IZVAĐENA BOMBA TEŠKA 242 KILOGRAMA, AKTIVIRAĆE JE U DELIBATSKOJ PEŠČARI – Beograduživo.rs

Ukalnjanje zaostale avio bombe na Banovom brdu je završeno, a na terenu je bilo oko 400 pripadnika raznih sektora Ministarstva unutrašnjih poslova.

U pitanju je avionska bomba, kalibra 500 libri. Teška je 242 kilograma, od čega 126 kilograma čini eksplozivno punjenje. Dugačka je 120 centimetara i ima 3 centimetara u prečniku.

Bomba ima dva upaljača koja su vrlo osetljiva, zbog čega će transporetrom biti preneta u Delibatsku peščaru gde će biti aktivirana da na bezbednom eksplodira.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI


Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJ: Stanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

ISKLJUČENJA STRUJE ZA PONEDELJAK, 26. APRIL – Beograduživo.rs

Read Next

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE – Beograduživo.rs