Kako da ućutkate svog unutrašnjeg kritičara

Svi poznajemo taj osećaj – kad smo frustrirani, jer ne možemo da se pomerimo s mesta, ili kad nastavljamo da pravimo iste greške i ponašamo se na način za koji znamo da nije produktivan. I onda smo ljuti – na sebe. Govorimo sebi svašta i potvrđujemo svoju bezvrednost i nezaslužnost. Evo kako da razbijete taj obrazac i ućutkate tog unutrašnjeg kritičara, koji će vam uvek govoriti i potvrđivati da niste dovoljno dobri i da su sve vaše sumnje u sebe, nesigurnosti i strahovi opravdani. 

Razbijanje uverenja da je nešto nemoguće 

Osećamo da je nešto nemoguće obično onda kada smo preopterećeni i uopšte nemamo kapaciteta da se nečeg poduhvatimo. Nije nemoguće postignuće, ali nama je nemoguće da mu se posvetimo i ne vidimo kako bismo napravili mesta za to u svom životu.  Ono što možete učiniti jeste da put do cilja podelite na male korake, što vam daje mogućnost organizacije u okviru obaveza koje već imate. 

Kako da prestanete da krivite druge 

Zbog drugih nešto ne možete, ne uspevate i ne ide vam – vi činite sve što je do vas, ali uvek vam se drugi ispreče na putu i oni su krivi što vama ne ide. Ovo je žestoka samoobmana i znači da niste preuzeli odgovornost za sebe i da ste svoju moć prepustili drugima. Istina je da drugi često predstavljaju otežavajući faktor i da često oni nama najbliži uopšte nisu raspoloženi da nas podrže i pomognu nam, ali umesto da trošite energiju na razočaranje, treba da shvatite da vas to oslobađa odgovornosti da ispunjavate njihove želje i potrebe i omogućava vam da sagledate da morate biti najodgovorniji prema sebi, prema svojim željama i potrebama. Preuzimajući odgovornost, vraćate svoju moć delovanja i postignuća. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Odaberi svoju haljinu za nezaboravno modno leto – iz WANNABE x Nataša Pejašinović kolekcije

Read Next

Vremenska prognoza – 5. avgust