Kad se osećate izgubljeno, setite se da imate dom u svom srcu – WANNABE MAGAZINE

Nije predviđeno da nađete stalni dom u ovom privremenom svetu. Sigurnost koju tražite, ne postoji. Ona je takođe privremena. Ili prividna. Ljubav koju tražite ne nalazi se u nečijem drugom srcu, nego u vašem. Odnos za kojim žudite je onaj koji uspostavljate sa sobom. Vi ste svoj dom.

Ovde ste da biste naučili da vam nije potrebna veza, već da ništa nije održivo, ako niste povezani sa sobom. Ovde ste da biste izgradili sopstveni život, umesto da samo uskočite u onaj koji je već pripremljen i koji je neko drugi gradio.

Vi ste ta osoba koju čekate. Vi ste ljubav svog života i glavni junak svoje priče. Vaš mir je u vašim grudima. Vaša ljubav u vašem srcu. Vaša inspiracija, motivacija, vaš uzlet ka nebesima – u vašem je umu.

Ne treba vam niko da biste stvorili ono što već imate i da vam da ono što je već vaše. Ovde ste zbog sebe.
One koji su sa vama, uz vas na vašem putu, ne treba da uzimate zdravo za gotovo, ali ne treba ni da ih koristite da biste se osećali bezbedno i dobro, jer to nije njihov posao. Ne treba vam niko da vam pruži sigurnost, niko nije dužan da vas obavija zaštitom i uverava da je sve u redu. To je vaš posao – da se osećate sigurno sami sa sobom, da sigurno znate da ćete se suočiti sa svime što je na vašem putu i da vam, sve što srećete na tom putu, oplemenjuje život i proširuje perspektivu.

Svet je bezbedan, ako se vi sami sa sobom osećate bezbedno. Ali, dok ne budete kod kuće u svom srcu, nećete se pomiriti sa svetom. Zato što ćete stalno zahtevati da stvari budu drugačije nego što jesu, stalno ćete očekivati da ljudi ispune vaša očekivanja i ljutićete se što to ne čine i stalno ćete se petljati sa svojim strahovima i motivima.

Umesto toga, trebalo bi da shvatite da dom nije mesto, nije ni ideja, to je način postojanja. Način na koji se pojavljujete u svom životu i činite ga svojim. Na koji pronalazite utehu u okvirima onoga što jeste, a ne onoga što biste jednog dana mogli da postanete.

To je način na koji tražite prisustvo u svim stvarima, da biste shvatili da ništa nije zamišljeno da bude savršeno, ali sve je novo iskustvo, koje niste imali ranije i možda nikada više nećete imati.

Graditi dom u sebi znači da ćete uvek biti u redu, ne zato što će sve ići onako kako ste zamislili i planirali, već zato što ćete se prilagoditi, čak i ako nije sve u redu. Graditi dom u sebi znači da ćete uvek ići napred, ne zato što neće biti teško da pustite stvari, već zato što ćete biti u stanju da radite teške stvari.

Dom u sebi znači da se uvek vraćate u svoj mir, ne zato što vam je tu uvek udobno, već zato što ste voljni da se osećate neprijatno, da biste imali život kakav želite.

Ne postojimo samo zato da bismo doplivali do obale i izgradili sklonište. Niti zato da bismo tražili sigurnost u nečijem okrilju. Ovde smo da shvatimo izvor sopstvenog postojanja, svega što jesmo i što stvaramo.

Imamo sebe, da se vratimo kući. I da onda pokažemo drugima put do sebe.

Naslovna fotografija: instagram.com/atyourtaste

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Ovo su zanimljivi nesvakidašnji brendovi koje naši mladi influenseri i TikTokeri obožavaju! – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Nikome nije jasno zbog čega je poništen gol Benzeme protiv Liverpula, a evo šta kažu pravila o ofsajdu