Kako da obojite uskršnja jaja u peni za brijanje, i još 3 kreativna načina za farbanje – WANNABE MAGAZINE

Tradicija.

Ona često ima taj ton “istosti”, ali kad bolje razmislimo, tradicija za svaku osobu ima baš različito značenje. Čak i kad dođu praznici, ona ne mora da ima versku konotaciju. Za nekog je tradicija da subotom farba jaja, jer je mama petkom radila pa farbanje uvek bude pomereno za jedan dan. Neko tradicionalno sakriva jaja po dvorištu, jer je kao dete sa komšijama oduvek imao organizovan “treasure hunt”. U nekim domovima se tradicionalno svake godine gledaju isti uskršnji crtaći.

Ali ono što je najtradicionalnije od svega je da svake godine obećamo sebi da ćemo naći nov i kreativan način da ofarbamo jaja. Ipak, na kraju uvek tutnemo jaja u šerpicu sa bojom, pa ostatak dana luftiramo stan da ispari miris sirćeta koji se širi kućom. Zato vam ove godine donosimo 5 novih i kreativnih načina da ofarbate jaja – i sad stvarno nemate izgovor da ih ne isprobate.

Ofarbajte jaja uz pomoć pene za brijanje

Ukoliko vam se oduvek dopadao mermerni motiv koji smo u poslednje vreme mogli da vidimo na maskama za telefone, ova tehnika će vam se sigurno dopasti. Sve što vam je potrebno je da od muškog člana domaćinstva pozajmite penu za brijanje i kupite boju za kolače (prehrambene boje). Kada budete kupovali jaja, gledajte da uzmete bela. Ukoliko kupite obična, moraćete da ih belite sirćetom, a ovako ćete sebi skratiti posao. U posudu sipajte penu, zatim kapnite boju po izboru (možete i više naravno) pa zatim uvaljajte jaje u penu. Kada budete sigurni da je pena pokrila čitavu površinu jaja, ostavite ga sa strane na papiru da se prosuši. Kada se osuši, tapkanjem uklonite ostatak pene (tako se šara koju ste dobili neće razmazati), pa onda ponovo ostavite da se osuši. Posle možete, kao i inače, premazati uljem da dobiju sjaj.

Šik uskršnja jaja u svili

Sigurno imate svilene marame i kravate iz devedesetih koje su toliko kič da ih više nikada nećete nositi, ali će zato njihov dezen da izgleda savršeno na jajima. Upravo njih možete da iskoristite kada budete ove godine farbali jaja, ali obratite pažnju na sastav – mora biti 100% svila. Umotajte vaša uskršnja jaja (opet je bitno da budu bela) u svileni komad tkanine koju ste odabrali. Lice materijala treba da se naslanja na površinu jajeta. Kada ste umotali jaje u svilu, uvežite ga koncem, pa zatim sve to obmotajte parčetom običnog belog platna. Potom i to čvrsto uvežite na vrhu, i tako umotane ubacite u šerpicu sa vodom i dodajte četvrtinu šolje sirćeta. Nastavite normalno da kuvate jaja i nakon 20 minuta ih izvadite i ostavite da se ohlade. Tek kad se potpuno ohlade, odmotajte ih i uživajte u pogledu.

Napomena: Ako koristite kravatu, morate da je rašijete da biste došli do svilenog materijla.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

One Hit Wonders: Izvođači koji su imali samo jedan planetarni hit, pa nestali sa scene – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Inspirišite se stilom čuvene manekenke Else Hosk kroz ovih 10 autfita – WANNABE MAGAZINE