• December 3, 2023

Kada zapravo ne treba poslušati roditelje u odraslim godinama – WANNABE MAGAZINE

Kada smo deca, roditelji su nam sve na svetu. Oni su magična visoka bića koja nas savetuju i vole, koja znaju odgovore na sva naša pitanja i koja mogu da dohvate sve one nedostižne stvari na visokim policama. Oni su mudri i uvek puni saveta, i nekako – verujemo da oni zaista znaju bolje od nas. Ipak, kako odrastamo, razumemo da su i naši roditelji ljudi od krvi i mesa, kao i mi, i da bez obzira na svoju mudrost i iskustvo – ipak greše. U odraslim godinama, kada smo možda i sami već roditelji, počinjemo da uviđamo mane naših roditelja i da shvatamo da postoji mogućnost da su oni grešili ili da čak to trenutno čine – i zato bi trebalo da pokušamo da pređemo preko usađenog osećaja da su oni uvek u pravu. Naravno, to nije slučaj u svim životnim situacijama, ali evo u kojima jeste.

Kada ne brinu o svom zdravlju

Kada naši roditelji dođu u svoje stare godine, i na njima počnu da se pojavljuju vidljivi znaci starenja – vreme je da obratimo dodatnu pažnju na njih. Mnogi roditelji možda će biti nehajni i neće dovoljno iskazati to da nisu dobro, biće im neprijatno ili neće hteti da nas opterećuju. Možda će jednostavno misliti da to što im nije dobro i nije baš toliko važno, jer su već stari. Ipak, to što su oni iz dobrih namera zapravo sebični i o sebi ne brinu, ne znači da vi o njima ne brinete i ne stresirate se oko njihovog zdravlja. Zato, uvek im recite da je vama potrebno da oni budu zdravi zbog vas, jer ih želite uz sebe još dugo, a ako ni to ne pomogne – ne dajte im opciju. Odvezite ih na pregled koji ste zakazali, i ne pristajte na kompromise.

Kada vas drže u zoni lažne sigurnosti

Mnogi roditelji iz najbolje namere da vama bude sigurno, zapravo podržavaju vaše stagniranje. Pod izgovorima da je vreme teško i da bolje da ipak zadržite taj posao, ili nije lako naći dobru osobu pa je samim tim bolje da ostanete sa partnerom kojim niste zadovoljni, oni iz straha vas sprečavaju da napredujete. Možda su se oni nekada i sami plašili i zbog toga se kasnije kajali, ali sada nesvesno iste savete daju i vama. Ako osećate da ste nezadovoljni, recite im to i kažite da vam je potrebna njihova podrška u vašoj promeni, a ne savet da je ipak ne napravite.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

5 filmova koji nas uče da intezivna ljubav nije uvek ona prava – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Životinjski dezeni i printovi su ponovo u trendu – i pravo su osveženje! – WANNABE MAGAZINE