošljava preko 700 ljudi. Pored toga, kompanija predano radi na razvoju ecommerce prodaje, te tokom 2022. godine u Srbiji otvara online shop brendova Reserved, Mohito, House, Cropp i Sinsay gde kupcima nudi brzu i sigurnu dostavu najnovijih modnih kolekcija.

Više informacija o radu i ekspanziji LPP kompanije dostupno je na zvaničnom Facebook, LinkedIn i Instagram nalogu kompanije.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Zašto treba da verujete K-beauty zvezdama?

Read Next

Čas košarke Partizana: Crno-beli uništili Trinkijerijev Bajern za 4. pobedu u nizu, Top 8 i ludu žurku Grobara