• December 3, 2023

Kako nam život u online svetu utiče na život van njega – WANNABE MAGAZINE

U prethodnih nekoliko godina, a naročito u poslednjoj u kojoj nas je zahvatila globalna pandemija, većinu svog života preselili smo na online platforme, kao što su Instagram, Facebook, TikTok… Jednostavno, već dugi niz godina vodili smo dva života, onaj offline i onaj online, a sada kada nam je ovaj stvarni na neki način oduzet – onaj virtuelni postao je manje-više sve što imamo. Naravno, nije ovo tako fatalno i ne želimo da budemo protivnici tehnologije koji se žale na Instagram, a zapravo dane provode na njemu, jer istina je da se nećemo preseliti na planinu i živeti samo u prisutnosti, prirodi, uz meditaciju i bez tehnologije. Ali, ono što jeste istina i o čemu bismo u ovom tekstu diskutovali je činjenica da to što vodimo online život zaista utiče na to kako se ponašamo u stvarnosti, a evo i na koje načine.

Kreirate trenutke samo jer su instagramični

U nekim trenutcima, možda i ne biste bili toliko zabavni ili druželjubivi, ili pak niste najbolje raspoloženi – ali prilika je da se napravi dobra fotografija ili snimak, i vi stavljate “masku” instagramičnosti. Ovo nekada može biti pozitivno i popraviti vam raspoloženje, ali nekada ga može i pogoršati, jer ćete tačno osetiti razliku između onoga kako se zaista osećate, i kakvom se predstavljate na Instagramu. Dakle, nije život Instagram, i ako nekada vidite ljude na ovoj mreži kako vode sjajne živote i smeju se dok drže čašu vina u ruci – znajte da je i to možda iscenirano, na isti način na koji ste i vi nekada “lažirali” svoje raspoloženje.

Ako nije bilo na storiju, nije se ni desilo

Ne morate baš svaki detalj iz svog života podeliti na stori. Jasno je, želite da momak koji vam se dopada vidi gde ste, šta radite, kako tog dana baš dobro izgledate, ali verujte nam, vi  sve to više primećujete nego on ili bilo ko drugi ko će prolaziti kroz storije na Instagramu sa pola pažnje. Ako želite da vas neko vidi, pozovite ga da vas zaista vidi, i doživite sa njim realne uspomene koje će on kasnije pamtiti. Jer ono što pamtimo je ono što proživljavamo, i ako nešto ne podelite na storiju, ne znači da se to nije dogodilo. Naučite da malo budete prisutni u sadašnjosti i ne gledate svoj život samo kroz ekran.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Šest pitanja koja treba da postavite sebi dok sređujete orman – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Glumica Margot Robbie je naša beauty inspiracija – a ovo je njenih sedam najboljih lookova