Kad te rival ceni: Gober kaže da je Jokić MVP – Sportklub

Centar francuske reprezentacije Rudi Gober razvio je prethodnih godina veliko rivalstvo sa „peticom“ Denver Nagetsa Nikolom Jokićem. Govoreći za američke medije trostruki najbolji defanzivac NBA izjavio je da ipak gaji veliko poštovanje prema Somborcu i rekao da bi njemu dodelio nagradu za najkorisnijeg igrača sezone.

Mnogi viđeniji američki mediji iz nedelje u nedelju ažuriraju svoje MVP „trke“ i u najvećem broju njih Jokić trenutno zauzima prvo mesto kada govorimo o tome ko će poneti MVP nagradu, ali daleko od toga da je Jokićevo „krunisanje“ izvesno kao u prethodnoj sezoni, kada usled povreda konkurencije dileme oko laureata nije bilo.

„Ime nagrade je ‘najvredniji igrač’ i treba gledati ko je imao najveći uticaj na dobre igre svog tima. Ja mislim da je to bio Nikola Jokić. Tako bih ja glasao. Mislim da je on imao najveći uticaj. Znate, Janis, Žoel i neki drugi igrači su imali izvanredne sezone, mislim da je nivo talenta koji smo ove godine imali u ligi zasita sjajan“, izjavio je Rudi Gober.

I Gober iza sebe ima izuzetnu sezonu – u proseku beleži 15,5 poena, 14,7 skokova i 2,1 blokadu uz briljantnu igru u odbrani.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

KINDER PROIZVODI IPAK POVUČENI I IZ SRBIJE – Beograduživo.rs

Read Next

“Borba Fjurija i Džošue? Možda kad budu imali po 45!” – Sportklub