Connect with us

Lifestyle

Jasni znaci da vaš rad na sebi daje rezultate

Published

on

Možda vam svi govore da vide pozitivne promene na vama, da delujete svežije, bolje izgledate, zračite, da ste komunikativniji, vedriji, uključeniji, dok vama rezultati rada na sebi uopšte nisu tako vidljivi.

Naravno, svi smo svoji najstroži kritičari i skloni smo da umanjujemo svoj napredak, što je takođe zona rada na sebi. Primećivanje svog progresa, vrednovanje i slavljenje malih pomaka, pokazivanje više milosti i saosećanja prema sebi, stvari su koje stalno učimo iznova – jer ih zaboravljamo i stalno moramo da se podsećamo. Često se ispostavlja da smo bolji nego što mislimo, da smo više izrasli nego što primećujemo i da su drugima naši rezultati rada na sebi vidljiviji i jasniji nego nama.

Vidljivi rezultati rada na sebi

Postavljanje i držanje granica

Bilo da kažete NE preuzimanju novog radnog zadatka kad ste već pretrpani, izgovarate sigurnu reč u krevetu, ili odbijate da prisustvujete porodičnoj večeri da biste se pobrinuli za svoje potrebe i čini vam se da vam to češće ne uspeva (ili uspeva samo delimično) – vi to radite. Postavljate granice i nastojite da ih držite, a to je teško, jer sve u vama i oko vas će vas u tome sabotirati (kao što možete očekivati).

Jasno vam je da je uspostavljanje zdravih granica osnova za stabilne i zdrave odnose sa sobom i sa drugima i trudite se da ih postavite i održite. Možda ne primećujete neki naprdak, jer postavljanje granica najpre rezulitra prekidanjem odnosa u kojima vam nisu uzvraćena osećanja i poštovanje i ne osećate se željeno, voljeno i vrednovano. Prekidate ih jer ste svesni da je to najbolje za vas, ali to ne znači da vam zbog toga nije teško i da ne tugujete. Verujte onima koji znaju kako se osećate i kroz šta prolazite kad vam kažu „bravo“ i „mudro“ i „svaka ti čast“, jer oni vide da ste spremni da uradite teške stvari za sebe i zbog sebe, što je mnogo teže, nego uraditi bilo šta teško i zahtevno za nekog drugog.

Pročitajte i ovo: Signali koje vam šalju osećanja – kako da podesite svoj emocionalni prijemnik

Ispunjavanje obećanja sebi

Toliko puta ste ranije sebi davali obećanja koja niste uspevali da ispunite i zaboravljali ste na njih, u vrtlogu obaveza, brige o drugima i ispunjavanju njihovih očekivanja. Sada vam bolje ide – možda mislite da je to zbog toga što ste smanjili svoja očekivanja, ali i to je dobro. Realnije, manje i bliže ciljeve je lakše ispuniti, a tako vežbate i jačate svoju volju i svesnost o svojim potrebama. Staviti sebe na prvo mesto nikad nije jednostavno, a promeniti navike je još teže, ali ako uspevate da svoje omiljene „slabosti“ postavite kao nagrade i odgledate seriju nakon što uradite vežbe ili meditirate petnaestak minuta, to znači da držite svoje obećanje sebi i pre svega, da imate više samopoštovanja. Sve češće vam uspeva da postavite realne i konkretne ciljeve i da ih dostignete – i to je tajna ispunjavanja obećanja sebi. Bravo za vas, to su vidljivi rezultati rada na sebi i nemojte ih umanjivati i racionalizovati.

Otpuštanje sputavajućih uverenja

Najteži deo i najvažniji rezultati rada na sebi tiču se otpuštanja ograničavajućih uverenja, predrasuda i iskrivljene slike o sebi. To su uverenja da niste dovoljno dobri, dovoljno lepi, vredni ljubavi, ili dovoljno kompetentni. Uviđanje tih negativnih pristrasnosti i spremnost da se oslonite na iskustva postignuća i prevaziđete strah i sindrom prevaranta, omogućavaju vam da skupite hrabrost i češće rizikujete iskoračujući van svoje zone komfora.

Manje osuđujete sebe zbog svojih misli i osećanja

Čak i u svojoj najboljoj i najprosvetljenijoj verziji i dalje ćete imati opterećujuća osećanja i negativne misli, bićete tužni, ljuti, uznemireni, zbunjeni, ljubomorni, usamljeni… Ali, kada znate da je za vas najbolje da ta osećanja prepoznate, prihvatite i pustite da prođu kroz vas, vi ih obrađujete i prevazilazite – ne potiskujete ih i ne borite se protiv njih. Spremnost da osećate svoja osećanja kakva god da su i posmatrate svoje misli bez osude, jasni su rezultati rada na sebi.

Proživljavanje celog spektra osećanja je ono što nas čini ljudima i što podstiče razumevanje i saosećanje i donosi dublju mudrost i širenje kapaciteta bezuslovnog prihvatanja sebe i drugih takvim kakvi jesu.

Pročitajte i ovo: Zašto se osećate loše kad postavljate granice?

Naslovna fotografija: instagram.com/mao.ge

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Čulna avantura na EXIT-u 2024: Nezaboravno putovanje kroz muziku, ukuse i događaje

Published

on

By

Ovogodišnje izdanje EXIT festivala donelo je Novom Sadu i posetiocima nezapamćenu dozu uzbuđenja, kreativnosti i inovacija. Festival nije bio samo muzička manifestacija, već svojevrsno putovanje kroz čula koje je ostavilo neizbrisiv trag na sve prisutne. Od gradskih kafića do Petrovaradinske tvrđave, svaki kutak je bio ispunjen jedinstvenim doživljajima koji su pomerali granice festivalskog iskustva.

VAŽNA INFORMACIJA: IQOS nije proizvod bez rizika i on oslobađa nikotin, koji izaziva zavisnost. Samo za punoletne pušače.

Fotografije: Teodora Jovanović

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Ariana Grande je novo lice brenda Swarovski

Published

on

By

Ariana Grande, pop zvezda i glumica, postala je novo zaštitno lice brenda nakita Swarovski. Ova saradnja označava značajan korak u karijeri mlade umetnice, spajajući njen blistavi imidž sa svetlucavim svetom kristala. Ariana će svoj debi kao Swarovski ambasador ostvariti u prazničnoj kampanji za 2024. godinu, kad će doneti svoju jedinstvenu energiju i stil u svet luksuznog nakita.

Ariana Grande Swarovski ambasador: Šta sve znamo

U duhu Arianinog hita 7 Rings, čini se da pevačica menja dijamante za kristale, unoseći novi sjaj u svoju karijeru. Saradnja dolazi u jeku njene Eternal Sunshine ere, dodajući novu dimenziju njenom blistavom imidžu. Na elegantnim crno-belim fotografijama objavljenim na Instagramu, Grande blista noseći tri niza kristala i par upečatljivih minđuša, savršeno personifikujući duh brenda.

Uz novu, deluxe verziju albuma Eternal Sunshine na horizontu i ulogu ambasadora Swarovskog, čini se da Ariana Grande ulazi u novu fazu svoje karijere, gde se muzika i moda stapaju u blistavu simfoniju stila.

Izbor Ariane Grande za ambasadora brenda nije iznenađenje za one koji prate njen rad. Njena harizma, kreativnost i pozitivna energija se uklapaju u filozofiju širenja radosti i inspiracije koju promoviše Swarovski. Saradnja predstavlja spoj dve kreativne sile, obećavajući inovativne i uzbudljive projekte u budućnosti.

Grande je izrazila oduševljenje novom ulogom, ističući čast da predstavlja kuću koja deli njenu strast prema kreativnosti i promoviše vrednosti beskompromisnog ispoljavanja posebnosti svakog od nas. Angažman dolazi u trenutku kad pevačica najavljuje pauzu u promociji svoje muzike, fokusirajući se na predstojeći film Wicked, u kojem tumači ulogu vile Glinde.

Swarovski u Grande vidi partnera koji može da inspiriše mlade žene da svoju individualnost izraze kroz nakit. Arianina sposobnost da blista na sceni, crvenom tepihu i u svakodnevnom životu čini je idealnim izborom za promociju brenda koji slavi sjaj i eleganciju.

Dok čekamo prvu kampanju, jedno je sigurno – spoj Arianinog talenta i Swarovski majstorstva obećava da će saradnja biti spektakularana, baš kao i kristali koje brend decenijama proizvodi.

Pročitajte i ovo: Pop-up radnje koje osvajaju Instagram ove sezone

Naslovna fotografija: instagram.com/swarovski

Nikola Gudelj

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Susret letnje idile i luksuza: Klubovi na plaži koje bismo voleli da posetimo

Published

on

By

Najlepši klubovi na plaži predstavljaju oličenje letnje idile – i uvek treba da budu deo vaše travel wishlisti. Uz sitni peskak i bezgraničnu panoramu, ove žarišne tačke nesumnjivo će inspirisati želju da ih uvrstite za buduća putovanja.

