• November 29, 2023

Kako izabrati kvalitetnu garnituru za dnevni boravak?

ugaona-garnitura

Izbor garniture za dnevni boravak može biti jednostavan i bez greške, ukoliko ispratite savete iz narednih redova! Donosimo vam kratak vodič za izbor kvalitetne garniture koje će krasiti vašu dnevnu sobu i svakodnevno vas oduševljavati svojom udobnošću.

Razumemo zašto ulažete vreme u izbor kvalitetne garniture za dnevni boravak, jednostavno se u ovu prostoriju ne može ubaciti bilo koji nameštaj. 

Dnevna soba je prostor u kom ukućani provodode najviše vremena. U dnevnoj sobi okupljaju se gosti, uživa se u filmovima u večernjim satima i tokom popodneva ispija kafa uz prijatan razgovor zato garnitura unutar nje mora da bude kvalitetna. Ta ista garnitura treba da istakne vas kao osobu, odnosno vaš stil i kreativnost pred gostima što dodatno komplikuje izbor. Ukoliko uspete da izaberete pravu svako ko zakorači u dnevnu sobu osećaće deo vaše duše i beskrajno uživati. 

Vreme je da stvarate uspomene u najlepšoj dnevnoj sobi sa kvalitetnog garniturom! 

Izaberite garnituru u skladu sa veličinom dnevnog borakva

Često se ljudi na prvi pogled zaljube u nameštaj ne obazirući se na njegove dimenzije. Saloni nameštaja su prostrani i unutar njih sve izgleda mnogo manje i savršeno se uklapa uz vaš dom. Onda dođete kući i shvatite da nije baš tako! 

Kako se na kraju ne bi razočarali i shvatili da izabrana garnitura guši vašu dnevnu sobu svojoj veličinom, najpre izmerite njene dimenzije. 

Jedno vreme bile su  popularne velike garniture za sedenje koje okupljaju od šest do osam ljudi. One na prvi pogled jesu praktičnem ali vizuelno smanjuju dnevnu sobu i stvaraju neprijatan osećaj. Takavi komadi nameštaja namenjeni su velikim, prostranim dnevnim sobama i nikako ne pristaju dnevnoj sobi u stanu. Ukoliko opremate svoj stan, radije birajte manju garnituru koja je jednostavnijeg dizajna i na kojoj može odmarati najviše pet osoba. Za veće društvo radije u dnevnu sobu dodajte pomoćni nameštaj poput taburea. 

Kvalitetna garnitura lepo se uklapa uz prostranost same dnevne sobe i dodatno ga ističe, tako da se dok sedite osećate relaksirano. 

Osvojila vas je velika garnitura čije dimenzije doslovno zarobljavaju dnevnu sobu?

Ne brinite! 

Postoji mali trik sa ogledalom koji će vas prostor vizuelno proširiti, tako da skrene pažnju sa glomaznog komada nameštaja i doprinese opuštenoj atmosferi. Postavite na jedan zid veliko ogledalo sa jednostavnim ramom. Znamo da ogledala nisu praktična ukoliko imate decu i tada se trebate poslužiti samolepljivim, lažnim ogledalom. Reč je o foliji koja imitira ogledalo i koja se lepi na zid i pritom ne mora da se glanca, a čini vašu dnevnu sobu prostranijom. 

Naredni korak jednako je važan! 

Pre nego što kupite garnituru za dnevni boravak odredite joj tačno mesto u sobi

I dalje je teško odoleti različitim vrstama garnitura u samom salonu nameštaja a kako bi  izabrali kvalitetnu garnituru odredite joj tačno mesto u dnevnoj sobi. Kada njoj odredite mesto i zamislite kako će izgledati u odnosu na drugi nameštaj, izbećićete greške. 

Kvalitetna garnitura treba da bude praktična i okrenuta ka televizoru i drugim elektronskim uređajima. Obratite pažnju na utičnice, neka jedan deo garniture bude u blizini utičnice kako bi mogli da punite telefon i odmarate u isto vreme. Jedno od pravila profesionalaca jeste postavljanje garniture za dnevni boravak tako da gleda ka vratima. To daje posebnu toplinu i dozu gostoljubivosti vašoj dnevnoj sobi. 

Materijal garniture za dnevni boravak od ključnog je značaja- može vam zakorčati  ili ulepšati život!

Kada izaberete garnituru u skladu sa veličinom dnevne sobe i odredite joj tačno mesto, imajte na umu da je vaše pravo da birate materijal kojim će biti obložena. Većina prodavnica nudi kataloge sa različitim materijalima, bojama i printovima. Svaki materijal sa sobom nosi prednosti i mane sa kojima prodavac treba da vas upozna.

Plišani materijali na garniturama daju toplinu domu, ali nisu preporučljivi ukoliko imate kućne ljubimce ili često užinate u dnevnoj sobi. Dlake i mrve teško se skidaju sa ovog materijala i moraćete da prelazite nekoliko puta usisivačem da bi ih uklonili. Sa druge strane, kvalitetna koža laka je za održavanje ali nije praktična tokom letnjim meseci ukoliko se ukućani preterano znoje. Materijal će se lepiti za kožu i porodično vas nervirati. 

Zato budite pametni i izaberite kvalitetnu garnituru i materijal u skladu sa sobom, navikama i osobinama svoje porodice! 

Izaberite dobrog prodavca pre same garniture za dnevni boravak

Izborom dobrog, iskusnog i iskrenog prodavca garantujete kvalitetnu garnituru za dnevni boravak. Posvećeni prodavac daće vam pouzdane činjenice o samom kvalitetu materijala od kog je garnitura sačinjena ali i načinu održavanja iste. Uputiće vas i objasniti vam vaša prava prilikom kupovine, koja se pre svega odnose na dužinu garancije.

Zahvaljujući dobrom prodavcu bićete sigurni da ste izabrali kvalitetnu garnituru za svoju dnevnu sobu i još važnije uživaćete u njoj u godinama koje slede!

 

Vinkmag ad

Admin

Read Next

Kako je odluka Turske da zabrani kripto valute uticala na kripto tržište?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *