Kada vam društvene mreže mogu obogatiti, a kada zagorčati život? – WANNABE MAGAZINE

Živimo u doba izuzetnog tehnološkog napretka. Jedan od aspekata ispoljavanja te činjenice jesu i društvene mreže. Njih možemo, slično kao i sve drugo u životu, posmatrati iz raznih uglova. 

Kada vam i kako društvene mreže mogu zagorčati život?

Poredite se sa drugima

Gledate sve te savršene ženske figure, idealna mesta za putovanje ili život, idilične partnerske zajedničke trenutke, lepo sređenu decu i kućne ljubimce, i možda se pitate zašto vi sve to nemate. Ili, možda činite značajne napore da dostignete takvu idilu. Radila sam sa nekoliko klijentkinja koje je gorepomenut način razmišljanja i ponašanja doveo do značajnog narušavanja samopouzdanja ili do iscrpljivanja i frustracije. To se može desiti i vama, jer nikada sve to nećete imati! 

Vi sve to zapravo i ne možete imati, ali ne zato jer ne zaslužujete ili jer niste sposobne! Nikako! 

fejs dm e1619447708238 Kada vam društvene mreže mogu obogatiti, a kada zagorčati život?

Zaslužujete divan život, ljubav, poštovanje i uživanje. Samo, zaslužujete sve to na SVOJ JEDINSTVEN NAČIN, obojen vašom autentičnošću. Sve i kada bi vam neko poklonio sve to što vidite na idiličnim slikama, vi biste to doživele drugačije od osoba koje to poseduju. Ako uopšte i poseduju?! Podsetiću vas na pomenutu razvijenu tehnologiju koja omogućava korisnicima društvenih mreža da se fotošopiraju, postavljaju sebe u okruženje u kojem se nikad nisu našli, “stavljaju” svoju glavu na tuđe telo ili obrnuto, i razne druge tehnike prevare i “ulpešavanja”. Zapitajte se koliko je sve to što gledate slika realnosti, a koliko proizvod tehničkih alata i programa.

Posebna priča je to što većina tih idiličnih slika predstavlja samo sliku za javnost. Mnogi od tih ljudi koji se predstavljaju savršenim su  jedan deo vremena (nekada je to veći deo) tužni, razočarani, raščupani, posvađani, u frci sa novcem, samo taj deo ne prikazuju javno! 

Ne dozvolite da nečija potreba da se prikaže bolji, lepšim ili bogatijim utiče na vaš doživljaj sopstvene vrednosti. Ne postoji idealno, ne postoji savršeno!

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Da li praktikuješ ljubav prema sebi, onako kako to preporučuješ drugima? – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Uskršnji crtani filmovi koji će vas vratiti u detinjstvo – WANNABE MAGAZINE