Klubovi sa naše liste su smešteni u najlepšim letovalištima na planeti. Pažljivo su uređeni, svaki detalj je promišljen, tako da kreiraju luksuzne oaze. Udobne ležaljke, šareni suncobrani i hladni kokteli kao da čekaju samo vas da se pojavite u glamuroznom beach autfitu i provedete nezaboravne trenutke.

Najlepši klubovi na plaži – širom sveta

Palazzo Avino, Ravelo, Italija

Romantičan hotel Palazzo Avino je jedini u gradu Ravelo na vrhu litice koji polaže pravo na sopstveni klub na plaži, Clubhouse By The Sea. Klub, odnosno, privatna vila ograđena zidovima, načičkan je belim suncobranima pored bazena oivičenog cvećem. Na drugoj terasi nalazi se restoran sa spektakularnim pogledom na Amalfi obalu. Ovo je minimalističko utočište na plaži: bez di-džejeva, specijalnih efekata i motorizovanih vozila – postoje samo merdevine s kojih možete da skočite u tamnoplavo Tirensko more.

Nikki Beach, Koh Samui, Tajland

Svetski poznati lanac Nikki može se pohvaliti živahnim i elegantnim klubovima širom sveta, od Dubaija do Crne Gore. Na tajlandskoj plaži Koh Samui, međunarodna slava brenda susreće se sa rajskim palmama na ostrvskoj plaži Lipa Noi. Obiman jelovnik pleni svežim namirnicama i inovativnim nizom koktela.

Scorpios, Mikonos, Grčka

Nije lako izdvojiti se usred kosmopolitske scene klubova najpopularnijeg grčkog ostrva. Dizajniran kao „mesto okupljanja namenjeno podsticanju umetničkog, duhovnog i političkog života zajednice“, klub Scorpios koristi prirodu Egejskog mora na najlepši način. Estetika se može pohvaliti šarmantnom jednostavnošću, usredsređena na plažu i belu kamenu kuću. Klub ima redovni program događaja i rituala, kao i meni koji slavi mediteransku ishranu.

Maçakizi, Bodrum, Turka

Klub leži u brdima koja gledaju na zaliv Turkbuku na turskoj obali, na spokojnoj severnoj strani poluostrva Bodrum. Kao elegantna i ultraprivatna oaza, gde se opuštena estetika neprimetno uklapa u očaravajuću prirodu, Maçakizi se ističe kao glamurozna destinacija koju vole istinski poznavaoci luksuza.

La Réserve à la Plage, Sen Trope, Francuska

Glamur i elegancija bez premca – Francuska rivijera uživa u obilju i jednog i drugog, što dokazuje klub La Réserve à la Plage. Dizajnirao ga je arhitekta Philipp Starck, pa sa njegovim chic stolovima i ležaljkama, klub adekvatno odražava šarm Sen Tropea.Six Senses Ibiza
, Španija

Najpoznatije ostrvo za žurke, Ibica je jednako slavna zbog svojih opuštenih hotela, kao i zbog dinamične društvene scene – a u Six Senses Ibiza, koji se nalazi na zavidnoj poziciji na severnom delu ostrva, sa pogledom na spektakularni zaliv Cala Xarraca, gosti mogu da iskuse najbolje od oba. Klub u ponudi ima živu muziku, wellness, umetnost, restorane i piće, sa opsežnim kulturnim kalendarom koji podržava lokalne talente.The Peligoni Club
, Zakintos, Grčka

Iako se porodično okruženje ne smatra uvek karakterističnim za mnoge klubove na plaži, The Peligoni Club je izuzetak. Klub je opušten i prefinjen, a nalazi se na osamljenoj severnoj strani Zakintosa. Lavirint prostora za razonodu – od stolova do ležaljki i ušuškanog bara – spušta se ka Jonskom moru. Zaista ima ponešto za svakoga: od wellness radionica, sportova na vodi i živih muzičkih događaja do brojnih aktivnosti koje će oduševiti mlađe goste.

Pročitajte i ovo: Otkrijte lepote Ibice: Vodič za najbolja mesta za odmor, hranu i žurke

Naslovna fotografija: instagram.com/lareserve_plage

Božica Luković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.