• November 29, 2023

Jadranka pošla u Srbiju, pa je vratili sa granice?

Njoj je zabrajen boravak u Srbiji zbog širenja govora mržnje, kada je prošle godine na jednom nastupu u Podgorici pevala “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije”.

Novogodišnji Program, DM Sat TV

Jadranka, Foto: Nikola Tomić

Pevačica Jadranka Barjaktarović nedavno je iz Crne Gore automobilom krenula u Srbiju, ali je morala da se vrati odakle je i došla jer je na granici nisu pustili zbog privremene zabrane ulaska u našu državu, prenose domaći mediji.

Naime, njoj je zabrajen boravak u Srbiji zbog širenja govora mržnje, kada je prošle godine na jednom nastupu u Podgorici pevala “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije”.

Jadranka je živela na relaciji Podgorica – Beograd posle učešća u ‘Zvezdama Granda’. Sa svojim verenikom Mikijem, koji joj je inače i menadžer, više vremena je provodila u Srbiji nego u rodnoj Crnoj Gori. Doduše, uglavnom su zbog svirki najčešće bili u inostranstvu. Međutim, kada je Jadranka prošle godine na skupu DPS otpevala pesmu Mitra Mirića ‘Ne može nam niko ništa’ i izmenila deo u refrenu, osuđivana je od strane mnogih jer je upravo u Srbiji zahvaljujući takmičenju izašla iz anonimnosti i postala prepoznatljiva na estradi – rekao je anonimni izvor.

Ekipa portala Telegraf.rs pokušala je da stupi u kontrakt sa pevačicom povodom ovih navoda, ali nam  ona nije odgovorila.

Jadranka je inače zabranjena i na festivalima, a Savet estradno-muzičkih umetnika je u septembru prošle godine odlučio da pevačici uskrati mogućnost učestvovanja na manifestacijama u njihovoj organizaciji.

U svetlu najnovijih događaja vezano za nacionalistički ispad pevačice Jadranke Barjaktarović, SEMUS je doneo odluku da uskrati gostoprimstvo pevačici na Saboru narodne muzike Srbije planiranom za ovu jesen, kao i sa svih drugih manifestacija koje ćemo ubuduće organizovati – navodilo se u saopštenju.

– Šokirani smo mržnjom i nepoštovanjem koje je Barjaktarovićeva pokazala prema zemji u kojoj je započela karijeru i u kojoj je uvek bila dočekana kao rado viđen gost. Nadamo se da će ovoj pevačici biti nauk iz pristojnosti za ubuduće, ali i opomena svima onima koji se bave umetnošću, da je takvo ponašanje nedopustivo i da neće biti tolerisano, barem kada je SEMUS u pitanju – dodali su oni.

Pre toga je i nekoliko srpskih televizija sa nacionalnom frekvencijom objavilo da kod njih više nema mesta za Jadranku.

Pevačica se samo jednom u uključenju u jutarnji program oglasila povodom njenog ispada kada je izmenila tekst pesme.

Znate onu narodnu – ko peva zlo ne misli. To je moj odgovor na celu hajku. U mom nastupu nije bilo nikakve namere da ikoga uvredim. Ta emocija moja te večeri je bila isključivo pozitivna. Imala sam zakazan nastup, radila sam svoj posao. Nije prvi put da zabavljač izmeni tekst za zabavi publiku. Ja sam poznata kao dobar zabavljač. To je sve. Jedan umetnik ne može da pokvari odnose dve zemlje. Sve je ovo zlonamerno ispolitizovano, ja plaćam nečiju ostrašćenost. Kao što glumac ima tekst, tako i zabavljač odgovara željama publike – rekla je Jadranka.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Karleuša u prolećnim bojama, a od proreza na grudima niko nije ni pogledao sjajnu modnu kombinaciju

Read Next

Bivšem košarkašu Partizana pozlilo na utakmici, odveli ga na kliniku