• December 3, 2023

Janis pričao da karijeru duguje jednom čoveku, kad je u NBA uzeo 100 miliona nije ga se setio!

Zvezda Milvokija pokazao tamnu stranu posle basnoslovnog ugovora

Janis Adetukoumbo zvezda Milvokija i dvostruki MVP NBA lige, ispričao je kako je počeo da trenira košarku.

On je u svom prvom intervjuu kao mladić otkrio da se potucao po ulicama Atine sa trojicom braće pokušavajući da zaradi nešto za hleb. Ponekad je i krao sendviče drugoj deci da bi se prehranio. Imao je dve opcije ili sport ili ulica.

Sve se promenilo 2007. kada je imao 13 godina i kada ga je video Spiros Veliniatis koji ga je zajedno sa braćom doveo u svoj kamp da ih uči košarku.

Nije bilo lako jer je Janis voleo fudbal i malo je već trenirao. Ipak, Spiros je ubedio neke ljude da obezbede finansije za porodicu i Janis je počeo da trenira kod njega. Deset godina kasnije potpisao je ugovor u NBA vredan 100 miliona dolara.

Upravo se danas pojavio prvi intervju Janisa za televiziju Novasport gde je pomnenuo trenera Spirosa.

Prišao mi je čovek iz komšiluka, košarkaški trener kada smo bili na terenu. Njegovo imeje Spiros Veliniatis i pomogao mi je tokom svih ovih godina i njemu dugujem pola svog uspeha.

[embedded content]

Zvao nas je, mene i brata Tanasisa da dođemo u klub Filifitikos iz Atine da nas trenira. Tanasis je rekao da hoće, a jau početku nisam hteo. Video je moju visinu, moju građu i shvatio je da bih mogao da igram na visokom nivou.

– Ja u početku nisam hteo, ali sam posle tri meseca odlučio da se oprobam i tako je sve krenulo – ispričao je tada mladi Adetukombo.

Janis Adetokumbo

Foto: AP/Tanjug

Međutim, kada je došao u NBA zaboravio je čoveka koji ga je uvukao u košarku i više mu se nije nikad javio.

– To je klasično pitanje. Nemamo više kontakt, čim je potpisao ugovor od 100 miliona nije se više javio. Život je takav, verujete da će se vaš “košarkaški sin “vratiti jednom – rekao je Spiros pre tri godine za Telegraf kada je bio u Beogradu.

Video: Našao je malog migranta na ulici i od njega napravio NBA zvezdu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Životna lekcija Vanje Grbića: Deca da se igraju, a ne da zbog majmuna osvajaju medalje na Kupu Baba

Read Next

GRČKA OTVORILA GRANIČNI PRELAZ, PROŠLO 50 AUTOMOBILA, A ONDA – RAMPA – Beograduživo.rs