Kako da živite bez nanošenja štete sebi – WANNABE MAGAZINE

Ne možete uvek biti konstruktivni, ne može vam uvek ići lako – ponekad vam je teško da izvedete nešto što ste sto puta uradili bez napora, a ponekad vam nije ni do čega. Nema načina da se zaštitite od povređivanja, jer bol je integralni deo života. Ali, možete se setiti bitnih stvari u periodima kada vam nije dobro, možete pomoći sebi, odnosno, možete prestati da sebi nanosite štetu, možete odbaciti toksične obrasce i odnose, možete se setiti da treba da se pobrinete za sebe i da ste savršeno sposbni da to uradite. 

Ne izvinjavajte se zbog onog što jeste. Oni koji treba da budu u vašem životu, nikada vas neće dovesti u situaciju da sumnjate u sebe i da se loše osećate zbog sebe. Uz njih ćete moći da budete ono što jeste, bez potrebe da se zbog bilo čega izvinjavate. 

Prihvatite život koji želite da živite. Ne treba vam niko drugi da biste se osećali poželjno, zadovoljno i ispunjeno. Jedino sami sebi možete stvoriti život koji želite. Ne čekajte nikog i ništa, samo živite, sanjajte, radite, nastavljajte dalje. 

Ne zaljubljujte se u potencijal. Ne možete nikoga da nadahnete toliko da se promeni pod uticajem vaše vere i ljubavi – ukoliko on sam ne veruje u sebe i ne vidi u sebi taj potencijal i tu snagu koju vi vidite. Bolna je to spoznaja, ali vam je apsolutno neophodna, da biste se oslobodili obrasca po kome ponavljate varijante toksičnih odnosa. 

Ljudi će se ponašati prema vama onako kako im dozvolite. Vi sami određujete svoju vrednost, zato se zauzmite za sebe, tražite ono što želite. Budite iskreni i ostanite skromni. Slušajte i učite od drugih, komunicirajte i podučavajte druge. Poštujte sebe, pa će vas i drugi poštovati. 

Volite sebe, budite svoj najbolji prijatelj. Uživajte u sopstvenom društvu, razvijajte se, radite na sebi. Držite svoje srce otvorenim, neka bude protočno, primajte i pružajte ljubav, kroz sebe. Prihvatite svoje greške, svoje neuspehe, oprostite sebi sve što sebi zamerate, budite velikodušni prema sebi. Takođe, pohvalite i nagradite sebe za sva postignuća, proslavite svaki svoj uspeh, budite ponosni na sebe zbog svega što ste uspeli i ostvarili. 

Slušajte svoju intuiciju. Naučite da uhvatite te suptilne signale, definišite gde se i kako oni odigravaju u vama i osluškujte ih. Da li vam osećaj dolazi iz stomaka? Iz predela srca? Imate mešavinu telesnih senzacija, osećanja i uvida? Prepoznajte taj osećaj i pratite ga. Nikada vas neće izneveriti. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Jasikevičujus: Ništa se u životu ne dobija besplatno – Sportklub

Read Next

Nedeljni horoskop: 30. april – 6. maj – WANNABE MAGAZINE