• February 27, 2024

Jean Paul Gaultier viktorijanska fantazija i Valentino sudar boja – revije o kojima se priča

Jean Paul Gaultier i Valentino couture 2024. revije su bile najbolje koje smo do sada videli na Nedelji visoke mode u Parizu. Donosimo vam mali pregled bajkovitih kolekcija – kao i autfite poznatih.

Jean Paul Gaultier haute couture by Simone Rocha

Ovo je bila kolekcija o kojoj će se tek pričati; jedna za istoriju. Simone Rocha je slavna irska dizajnerka koja je za Jean Paul Gaultier kreirala niz bajkovitih, viktorijanskih remek-dela. Reinterpretirala je slavne korsete Jeana Paula Gaultiera, sa elementima traka koji su vezane labavije, koje su dugačke i slobodno vise.

Na pisti smo videli i nautičke elemente, poput školjke od kristala preko grudi, mornarskih šešira prošaranih cvetovima od crvenih dijamanta i mornarskih pruga izrađenih od traka.

Naravno, slavni Jean Paul Gaultier konusni grudnjak se pojavljuje u više oblika: viri iz crnog smokinga i savija se nagore kao đavolji rogovi, ili je u svilenoj haljini boje breskve, sa čipkanim detaljima.

Radeći sa ateljeom Jean Paul Gaultier, Simon Rocha je realizovala brojne ideje kao što su volumen, pelerine i različiti aksesoari, predstavivši svoju interpretaciju “tradicionalnijih” haljina. Ove kreacije neodoljivo podsećaju na viktorijansko doba, ali su istovremeno izrazito moderne – u duhu coquette estetike koja vlada TikTokom.

Na reviji je glavna zvezda bila Kylie Jenner, koja je imala čast da ponese jednu od kreacija Simone Roche za Jean Paul Gaultier.

Kelly Rutherford je nosila ružičastu haljinu fluidnog kroja, sa crvenom trakom.

Valentino Haute Couture 2024.

Pierpaolo Piccioli, kreativni direktor Valentina, haute couture kolekciju za proleće 2024. nazvao je Le Salon – u kojoj smo videli brojne color-block momente, u duhu sunčanih dana koji nam uskoro dolaze.

Reviju je otvorila tunika sa perjem, nošena preko ciklama pantalona, uz ljubičasto-braon jaknu; a to je praćeno bordo haljinom koja se nosi preko bledoružičastih pantalona.

Poznato je da se Piccioli poigrava siluetama, ali se to obično manifestuje u volumenu. U ovoj kolekciji videli smo tradicionalnije siluete – na primer, haljine bez naramenica, sa strukturiranom maksi-suknjom, koja nudi samo kratki pogled na cipele. Postoji mnogo suzdržanosti: većina linija je kreirana čisto, a tkanine se nose blizu tela.

Stilizovanje je na sličan način izbalansirano i promišljeno, sa svakim statement komadom – bilo da je to zbog siluete, ukrasa, teksture ili boje – prizemljenim nečim nenaglašenim i jednostavnijim.

U Valentino svetu, visoka moda nije “tiha” po pitanju luksuza, ali postoji pokušaj da se vrati u svoju najčistiju formu: umetnost pravljanja izuzetne odeće.

Revija je plenila glamuroznim zvanicama, predvođene Kylie Jenner, koja je ovog puta bila sa ćerkom, nosivši pripijenu crnu haljinu uz stolu od perja.

Jennifer Lopez je bila oličenje elegancije, takođe u crnoj haljini, sa srebrnim akcentima.

Florence Pugh je nosila asimetričnu toaletu u grčkom stilu.

Manekenka Rosie Huntington-Whiteley je izgledala seksi u crnom svetlucavom kompletu, dopunjenom crnim blejzerom.

Naša Tamara Kalinić je zablistala u crop topu sa rol-kragnom, uz raskošnu suknju A-kroja.

Koja revija vam se najviše dopada?

Pročitajte i ovo: Ovo su najbolje haute couture kolekcije u istoriji Nedelje visoke mode u Parizu

Naslovna fotografija: instagram.com/imgmodels

Božica Luković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Evo šta nam donosi prvi ovogodišnji pun Mesec u znaku Lava

Read Next

СПЦ и Матица српска: Родно осетљив језик у супротности са стандардним језиком и неуставан