Kako da flertujete sa njim (dok ne shvati da mu se zaista sviđate)

Muškarci uživaju u tome da budu zavedeni. Zavođenje je igra, koja ne mora biti ozbiljna i opterećujuća i koja vam daje manevarski prostor – možete se povući, pre nego što odete suviše daleko. Možda mislite da je to manipulacija i prezirete je, jer poznajete sebe, znate šta želite i šta zaslužujete i očekujete da druga osoba to isto zna o sebi, kao i da prepozna vaše vrednosti? U pravu ste, to je zrelo i odgovorno. Poznajete puno takvih muškaraca? Da, shvatili ste. 

Vekovno žensko nasleđe daje vam sva prava da se igrate, kao da je u pitanju scenario za neku seriju koju biste rado gledali, a ne stvarni odnosi. Možda vas preokret zaprepasti! Dakle, kako da se upustite u zadirkivanje – davanje naznake šta biste mogli da mu date, tako da poželi još toga. 

Otkrijte svoj stil zavođenja 

Da li vašem senzibilitetu više priliči da budete osetljivi i razigrani, ili ste povučeni, suptilni, tajanstveni. Da li će vaše zadirkivanje proizići iz govora tela i kontakta očima, ili vaših reči i šala? Isprobajte različite stilove sa različitim muškarcima. Vežbajte. Flrertujte sa nekim koga ste sreli u kafiću, ili čiji ste pogled uhvatili, pre nego što okušate zavođenje nekog ko vam se stvarno sviđa. 

Iskoristite prednosti tehnologije 

Saznajte nešto o momku koji vam se sviđa preko društvenih mreža. Možete dosta toga otkriti makar samo gledali fotografije – videćete kakav mu je društveni život (grupne fotografije na različitim mestima), da li voli da putuje, da li se bavi sportom, ima li kućnog ljubimca, da li je porodičan tip (porodična okupljanja, oznake članova porodice), a prema onome što linkuje, videćete kakav mu je ukus i interesovanja. Dakle, istražite tipa, pre nego što se nađete u prilici da flertujete. Ako se već dopisujete, možete sa zakašnjenjem odgovoriti na njegovu poruku, na način „tuširala sam se, tek sad vidim poruku). Njegov mozak će sam stvoriti slike, a da vi ne kažete ništa provokativno. 

Pročitaj i ovo: Da li je ok flertovati dok ste u vezi/braku?

Započnite takmičenje 

To je način da se podigne adrenalin i aktivira hemija, i zabavno je. Bez obzira da li ga zadirkujete tako što ga izazivate da popije celo pivo na eks, ili tvrdite da možete navesti više glumaca iz popularne serije, to će zapaliti iskru. 

Flertujte i onda se povucite 

To je suština igre – baciti mamac, a zatim se povući. Žene lude kada muškarci to rade njima, a u savremenom dejtingu rade i to često, zato vi budite prvi u toj igri. Neka ne bude siguran da li ste baš zainteresovani. Neka se potrudi da sazna. Ostavite vrata otvorena, ali nemojte čekati iza vrata, neka vas malo potraži. 

Koristite govor tela 

U flertu i zadrikrivanju, govor tela je ključan. Izbegavajte sve što je suviše intimno ili očigledno. Samo mu dodirnite ruku na trenutak, dok pričate nešto, kao da želite da mu skrenete pažnju, ili ga blago potapšite po kolenu ili mišici, dok se smejete njegovoj šali. 

Nemojte se oblačiti suviše izazovno. Odaberite samo jedan detalj kojim skrećete pažnju – čizme u kojima vam noge najbolje izgledaju, ili dekolte koji vam najbolje ističe grudi. Nemojte odabrati i čizme i dekolte (i tesnu suknju) odjednom. Neka zamišlja kao izgledate ispod odeće. 

Ne gurajte previše 

Zadirkivanje, flertovanje, zavođenje – to je umeće i lako možete preterati, zato treba da vežbate. Ne želite da nekog ko vam se sviđa totalno zbunite i obeshrabrite, ili ga navedete da se oseća loše i da ludi. Budite odmereni i suptilni. Pokažite mu dovoljno da ga uzbudite, ali ne toliko da bude sto posto siguran da ste zainteresovani. I znajte da igra prestaje kad se prvi put poljubite. Tada želite da druga osoba bude sigurna u vas, jer počinjete da gradite odnos, a to je nemoguć poduhvat bez poverenja i poštovanja. 

Dajte mu kompliment 

Da, i momci padaju na komplimente. Svako voli da bude pohvaljen zbog svojih osobina, zbog lepote, stila, ponašanja, inteligencije, humora. Pokažite mu da se divite nečemu u vezi sa njim, a da zapravo ne kažete kako se osećate. Možete mu reći da mu plava boja odlično stoji. Možete se slatko smejati njegovoj šali, bez isticanja da baš uživate u njegovom smislu za humor. 

Vladajte prostorom

Kada zavodite, vaša igra se odvija u intimnom prostoru. Nagnite se da mu nešto šapnete, ili da ga bolje čujete, a zatim se povucite. Priđite mu dovoljno blizu da oseti miris vaše kose, da oseti toplinu vašeg tela, a zatim se odmaknite. Ako on napravi neki ishitren potez, posegne za vama ili pokuša da vas poljubi, a vama to ne odgovara i nije vam prijatno, zaustavite ga. Morate postaviti granice i zahtevati da budu poštovane. 

Odredite tajming

Ne želite beskrajno nekoga da zadirkujete, zavodite i sluđujete. Postaće dosadno. Intimnost je cilj flerta i zavođenja, zato radite to nežno i uverite se da ne idete predaleko. Ako muškarac želi da prekine igru i kaže vam kako se oseća i da želi da bude sa vama, odustanite od zadirkivanja, poštujte njegovu spremnost da bude otvoren i ranjiv. 

Dajte mu prostora 

Ako ste flertovali, zavodili, zadirkivali a ništa se ne dešava i momak nije izazavn, dajte mu prostora. Možda mu treba neko vreme da shvati da mu nedostaje vaša blizina, vaše izazivanje i smeh. Sačekajte, ne šaljite poruke. Dajte mu prostora. 

Držite na umu svoje samopoštovanje 

Ako želite da budete dobri u zadirkivanju, zapamtite svoje samopoštovanje. To znači da morate pokazati da volite i cenite sebe, da ste svesni svoje vrednosti. Da zaista verujete u sebe. 

Pokažite da ste „nedostižni“ ali ne previše 

Misli da može da vas ima? Možda i može, ali mora da pronađe kako da vas uveri da mu se predate. Kada mu postavite prepreke dinamika moći se menja – on mora da dostigne vaš nivo. Imajte svoj život, neka zna da se vaša interesovanja ne vrte oko njega. Ali napravite mu dovoljno mesta da ugleda put kojim može da zauzme mesto u vašem životu. 

Pročitajte i ovo: Najčešće zablude o muškarcima

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Sinsinati: Kecmanović – Karenjo Busta, Krajinović – Evans – Sportklub

Read Next

Ako imate malo vrmena, evo kako da brzo i lako održavate svoj dom urednim